Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Protokol o saradnji između TO Novog Sada i TOG Užica

Protokol o saradnji između TO Novog Sada i TOG Užica

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Grada Novog Sada je po ustaljenoj praksi, promovisala najnovije projekte i turističke proizvode za tekuću godinu. Beogradski sajam turizma bio je sjajna prilika i za povezivanje dva, po mnogo čemu bliska grada, Novog Sada i Užica, potpisivanjem Protokola o saradnji.

            Potpisnici, direktorica Turističke organizacije grada Užica, mr Danijela Đorđević Arsić i direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, gospodin Branislav Knežević, u petak, 21. februara napravili su prvi korak u povezivanju dva grada.
            Direktor TONS-a je tom prilikom izjavio da će ove dve turističke destinacije, koje predstavljaju značajnu turističku ponudu Srbije, zajedničkim nastupima, raditi na promociji Novog Sada u Užicu i Užica u Novom Sadu, u cilju privlačenja što većeg broja domaćih i stranih turista, a takođe i na razmeni iskustava i realizaciji zajedničkih projekata.
            ­ Ovo je samo jedan u nizu Protokola koje je TONS potpisao u prethodnom periodu sa nekom TO iz Srbije - izjavila je ovim povodom PR TONS-a, gospođa Tihana Putin: - Ovakvi protokoli su pre dve godine na Novosadskom sajmu turizma potpisani i sa TO Subotice, nešto ranije i sa TO Beograda. Imamo dobru saradnju kako sa TO širom Srbije, tako i sa medijskim kućama i sa turoperatorima, a sve u cilju promovisanja Srbije kao jedinstvene turističke destinacije.
            Po njenim rečima, TOG Užica je pokazalo inicijativu, a Novi Sad ju je rado podržao, iz razloga što veliki broj turista iz Vojvodine odlazi u Užice, koji je i kao grad i regija Zapadna Srbija značajan za domaće goste, posebno iz Vojvodine. S druge strane Novi Sad je turistima iz tih krajeva interesantan jer nosi nešto drugačiju atmosferu, kulturu, gastronomiju... Česte su i posete Novom Sadu nakon Beograda. Turisti iz užičkog kraja vole da obiđu tursitički Novi Sad i njegovu okolinu, kako bi bolje upoznali, doživeli i uživali u blagodetima Vojvodine.
            Tihana Putin smatra da su gradske manifestacije odlične za upoznavanje potencijala Novog Sada, ali da se posetioci vraćaju na ovu destinaciju, mimo velikih događanja, da bi osetili čari grada koji nije pod manifestacionim bojama, obilazeći Sremske Karlovce, njegove vinske podrume uz degustaciju vina, salaše, manastire, uvek nešto novo i drugačije od onoga što imaju u svom kraju.
            Benefit Protokola o saradnju za potencijalne turiste ova dva grada biće dobijanje blagovremenih i potpunih informacija o turističkoj ponudi oba grada, putem promotivnih kampanja uživo, na samoj destinaciji, i u zajedničkim nastupima na novim tržištima.
            Ove dve TO, koje su među najrazvijenijim turističkim destinacijama u zemlji veliki značaj daju domaćem gostu, što je u skladu sa strategiojom razvoja domaćeg turizma pokrenutim od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pre nekoliko godina. Razvoj domaćeg turizma baziran je na motivisanju domaćih turista da umesto u inostranstvu godišnje odmore provode u Srbiji. Posebno banjski i seoski, kulturni i poslovni turizam u većim gradovima, kao i u zaštićenim prirednim celinama, vidovi su turizma gde je dominantan domaći gost.
            Naša sagovornica je istakla da će TONS nastaviti potpisivanje protokola o saradnji sa drugim destinacijama jer je Novi Sad otvoren grad za sva pozitivna kretanja, kada je turistička ponuda u pitanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com