Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Predolimpijski 3x3 turnir u Novom Sadu 7. marta

Predolimpijski 3x3 turnir u Novom Sadu 7. marta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            U subotu, 7. marta u maloj dvorani SC SPENS u Novom Sadu biće održan veliki međunarodni, predolimpijski 3x3 turnir u organizaciji Sportskog košarkaškog udruženja 3x3 NS Novi Sad, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Olimpijskog Komiteta. U cilju pripreme naše reprezentacije za Olimpijadu, promocije sporta i zdravog načina života u Olimpijskoj godini, Novosađani i svi ljubitelji basketa uživaće u spektakularnim utakmicama nekih od najboljih 3x3 reprezentacija sveta.

Ulaz na turnir je besplatan za sve posetioce.
            Basket 3x3 kao posebna sportska disciplina po svim zvaničnim pokazatiljima postao je nacionalni sport broj 1 u Srbiji. U prilog tome ide da je Olimpjiski Komitet Srbije upravo kao najsigurniju medalju na narednoj Olimpijadi Tokio 2020. naznačio baš ovu koju naša muška basket selekcija treba da osvoji. Uveliko je poznato na smo osvajači 4 svetska i 2 evropska zlata, ali pre svega prva 3x3 federacija na svetu. Upravo iz tog razloga nametnula se prilika da kao pripreme za narednu Olimpijadu Novi Sad organizuje pripremni turnir tokom kojeg će učestvovati 6 reprezentativnih 3x3 selekcija.
            Najava 7. mart: https://www.instagram.com/p/B86My5ih34i/.
            Ova basket atrakcija biće organizovana po najvišim FIBA pravilima, a Novi Sad, svetska prestonica basketa, ponovo će biti u prilici da ugosti najbolje igrače 3x3 scene sveta.

 Jelena Galetin-Žakić I General Manager
Agencija Galetin
Foto: FIBA

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com