Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

NOVI REKORD ZA NOVI SAD

  • PDF

Tihana Putin u razgovoru sa gostom Novog SadaVeć u oktobru premašen je broj noćenja u odnosu na celu prošlu godinu.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar - oktobar 2018. godini ukupno je boravilo 179.379 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar - oktobar) prethodne godine za 8,4%. Od toga stranih turista je bilo 116.739 (rast za 14,4%). Prema istom izvoru u periodu januar - oktobar 2018. godine ukupno je ostvareno 379.591 noćenja što predstavlja porast od 21,5%. Napominjemo da je u prvih deset meseci ove godine premašen ukupan broj noćenja turista koji je u toku cele 2017. godine iznosio 367.569.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljiljana Todorović: Turistički razvoj Topole ide u pravcu vinske destinacije

  • PDF

Ljiljana TodorovićU Topoli je 18. septembra pušten u rad Vizitorski centar. Otvorio ga je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a kao glavnu svrhu naveo podsticaj privatne investicije i nedostatak smeštajnih kapaciteta u opštini koju godišnje poseti i do 300.000 gostiju, a koja raspolaže sa svega 360 ležajeva. - Zamisao o izgradnji Vizitorskog centra pokrenuta je 2012. godine, realizacija započeta 2015-te, a dovršen je tri godine kasnije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novobečejski Disnotor u Kragujevcu

  • PDF

Spektakularna promocija oduševila organizatore i posetioce Sajma seoskog turizmaPobednik jubilarnog X Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu, održanom od 23-25. novembra, u organizaciji Gradske turističke organizacije Kragujevac i Šumadija sajma, u kategoriji promocije i prezentacije svoje opštine, bila je osmočlana ekipa iz Novog Bečeja, predvođena direktorom Turističke organizacije opštine Novi Bečej, gospodinom Sašom Dujinom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna nagrada za CNTK Abrašević

  • PDF

Nagrada Abraševiću za doprinos razvoju turizma KragujevcaNa nedavno održanom Desetom  međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma specijalna nagrada za doprinos razvoju turizma na teritoriji Kragujevca, za međusobnu saradnju i podršku, dodeljena je Centru za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ (CNTK). Nagrada je otišla u prave ruke. Naš „Abrašević“ lepotom igara i pesama folklornog ansambla i pevača solista pronosi slavu Kragujevca širom sveta. To je činio i u godini kada naš grad obeležava dva veka od kada je postao prva prestonica moderne Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Снежана Ђенић, историчар, о 125 година организованог туризма на Златибору

  • PDF

Луксузни хотел Краљева Вода изграђен је 1914. годинеВелику привилегију и част  представља чињеница да данас бројимо 125 година организованог туризма на Златибору. Стога се  морамо вратити на почетак ради сазнања да је  Златибор  одувек изазивао интересовање особеним својствима која су га уобличила у данас најпосећеније место Србије, најпре својом раскошном лепотом заталасане обешумљене висоравни са травнатим хоризонтима, широким видицима и живописним пејзажима.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vršac poziva na manifestaciju Praznične đakonije

  • PDF

Plakat kao pozivnicaIzložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godinei ove godine će se tradicionalno odigrati u velikoj sali hotela “Srbija“. Po deveti put Vrščani na ovaj način promovišu kulturu i tradiciju ne samo Vojvodine već  i ostalih krajeva Srbije. Cilj ovakvih manifestacija je očuvanje i promocija starih običaja, tradicionalno pripremanje hrane, postavljanje trpeze i izrada suvenira sa motivima inspirisanim brojnim nacijama koje žive na ovom području, a sve to ukomponovano sa modernim trendovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS PONOVO DOMAĆIN NOVINARIMA IZ REGIONA

  • PDF

Zajednička fotografija turističkih vodiča na Gradskom trgu u Novom SaduTuristička organizacija Grada Novog Sada (TONS)  je prethodni vikend aktivno učestvovala u promociji grada, i podržala edukaciju turističkih vodiča.
Na poziv Turističke organizacije Beograda, TONS se priključio promotivnoj turi za novinare iz regiona iz tri republike, a sa ciljem da se upoznaju sa posebno atraktivnom ponudom Novog Sada. Tako su novinari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Republike Srpske imali lepu prilku da se pored Beograda upoznaju i sa turističkom ponudom Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Proglašeni pobednici X Sajma turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

Nastup ekipe TO Bečeja - pobednički

U nedelju, 25. novembra, završen je deseti, jubilarni Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i šesti Prodajni sajam zimnice, organizovani u hali  „Šumadija sajma“ u Kragujevcu. Gradska turistička organizacija Kragujevac i suorganizator Šumadija sajam, proglasili su pobednike među izlagačima u nekoliko kategorija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vera Božić Trefalt: Ostvareni rezultati ukazuju na dalji rast naše turističke privrede

  • PDF

Vera Božić Trefalt i Snežana MilisavljevićGospođa Vera Božić Trefalt, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija je ove godine imala čast i zadovoljstvo da otvori X Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i VI Sajam zimnice koji je od 23. do 25. novembra održan na Šumadija sajmu u Kragujevcu, čestitajući Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac i Šumadija sajmu uspešu organizaciju ovog događaja i okupljanje značajnog broja turističkih radnika i seoskih domaćinstava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zimska fantazija u Novom Sadu

  • PDF

Novi Sad čaroban i zimiTuristička organizacija Grada Novog Sada, nakon uspešne letnje kampanje koja je dostigla milion pregleda na društvenim mrežama, nastavlja istim tempom i spremno dočekuje čaroban zimski period.
Turistička organizacija Grada Novog Sada započela je kampanju tokom koje ćete moći da pratite šta nas to sve očekuje u Novom Sad tokom ove zime. Ove godine zimska kampanja vodiće se paralelno na društvenim mrežama Facebook, Instagram, na sajtu, kao i putem radio i tv stanica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com