Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Rekordna nedelja u Belom Blatu

Rekordna nedelja u Belom Blatu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održaće se ove NEDELJE (16. februara), u Belom Blatu kod Zrenjanina po sedmi put.

            Organizatori očekuju oko 15.000 posetilaca, a oko 700 žitelja malog banatskog sela koji ovom prilikom ugoste 20 puta više ljudi od broja stanovnika Belog Blata potrudiće se da sa gostoprimstvom prime sve dobronamernike.
            Čak 135 vrsta domaćih rakija učestvovaće u takmičenju u kojem će stručni žiri birati najbolje, a posetioci će imati prilike i da probaju kako bi se i sami uverili u kvalitet proizvoda domaćih majstora pečenja rakije.
            Rekordan broj takmičarskih ekipa, oko 60 njih, boriće se za vredne nagrade - 1. Vaučer na 500 evra, 2. Kada Kolpasan, 3. Profesionalni mesarski sto, a biće dodeljene i specijalne nagrade za dekoraciju posluženja, za higijenu i dekoraciju takmičarskokg mesta. Za najorganizovaniju ekipu, za najudaljeniju takmičarsku ekipu i za kreativnost.
            Domaće prehrambene i druge proizvode kućne radinosti posetiocima festivala će na prodajnim tezgama predstaviti oko 150 izlagača.
            Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom parti šatoru posebno uređenom za ovu priliku, tako da su zabava i dobra atmosfera zagarantovani.
            Organizatori manifestacije su „Udruženja kuvara amatera Belo Blato”, MZ Belo Blato i TO Zenjanina, marketing i promocija Agencija BIN Marketing, a pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com