Fri11152019

Poslednja izmena:10:22:34 AM

Vino

Prvi Novosadski salon vina, dva dana vrhunskog vinskog užitka

  • PDF

Salon su pratile izuzetno posećene stručne i korisne radioniceLepe stvari, one koje vrede, treba da postanu pravilo, a ne izuzetak, ne prolazna pojava već da mu se obezbedi trajnost. Veliki međunarodni vinski događaj, koji je okupio 80 vinara iz Srbije, Italije, Francuske, Turske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Portugala i dr. zemalja - prvi Salon vina u novosadskom hotelu „Park“ je upravo manifestacija koja je već u svom premijernom izdanju 20. i 21. aprila, nagovestila jasno trasiran pravac ka elegantnom načinu demonstracije vinske etike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Šijački Majoriši: Aldumaš ili razlog za nazdravljanje

  • PDF

Ivana sa premijernim vinom Vinarije Šijački - AldumašVinarija „Šijački“ uvek nam je bila sinonim za nešto toplo, lepo, potvrđenog kvaliteta. Ova porodična vinarija, situirana u fruškogorskom mestu Banoštor, između Dunava i glavnog puta, vinski svet neretko iznenadi i nečim novim. Prošle godine javnosti je predstavljeno vino Seduša, od istoimene autohtone sorte grožđa koje je zahvaljujući naporima ove vinarije, sačuvano.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvođanski vinari posetili Sajam vina u Veroni

  • PDF

Zajednički snimak vojvođanskih vinara zadovoljnih viđenim u VeroniPrivredna komora Vojvodine (PKV) predvodila ovog meseca privrednu delegaciju od ukupno 30 vojvođanskih vinara i predstavnika akademskih institucija u dvodnevnu studijsku posetu jednom od najvećih sajmova posvećenih vinskom sektoru u Evropi - Sajmu vina „VINITALY“ u Veroni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vučji podrum: Prvi srpski zlatni Chardonnay

  • PDF

Vuk (levo) i Danijela Vujko u društvo Radenka CvetićaPorodični vinski „Vučji podrum“ (Hajduk Veljka bb, Sombor, vlasnik dipl. inženjer voćarstva i vinogradarstva Vuk Vujko), od osnivanja 2012. godine, krasio je miks primamljivih ukusa vina i boja somborskog kraja, oslikanih na etiketama sedam vrsta vina sa predznakom Vučji: Vučji Bermet, Vučja Frankovka, Vučja krv, Vučji Roze, Vučji Chardonnay, Vučji Sauvignon i Vučji Cabernet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šampionska vina od maline bračnog para Šmit

  • PDF

Vina od maline i kupine osvajaju vinske hedoniste- Verovatno smo takvog temperamenta, pa suprug i ja moramo uvek nešto da radimo. To se pokazalo veoma korisnim kada smo došli u situaciju da smo pored svojih zanimanja morali da nađemo nove načine za dopunu kućnog budžeta - kaže Ružica Šmit iz Pančeva, sa suprugom Šmit Lajošem, osnivač Poljoprivrednog gazdinstva „Šmit“, koje je na ovogodišnjem VinoFest-u u Vršcu, sredinom marta, nastupilo ispred Udruženja Sv. Trifun iz Dolova, jedini iz Udruženja koji se bave proizvodnjom kupinovog i malinovog vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Put u vinsku Frušku goru studenata PMF-a

  • PDF

Poseta vinarijama Šijački i Erdevik dragoceno iskustvo studentima hotelijerstvaPraksa je da studenti četvrte godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Novom Sadu, u okviru izbornog predmeta VINSKI TURIZAM, u sklopu praktične nastave obilaze vinarije, uglavnom na Fruškoj gori. Takva iskustva, po rečima njihove profesorice, dr Tatjane Pivac, nose samo pozitivne utiske i svaka generacija se rado i dugo seća ovakvih izleta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinski putevi Srbije slatkim stazama rimskog cara Proba

  • PDF

Medijska podrška projektu Vinskih puteva SrbijeVinski putevi Srbije organizovali su u subotu, 31. marta 2018. vinsko-turistički izlet sa nazivom „Slatkim stazama rimskog cara Proba“. Cilj izleta je bio da se brojnim novinarima i drugim zvanicama iz sveta biznisa, politike, džet-seta, kao i osvedočenim vinoljupcima, predstavi par destinacija na Vinskom putu Fruška gora. Program puta je zamišljen tako da se posetioci upoznaju sa mestom rođenja rimskog cara Proba, njegovim značajem za istoriju fruškogorskog i srpskog vinarstva, kao i stazama kojima su koračali on i svi drugi posle njega. Na tom putu probaju se slatka vina (Rimljani su pili čak 18 vrsta) i kušaju vojvođanski slatki (ali i slani) specijaliteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vršca sa svojim vinarima na Salonu u Temišvaru

  • PDF

Višačka reprezentacija na vinskoj smotri u TemišvaruPovodom 100 godina od Velikog ujedinjenja Rumunije, ovogodišnji Međunarodni salon vina VINVEST održan je pod sloganom „Identitet rumunskog vina“. Udruženje za kulturu i promociju vina VINVEST u saradnji sa Privrednom komorom Temišvar i Udruženjem profesionalnih degustatora okupili su, od 30. marta do 1. aprila u velikoj sali Regionalnog poslovnog centra u Temišvaru, preko 50 izlagača i preko 300 vrsta vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Mirjana Maksimović: Pravo znanje je u spoju teorije i prakse

  • PDF

Mr Mirjana MaksimovićMr Mirjana Maksimović, svoje bogato iskustvo predavača na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, gde je predavala, između ostalog, Marketing i Osnove menadžmenta, vodila vežbe sa idejom da svojim studentima omogući da znanja stečena u nastavi primene u praksi, danas nesebično prenosi na, posebno mlađe generacije, iako kaže da se trudi da se odazove svakom pozivu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve više stranaca traži Prokupac Malog podruma Gajić

  • PDF

Saša Gajić sa sinom MihajlomSaša Gajić, predstavnik Malog podruma Gajić (www.malipodrumgajic.com) iz Aleksandrovca, koji se bavi proizvodnjom i distribucijom domaćih vina, poslednje četiri godine u svojstvu izlagača, učestvuje na vršačkom VinoFest-u. Razlog tome je dobra saradnja sa Turističkom organizacijom Vršac, organizatorom ove vinske smotre koja se svake godine održava u svečanoj sali Hotela „Srbija“, ove godine 16. i 17. marta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com