Mon02172020

Poslednja izmena:09:40:51 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

TONS na sajmu u Beogradu predstavlja turističku i kulturnu ponudu Novog Sada

  • PDF

Ovako je bilo lane na štandu TONS-a            Tekuća 2020. godina za TONS predstavlja značajnu godinu promocije Evropske kulturne prestonice 2021. godine, ali i obeležavanje 20 godina od prvog EXIT festivala.
Na 42. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava od 20-23.02.2020., Turistička organizacija Grada Novog Sada će u hali 4 Beogradskog sajma predstaviti turističku i kulturnu ponudu Novog Sada i okoline.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SVI PUTEVI VODE NA SAJAM TURIZMA

  • PDF

Sa KZN na Beogradskom sajmu            Na Beogradskom sajmu u sredu, 12.02.2020. je najavljen program predstojećeg 42. Međunarodnog beogradskog sajma turizma i pratećih manifestacija. Na konferenciji su govorili: Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji, Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Dragan Zečević, koordinator projekta Sajma turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeležavanje svetskog dana turističkih vodiča u Novom Sadu u subotu

  • PDF

Novi Sad            Udruženje turističkih vodiča Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novoga Sada će i ove godine obeležiti Svetski dan turističkih vodiča. Udruženje će, kao i prethodnih godina, organizovati besplatne, promotivne šetnje po Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počelo postavljanje turističke signalizacije u Temerinu

  • PDF

Dragocene informacije za turiste            Prvi znaci turističke saobraćajne signalizacije u opštini Temerin postavljeni su proteklog vikenda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Gde su granice Vojvodine kao turističke destinacije

  • PDF

Dr Nataša Pavlović            Turistička organizacija Vojvodine je najrespektabilniji promoter turističkih i za turističku privredu vezanih resursa najprisutnijih u regionu, ali i na tržištima zemalja Dalekog istoka. Da to nije fraza potvrđuje stalni porast dolazaka gostiju poslednjih godina u Vojvodinu. Po rečima direktorice TOV, dr Nataše Pavlović, uz kontinurana predstavljanja od strane TOV-a na sajmovima turizma, organizacijom Vojvođanskih večeri i Dana Vojvodine po gradovima regiona, i zajedničke napore TOV-a i turističke privrede, moguće je ostvariti još bolje rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raste broj turista i noćenja u Vojvodini

  • PDF

Vrdnik lider u banjskom turizmu            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Vojvodinu je u decembru posetilo 40.676 turista, što je za 10,1% više nego u prethodnoj, 2018. godini, takođe beleži se porast ukupnog broja noćenja od  čak 13,6%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pećinci spremni za novu turističku sezonu

  • PDF

Zajedničkim snagama do novog turističkog rekorda            U susret novoj turističkoj sezoni i manifestacijama po kojima je pećinačka opština već postala prepoznatljiva, Turistička organizacija opštine Pećinci organizovala je krajem januara radni sastanak kojem su prisustvovali načelnica Opštinske uprave Dragana Krstić, direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci Milan Aleksić, predstavnik opštinskog Udruženja poljoprivrednih proizvođača Nemanja Aleksić, predstavnici svih osam udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Minulu godinu obeležili su novi trendovi u turizmu Novog Sada

  • PDF

Kampanja TONS-a doprinela da sve veći broj brodova pristaje u Novom Sadu            Najnovija istraživanja koja su sprovedena na teritoriji Novog Sada, a koja se tiču stavova i ponašanja turista u Novom Sadu, ukazuju na to da je dužina boravka domaćih i stranih turista zajedno u našem gradu povećana na 3,6 noći, kao i da se većina turista (njih preko 58%) odlučuje da boravi u privatnom smeštaju (kuće, stanovi, apartmani za odmor), u odnosu na 41,7% onih koji biraju hotel/hostel/kamp za boravak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EDEN 2019 opštini Pećinci

  • PDF

Ljubica Bošković (levo) i Marija Labović            Ovogodišnji dobitnici prestižnog priznanja „Izuzetne destinacije Evrope“ - Eden 2019, našla se i opština Pećinci. Svečanost povodom uručenja priznanja slavodobitnicima, održana je u Starom dvoru, na Svetski dan turizma, 27. septembra. Ovim priznanjem lauerati će biti uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network), sa mogućnošću razmene dobrih primera iz prakse, u cilju podsticanja drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Ćuruvija: Menjanje turističke slike Potisja u Čongrad županiji i jedanaest vojvođanskih opština

  • PDF

Miloš Ćuruvija            Aktivnu ulogu na razvoju projekta IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region), imala je konsultantska kuća „Futurizam“ sa sedištem u Novom Sadu. Ovaj projekat, u okviru Interreg-IPA CBC programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, sa Turističkom organizacijom Vojvodine kao vodećim partnerom i mađarskim partnerom - Čongrad županijom, ima za cilj unapređenje turističke ponude Potisja i jedanaest opština i gradova koje su njime obuhvaćene, kroz razmenu iskustava i unapređenje postojećih kapaciteta u oblasti turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com