Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Potpisana Povelja o saradnji ZSV i NLB banke

Potpisana Povelja o saradnji ZSV i NLB banke

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

            Predsednik Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) gospodin Radislav Jovanov i izvršni direktor Sektora za upravljanje prodajom NLB banke, gospodin Vladimir Čaprić, na pragu nove setve 2020, potpisali su u Novom Sadu Povelju o saradnji koji bi trebao da omogući dalji rast i razvoj poljoprivrede i zadružnog sektora.

            Značaj strateškog partnerstva ZSV i NLB banke, po rečima gospodina Jovanova, vezan je pre svega za investicije:
            - Država je poslednjih godina prepoznala, kako na republičkom, tako i pokrajinskom nivou, zadružni sektor i počela u njega da investira. Zadruge su konačno rešile problem imovine i mogu da se zadužuju. Potrebna im je finansijska podrška. Mi smo se opredelili za saradnju sa NLB bankom u nadi da ćemo napraviti još jedan kvalitetan korak za naše članice, zadruge i zadrugare. Smatramo da će zadruge tako imati mogućnosti da ostvaruju konkurentne proizvode i dalji napredak. Nadamo se da je ovo jedna dugoročna saradnja i ubeđeni smo da ćemo kroz zajedničku komunikaciju našim članicama obezbediti kvalitetnu finansijsku situaciju.
            NLB banka je veliki deo kreditnih linija usmerila upravo na agrar, strateški segment privrede u Srbiji. Već tri godine u programu subvencionisanja kreditnih linija Ministarstva poljoprivrede NLB banka je banka broj 1 u Srbiji. Svaki četvrti poljoprivrednik koji uzme kredit uzme u NLB banci. Prošle godine visina investicija NLB banke u poljoprivredu iznosila je preko 50 miliona evra, a za 2020. planira se negde oko 70 miliona.
            - Poslednje tri godine oseća se veliki napredak u sektoru poljoprivrede i ono što ZSV čini na polju razvoja zadrugarstva je dodatni motiv za uključivanje NLB banke i poslovne poduhvate - rekao je gospodin Čaprić, dodavši da se ne radi samo o finansijskoj već i savetodnoj ulozi, kako bi poljoprivrednici imali pristup aktuelnim informacijama, linijama koje NLB ima na raspolaganju, o programima koje mogu zajednički da realizuju, da se „nađe“ kada im zafale nephodna sredstva da neke svoje ideje ubrzaju i do kraja realizuju. Značajan segment saradnje je i povezivanje, s obzirom na veliki broj klijenata, zastupnika i uvoznika poljopirvredne mehanizacije, dobavljača repromaterijala, stručnim službama itd. sa poljoprivrednicima.
            - Na pragu smo prolećne setve koja je svake godine za nas jako dinamična u radu sa poljoprivrednicima, banka je obezbedila značajna sredstva u vidu kratkoričnih finansiranja. Istakao bih jedan proizvod koji smo ove godine pustili, a to su tzv, brzi krediti, jako interesantni našim poljoprivrednicima jer u toku jednog dana mogu da dobiju odobrenje za taj kredit što će im pomoći da se na vreme opredele, vide i izaberu najboljeg dobavljača, najpovoljnije uslove za nabavku repromaterijala i završe setvu na vreme - saopštio je gospodin Čaprić.
            Takođe je podsetio da je veliki broj zadruga u okviru ZSV već klijenti NLB banke i dobar su primer da prenesu pozitivne primere saradnje i šta je to što od NLB banke mogu da očekuju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com