Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Počelo takmičenje maturanata FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno

Počelo takmičenje maturanata FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu u utorak, 28. januara 2020. godine, po 11 put započelo je jedinstveno takmičenje maturante iz Vojvodine pod radnim nazivom „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno.

            Prvog takmičarskog dana u prostorijama Fakulteta nastupili su predstavnici 5, od ukupno  41 škole iz 23 grada Vojvodine, koje će ove godine učestvovati u odmeravanju opšteg znanja i spretnosti. To su: Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ iz Subotice, Tehnička škola „Pavle Savić“ iz Novog Sada, Hemijsko-tehnološka škola i Politehnička škola iz Subotice, i Gimnazija i ekonomska škola „Dositej Obradović“ iz Bačke Topole. Nakon 20 pitanja na koje su odgovarali srednjoškolci i jednog u pogađanju zadate ličnosti, najviše poena sakupila je „muška“ ekipa Politehničke škole iz Subotice i tako obezbedila učešće u daljem takmičenju.
            Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da maturanti kroz zabavu jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. To je prilika da budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Stoga, organizatori žele da nagrade znanje novih generacija.       
            Prva nagrada je putovanje u neku od evropskih prestonica, po izboru pobednika, kao i popust na školarinu tokom čitavog trajanja studiranja. Druga i treća nagrada jesu popusti na školarinu (50%, odnosno 40%), takođe,  na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe (po izboru maturanata). Pored navedenih glavnih nagrada, takmičari će dobiti i niz različitih nagrada prijatelja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Svi prijavljeni maturanti - takmičari, bez obzira na plasman, dobijaju besplatno polaganje prijemnog ispita na fakultetima Privredne akademije za upisnu 2020/21. godinu, kao i promotivne poklone.
            Takmičenje pored pomenutih nagrada, pruža maturantima i priliku da se na mini ekskurziji upoznaju sa najznačajnijim kulturno - istorijskim znamenitostima grada i da uživaju u međusobnom druženju, što predstavlja i početak  programa takmičenja. Nakon obilaska grada, srednjoškolce na Fakultetu dočekuje tim studenata koji ih vodi u obilazak kompleksa prostorija Fakulteta, studentskog doma i studentske kantine. Tom prilikom učenici se upoznaju sa nastavnim i nenastavnim osobljem. Nakon toga, svi učesnici takmičenja i njihovi navijači udobno se smeštaju u amfiteatar FIMEK-a, „Prof. dr Slavko Carić“ u kome se odvija takmičarski deo programa koji podrazumeva 20 pitanja iz oblasti opšte kulture i informisanosti na koja takmičari daju odgovore. U polufinalu i finalu takmičari će pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.3212248305455307&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com