Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

Finale takmičenja FIMEK nagrađuje znanje tradicionalno

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 19.02.2020. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno 11. put. Takmičenje je počelo 28.01.2020. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Od prijavljene 41 škole iz 23 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole. Redosled je na kraju bio: 1. Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa (160 poena), 2. Gimnazija i ekonomska škola „ Jovan Jovanović Zmaj“ iz Odžaka (155 poena) i 3. Srednja stručna škola „Branko Radičević“ iz Rume (140 poena).
            Finaliste i njihove navijače pozdravio je prof.dr Radovan Vladisavljević, prodekan za nastavu na FIMEK-u koji im je poželeo puno uspeha kako u takmičenju tako i njihovom daljem obrazovanju. Doc. dr Marko Stanković je pozdravio maturante tj. finaliste  ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
            Maturanti su se tokom takmičenja nadmetali u oblastima opšte kulture i informisanosti, a svaka škola je učestvovala sa svoja tri izabrana učenika. U finalu su maturanti dobili i dodatne zadatke. Prvo je dr Zdravko Živković, finalistima takmičenja zadao da reše mozgalicu „Doris”, čiji je kreator, a koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G. Drugi dodatni zadatak u finalu bio je da maturanti pokažu i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem poslovnog problema, koji im zadao prodekan za nastavu na FIMEK-u prof. dr Radovan Vladisavljević.
            Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga su, pobednici - Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa, dobili putovanje u neku od evropskih prestonica, po njihovom izboru, kao i punu stipendiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, takođe po izboru pobedničke ekipe. Pobednici su dobili i poklon knjige izdavačke kuće The English Book. Pored navedenih nagrada, prvoplasirana ekipa će imati priliku da provede prijatne trenutke u Caffe Baru ,,Priča'' u Novom Sadu.
            Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno je zamišljen na način da maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, ali i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Misija FIMEK-a je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Iz tog razloga nijedna škola koja se plasirala u finale nije otišla praznih ruku, tj. svi finalisti su bili nagrađeni za pokazano znanje
            Kroz nagradnu igru na Facebook mreži koja je organizovana za sve škole koje su učestvovale u kvalifikacijama takmičenja obezbeđena je specijalna nagrada. Za specijalnu nagradu izborili su se maturanti Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa i osvojili laptop za svoju školu dok je učenica iz Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Miletić“  iz Srbobrana osvojila tablet u Instagram nagradnoj igri.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia/media_set?set=a.3263048687041935&type=3

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com