Fri11172017

Poslednja izmena:06:31:04 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Deveti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

Kragujevačka manifestacija sve bolja, sadržajnij i posećenijaDeveti „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ u Kragujevcu, biće održan od 24. do 26. novembra 2017. godine. Već tradicionalno, organizatori ove manifestacije su „Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Pazar je Izuzetna destinacija Evrope u Srbiji za 2017., prateće destinacije Sremska Mitrovica i Zaječar

  • PDF

Dragan Bosnić - manastir SopoćaniPobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ (European Destinations of Excellence - EDEN) u Srbiji je Novi Pazar, dok su za prateće destinacije izabrani Sremska Mitrovica i Zaječar.
Konkurs je sprovela Turistička organizacija Srbije, a tema izbora bila je „kulturni turizam“. Poseban naglasak stavljen je na materijalno kulturno nasleđe na listi nepokretnih dobara Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, na listi UNESKO kulturne baštine i u okviru tematskih kulturnih ruta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimska kampanja Turističke organizacije Srbije

  • PDF

Zima na KopaonikuTuristička organizacija Srbije (TOS) je promotivnu medijsku kampanju na domaćem tržištu za predstojeću zimsku sezonu 2017/2018 otpočela 10. novembra 2017. godine pod sloganom ,,Vidi Srbiju - Zimski odmor je nadohvat ruke“. Promotivnom kampanjom, koja će trajati do kraja februara 2018. godine, obuhvaćeni su zimski planinski centri (Kopaonik, Stara planina, Zlatibor, Tara, Zlatar, Divčibare, Sjenica), odmor u banjama Srbije, kao i gradski centri sa posebnim akcentom na aktuelnu muzejsku ponudu i atmosferu u gradovima tokom zimskih praznika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metohija za mlade

  • PDF

Fotografija kao uspomena na jedinstveno putovanjeČetvrti put u nizu, krenuli smo na duhovno putovanje kroz vekove, susret sa našim svetinjama na Metohiji, hodočašće kojim obnavljamo sebe, dajemo podršku ljudima koji žive, bore se i opstaju u teškim uslovima i pomažemo svetinje koje se obnavljaju. Ovo putovanje, kao i sva prethodna je imalo humanitarni karakter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana međunarodna konferencija o održivom turizmu

  • PDF

Obraćanje gospodina Ivana ĐokovićaDeveta Regionalna konferencija o održivom turizmu, preduzetništvu i lokalnom ekonomskom razvoju održana je u minulog vikenda u Rektoratu UNS-a, u organizaciji Centra za istraživanja i studije turizma, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a u saradnji sa Gradom Novim Sadom, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i drugim partnerima iz akademskog, javnog i privatnog sektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana promocija promotivnih filmova opštine Temerin

  • PDF

Ivana Mitrović, direktorica TO Temerin, u interjuu za predstavnike medijaPromocija novih promotivnih filmova opštine Temerin održana je 9. novembra 2017. u Kulturnom centru opštine Temerin u prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog sektora, poljoprivrednog i javnog sektora, iz ustanova i udruženja građana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička Srbija posle Londona na sajmovima u Atini i Solunu

  • PDF

Promocija Srbije na spektakularnom Atinskom maratonuNa Svetskom sajmu turizma u Londonu / World Travel Market 2017, jednom od vodećih i najvećih sajmova turizma na svetu, koje je mesto susreta za više od 50.000 izlagača i profesionalnalnih posetilaca, predstavnika najznačajnijih subjekata globalne turističke privrede, održanom od 6. do 8. novembra, na objedinjenom izlagačkom prostoru pod okriljem Nacionalne Turističke organizacije Srbije, uz Turističku organizaciju Beograda učestvovale su i turističke organizacije Vojvodine i Novog Sada, zatim Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Nacionalna avio kompanija Er Srbija, agencije Glob Metropoliten Turs, Serbia Tour Operator - DMC for Serbia and Balkans i Omniturs, hoteli Radisson Blu Old Mill, Belgrade City Hotel, Life Design Hotel, JP Stara Planina, MK Mountain Resort.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Povećan broj turističkih dolazaka u Vojvodinu

  • PDF

EXIT - lider u dovođenju turista u Novi Sad i VojvodinuPrema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Vojvodinu je u 2016-oj godini posetilo 446.492 turista, koji su ostvarili 1.123.923 noćenja. Turistički promet u Vojvodini iz godine u godinu je sve veći, tako je u 2016. godini zabeležen porast dolazaka turista za 8%, dok je broj noćenja u porastu za 13%. Prosečna dužina boravka je 2 do 3 dana, a među prvih 10 zemalja iz kojih nam dolaze turisti su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska, Nemačka, Rumunija, Italija, Rusija, Poljska i Bugarska.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razvoj Zlatibora u pravcu Jelene Anžujske

  • PDF

Pogled na novoizgrađeni kompleksPrvog dana poslednje nedelje oktobra na Zlatiboru je zvanično otvoreno Apartmansko naselje „Jelena Anžujska“. Inspirisano imenom i delima srpske kraljice francuskog porekla - Jelene Anžujske, žene kralja Uroša I, majke potonjih kraljeva Milutina i Dragutina, svetiteljke koja je ostavila veliki trag u srpskoj istoriji, književnosti, graditeljstvu, novo zlatiborsko naselje započeto je prema ideji gospodina Žarka Babića (Inobačka d.o.o), pre godinu dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svi potencijali Vojvodine predstavljeni u Banjaluci

  • PDF

Pozdravni govor direktorice TO VOjvodine, Nataše PavlovićPrivredno-turistička manifestacija Dani Vojvodine u Banjaluci, održana je 02. i 03. novembra u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine uz podršku Ministarastva trgovine, turizma i telekomunikacije Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com