Mon04242017

Poslednja izmena:01:15:41 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Aleksandra Sančanin: Poziv mladima na saradnju sa TA Medena Travel

  • PDF

Aleksandra Senčanin sa kolegom i zainteresovanim studentima na sajmu PMF-aSredinom aprila, u holu ispred amfiteatra Mihajlo Pupin Prirodno-matematičkog faulteta Univerziteta u Novom Sadu, održan je drugi Studentski sajam stučnog usavršavanja, sa ciljem da studentima prubliži mogućnost stručnog usavršavanja kroz volontiranje, praksu, probni rad ili zaposlenje. Aleksandra Sančanin koja je na Sajmu usavršavanja bila ispred Turističke agencije “Modena Travel”, rekla da je saradnja njene TA i mladih permanentna, mada prvi put na ovaj način sarađuju sa PMF-om.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi Prolećni festival vina u Sremskim Karlovcima

  • PDF

Ovako je bilo lane na Karlovačkoj berbi grožđaPlodne padine Fruške gore, blizina Dunava i viševekovno iskustvo pravljenja vina, učinili su Sremske Karlovce prestonicom vina i opredeleli na put vina i vinske kulture. Tokom XVIII i XIX veka, najveći ponos karlovačkih vinara bio je Bermet, a recept za njegovo spravljanje držan je, uz polaganje zakletve ćutanja, u najvećoj tajnosti unutar porodica, Ausbruh, desertno vino ceđeno od sasušenih zrna grožđa i Šiler, svetlocrvene boje izvanrednog ukusa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubovija puna turista za Uskrs, pozivnica stoji za proslavu 1. maja

  • PDF

Drinska milinaLjuboviju je tokom Uskršnjih praznika posetio iznenađujuće veliki broj gostiju. Loše vreme nije pokvarilo dobar provod i raspoloženje.
Smeštajni kapaciteti su više nego ranijih godina bili popunjeni za vreme Uskršnjih praznika -posebno smeštaj pored Drine ("Etno selo Vrhpolje", "Tadića vajati " u Drlačama, "Drinska milina" u Drlačama, "Vila Zelenika" u Vrhpolju...).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobrodošli u Novi Bečej

  • PDF

Tiski kejNovobečejci, koji glavnom gradskom ulicom smatraju reku Tisu, kojoj je okrenut ceo grad, i na kojoj su podigli najlepši kej na celom njenom toku, poslednjih godina mnogobrojnim manifestacijama pridobili su i naklonost turista. Najveći magnet za goste opštini Novi Bečej bez sumnje su Velikogospojinski dani, koji su izrasli u jednu od najlepših i najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Carski Grad Sremska Mitrovica

  • PDF

Sremska Mitrovica u objektivu Peđe MartinovićaSmešten u najživopisnijem delu Panonije, omeđen Dunavom i Savom, Srem je oduvek bio pozornica značajnih istorijskih događaja i utočište brojnim narodima. U srcu Srema, nalazi se Sremska Mitrovica, grad duge i slavne prošlosti. U svom nazivu je sačuvao više imena iz prošlih epoha (Sirmijum, Civitas Sancti Demtrii, Dimitrovica, Mitrovica) koja su potvrda njegovog istorijskog trajanja. Grad je oduvek bio raskrsnica značajnih puteva, a reka Sava i obronci obližnje Fruške gore, zajedno sa brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, učinili su ga prepoznatljivim spojem prirodne i kulturne baštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zašto treba doći u Sombor?!

  • PDF

Slika Bitka kod Sente, bogatstvo SomboraTuristička organizacija Grada Sombora naumna je više nego ikada da sve atribute ovog grada predstavi publici, potencijalnim turistima. Danas je to najučinkovitije na manifestacijama, putem manifestacija, kaže v.d. direktor TOGS gospodin Đuro Todorić i navodi da je početkom aprila Oldtajmer kreativni studio „Des Arts“ u saradnji sa TOGS uspešno organizovana Međunarodna smotra oldtajmera; da će od 24.- 29. aprila u centru Sombora, na ’’Glavnoj ulici’’biti održan Međunarodni festival cveća koji okuplja preko 200 izlagača cveća, starih zanata i rukotvorina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ambiciozne aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine za ambiciozne rezultate

  • PDF

Zajedničkim nastupom turističkih organizacija Vojvodine do boljeg pozicioniranja na tržištuOd svog osnivanja, pre 15 godina, primarni zadatak Turističke organizacije Vojvodine (TOV) jeste promocija svega najboljeg što Pokrajina nudi, objadinjavanjem njene raznolike i specifične ponude nastupima na brojnim domaćim i svetskim manifestacijama i sajmovima. Tako je u toku prošle godine, TOV u regionu započeo predstavljanje Vojvodine u regionu, kroz Dane Vojvodine, i to u Temišvaru i Bijeljini, ali uz pomoć Pokrajinske vlade i na tržištima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u vreme obeležavanja 45. Nacionalnog dana UAE, gde je TO Vojvodine imala priliku da predstavi ponudu našeg regiona i cele Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija u top 5 turističkih destinacija u Kini

  • PDF

Turisti sa Dalekog Istoka otkrivaju SrbijuSrbija kao turistička destinacija osvojila je nagradu “Top 5 Overseas Destinations – Culture Heritage Tour" na međunarodnom samitu turističkih destinacija održanom u Pekingu 7. aprila, 2017. godine, na kojem je učestvovalo više od 500 posetilaca - predstavnika nacionalnih turističkih organizacija iz preko 50 zemalja sveta, organizatora putovanja, hotela, turističkih agencija i ostalih relevantnih predstavnika turističke industrije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Atraktivna priroda, zdravstveni turizam, umetnost, tradicija, ukusi čačanskog kraja

  • PDF

Pogled sa Kablara, jedinstven u svetuČačak se svrstava među veće gradove u Srbiji sa prepoznatljivom arhitekturom i bogatim spomeničkim nasleđem. U gradu Čačku nalaze se brojni spomenici kulture, sakralni objekti i ustanove kulture, koji imaju značajnu umetničku i istorijsku vrednost (Narodni muzej, Hram Vaznesenja Hristovog iz XII veka, Umetnička galrerija “Nadežda Petrović”).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Temerin kroz istoriju, kulturu, zabavu, gastronomiju, druženje...

  • PDF

Jegrička - biser opštine TemerinOpština Temerin je satkana od mnoštva zanimljivosti i tek poslednjih godina otkriva svoju autentičnost, atraktivnost i raznolikost, danas primarnih atributa za privlačenje turista. Osim kompleksa bazena sa lekovitom, termalnom vodom temperature 39°C izgrađenom 1985., tu je i Vinski salaš „Vindulo“, Park prirode „Jegrička“ (proglašen 2005.), jedini hotel u opštini i vojvođanski restoran sa nacionalnom kuhinjom „Moja čarda“, mini zoo vrt, Bucin salaš, elegantan dvorac Sečen (iz 1795.) okružen Starim parkom koji se prostire na 20 jutara, Zavičajna kuća „Tájház“ u čijim se objektima u dvorištu nalazi se umetnička galerija i prostor gde članovi Udruženja likovnih stvaralaca TAKT iz Temerina održavaju umetničke radionice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com