Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno

  • PDF

            Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu organizuje 11. put  takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Takmičenje počinje 28.01.2020. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati 41 škola iz 23 grada Vojvodine.

            Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Stoga, ponovo želimo da nagradimo znanje novih generacija.
            Cilj akcije “FIMEK nagrađuje znanje” tradicionalno jeste promovisanje znanja i preduzetništva kao ključne kompetencije, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje i da razvijaju lične preduzetničke kompetencije. Znanje i kompetencije nisu samo sigurne investicije u budućnost, već predstavljaju i osnovni preduslov za stvaranje “društva znanja” gde su znanje i inovacije, svakako, glavna kreativna snaga društva i u funkciji su jačanja prosperiteta zemlje i blagostanja ljudi.
            Takođe, ovim projektom se želi povećati broj maturanata koji nastavljaju svoje školovanje na visokoškolskim institucijama, a posebno onih maturanata koji svoje srednjoškolsko obrazovanje stiču u manje razvijenim područjima Vojvodine – čime se posredno daje doprinos smanjenju regionalnih razlika i povećanju konkurentnosti u Vojvodini.
            Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga, prva nagrada je putovanje u neku od evropskih prestonica, po izboru pobednika, kao i popust na školarinu. Druga i treća nagrada jesu popusti na školarinu, takođe,  na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe (po izboru maturanata). Pored navedenih glavnih nagrada, takmičari će dobiti i niz različitih nagrada prijatelja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Svi prijavljeni maturanti - takmičari, bez obzira na plasman, dobijaju besplatno polaganje prijemnog ispita na našim Fakultetima, za upisnu 2020/21. godinu, kao i promotivne poklone.
            Takmičenje pored pomenutih nagrada, pruža maturantima i priliku da se na mini ekskurziji upoznaju sa najznačajnijim kulturno - istorijskim znamenitostima grada i da uživaju u međusobnom druženju, što predstavlja i početak  programa takmičenja. Nakon obilaska grada, srednjoškolce će na Fakultetu dočekati tim studenata koji će ih povesti u obilazak kompleksa prostorija Fakulteta, studentskog doma i studentske kantine. Tom prilikom učenici će se upoznati sa nastavnim i nenastavnim osobljem. Nakon toga, svi učesnici takmičenja i njihovi navijači udobno se smeštaju u amfiteatar FIMEK-a, „Prof. dr Slavko Carić“ u kome se odvija takmičarski deo programa koji podrazumeva 20 pitanja iz oblasti opšte kulture i informisanosti na koja će takmičari davati odgovore. U polufinalu i finalu takmičari će pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com