Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back KULTURA LIČNOSTI Suzana Perić po drugi put osvojila nagradu na Nedelje mode u Milanu

Suzana Perić po drugi put osvojila nagradu na Nedelje mode u Milanu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Dizajnerka Suzana Perić dobitnica je nagrade Nedelje mode u Milanu za najboljeg internacionalnog dizajnera, i to drugu godinu zaredom, na platformi Mad Mood.
            Kao pobednica u kategoriji “Winner For Mad Mood” na novembarskom “Serbia Fashion Weeku”, Suzana je imala priliku i ove godine da predstavlja modu Srbije u Milanu.

Prikazala je najnoviju kolekciju „Passaporto“ (Pasoš) 2020/21, a revija je održana u ekstravagantnom prostoru milanskog hotela „Magna Pars“. Kolekcija sadrži spektar boja od crvene do crne, bež i bele, a pored odeće obuhvata i cipele i aksesoare. Kreatorka je reviju posvetila prevazilaženju granica kroz modu i lepotu. Prilikom obraćanja zahvalila se svojoj zemlji Srbiji i gradu Beogradu, a na ovoj prestižnoj smotri mode takođe je proglašena za ambasadora mira.
            Reviju „Passaporto“ svojim upečatljivim nastupom otvorila ke srpska glumica Jelena Gavrilović koja je izvela pesmu „Ne pali svetla u sumrak“ kojom je Lola Novaković predstavljala Jugoslaviju na izboru za Pesmu Evrovizije 1962. godine. 
            Kolekciju „Passaporto“ predstavile su brojne internacionalne mankenke, među kojima je Miss Universe Hrvatske 2015, Barbara Ljiljak, kao i proslavljeni top model iz Srbije Ana Vuksan koja radi za prestižnu agenciju u Milanu, a na reviji je učestvovala i Aleksandra Kežman, pobednica Bazarovog lica godine i ćerka proslavljenog fudbalera Mateje Kežmana.   Nastupile su i manekenke sa posebnim potrebama koje su izazvale značajnu pažnju publike, što je u skladu i sa humanitarnim akcijama Suzane Perić „Deca pomažu deci“.  Suzaninu reviju i nastup u Milanu podržali su Privredna komora Srbije, Tesla Voda i Coronita Extra, a među gostima u publici bile su poznate ličnosti iz sveta mode i zabave, kao i generalni konzul Republike Srbije u Italiji, Radmila Selaković, i Brankica Simanić, direktorka Privredne komore Srbije.
            Suzana Perić dobitnica je nagrade na Serbia Fashion Week-u takođe dve godine zaredom, a njene revije nalaze se na najgledanijem modnom YouTube kanalu Fashion Channel.

Tekst: Saša Tošić
Fotografije: Andreja Damjanović

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com