Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Nove humanitarne akcije na novosadskom PMF-u

Nove humanitarne akcije na novosadskom PMF-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            „Hladno je za Štrand - idemo u Nederland“ i „Tango zapleši - Argentini se nasmeši!“ su dva nova humanitarna projekta koje u okviru predmeta Animacija i logostika u turizmu, pripremaju studenti treće godine hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta.

            Naime, praktičan deo ispita se sastoji od organizovanja tematskog događaja i do sada je priređeno skoro 50 ovakvih manifestacija u okviru kojih su studenti predstavljali razne narode i države, odnosno njihove turističke vrednosti i u isto vreme pomogli udruženjima, institucijama ili onima kojima je u tom periodu pomoć bila potrebna. Obe manifestacije se održavaju u restoranu „Ribarac“ na Ribarskom ostrvu.
            Cilj tematske večeri „Hladno je za Štrand - idemo u Nederland“ -  28. januara (utorak) od 20.00h, je da prikaže Nizozemsku (bivšu Holandiju) kao izuzetnu turističku destinaciju, sa posebnim akcentom na njen turistički potencijal i kulturno - istorijsko nasleđe.
            Prikupljena sredstva će se preko fondacije „Tate Novosađani“ usmeriti za Nikolinino i Kostino lečenje. Devojčica i dečak boluju od leukemije i potrebna im je pomoć.
            Na tematskoj večeri „Tango zapleši - Argentini se nasmeši!“ -  4. februara (utorak) od 20.00h, studenti će prisutne upoznati sa Argentinom kao izuzetnom turističkom destinacijom, kroz njene specifične običaje sa posebnim akcentom na ples tango kroz celovečernji program. Prikupljena sredstva će se usmeriti udruženju „Hanina nada” koje je оsnovano 2004. godine sa ciljem da pomogne i pruži podršku porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.
            Više o do sada održanim humanitarnim večerima animacije možete da pogledate na: http://www.dgt.uns.ac.rs/page.php?41.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com