Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna akademija u Novom Sadu i Univerzitet u Segedinu potpisali ugovor o saradnji

Privredna akademija u Novom Sadu i Univerzitet u Segedinu potpisali ugovor o saradnji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Univerziteta Privredna akademije u Novom Sadu potpisao je sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Segedinu čime se omogućava mobilnost studenata, akademskog i administrativnog osoblja, zajedničke istraživačke aktivnosti, razmena publikacija i akademskog materijala, ali i sve druge aktivnosti od zajedničkog interesa za oba univerziteta.

            Sporazum je potpisan u Subotici u Visokoškolskoj jedinici Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe gde su dekanicu Pravnog fakulteta u Segedinu, prof. dr Mártu Görög primili rektor Univerziteta Privredna akademije u Novom Sadu, prof. dr Marko Carić i predstavnici Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, dekan prof. dr Mirko Kulić, prodekan za međunarodnu saradnju doc. dr Marijana Mladenov, prof. dr Vladimir Medović, doc. dr Balint Pastor i msr. Srđan Cvijanović.
            Jedan od osnovnih ciljeva potpisivanja ovog sporazuma, kako je istakao rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, jeste mogućnost da se studentima mađarske nacionalnosti obezbedi da slušaju nastavu na maternjem jeziku.
            Nakon zaključivanja sporazuma, prof. dr Márta Görög održala je predavanje studentima Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe o pravcima razvoja građanskog prava u Mađarskoj.
            #PravniFax #pravo #fakultet #univerzitet #PrivrednaAkademija #novisad #subotica #segedin #medjunarodnasaradnja #mobilnost #studenti

Fotografije: Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com