Fri01172020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Vino

Šampionska vina od maline bračnog para Šmit

  • PDF

Vina od maline i kupine osvajaju vinske hedoniste- Verovatno smo takvog temperamenta, pa suprug i ja moramo uvek nešto da radimo. To se pokazalo veoma korisnim kada smo došli u situaciju da smo pored svojih zanimanja morali da nađemo nove načine za dopunu kućnog budžeta - kaže Ružica Šmit iz Pančeva, sa suprugom Šmit Lajošem, osnivač Poljoprivrednog gazdinstva „Šmit“, koje je na ovogodišnjem VinoFest-u u Vršcu, sredinom marta, nastupilo ispred Udruženja Sv. Trifun iz Dolova, jedini iz Udruženja koji se bave proizvodnjom kupinovog i malinovog vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Put u vinsku Frušku goru studenata PMF-a

  • PDF

Poseta vinarijama Šijački i Erdevik dragoceno iskustvo studentima hotelijerstvaPraksa je da studenti četvrte godine Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Univerziteta u Novom Sadu, u okviru izbornog predmeta VINSKI TURIZAM, u sklopu praktične nastave obilaze vinarije, uglavnom na Fruškoj gori. Takva iskustva, po rečima njihove profesorice, dr Tatjane Pivac, nose samo pozitivne utiske i svaka generacija se rado i dugo seća ovakvih izleta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinski putevi Srbije slatkim stazama rimskog cara Proba

  • PDF

Medijska podrška projektu Vinskih puteva SrbijeVinski putevi Srbije organizovali su u subotu, 31. marta 2018. vinsko-turistički izlet sa nazivom „Slatkim stazama rimskog cara Proba“. Cilj izleta je bio da se brojnim novinarima i drugim zvanicama iz sveta biznisa, politike, džet-seta, kao i osvedočenim vinoljupcima, predstavi par destinacija na Vinskom putu Fruška gora. Program puta je zamišljen tako da se posetioci upoznaju sa mestom rođenja rimskog cara Proba, njegovim značajem za istoriju fruškogorskog i srpskog vinarstva, kao i stazama kojima su koračali on i svi drugi posle njega. Na tom putu probaju se slatka vina (Rimljani su pili čak 18 vrsta) i kušaju vojvođanski slatki (ali i slani) specijaliteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vršca sa svojim vinarima na Salonu u Temišvaru

  • PDF

Višačka reprezentacija na vinskoj smotri u TemišvaruPovodom 100 godina od Velikog ujedinjenja Rumunije, ovogodišnji Međunarodni salon vina VINVEST održan je pod sloganom „Identitet rumunskog vina“. Udruženje za kulturu i promociju vina VINVEST u saradnji sa Privrednom komorom Temišvar i Udruženjem profesionalnih degustatora okupili su, od 30. marta do 1. aprila u velikoj sali Regionalnog poslovnog centra u Temišvaru, preko 50 izlagača i preko 300 vrsta vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Mirjana Maksimović: Pravo znanje je u spoju teorije i prakse

  • PDF

Mr Mirjana MaksimovićMr Mirjana Maksimović, svoje bogato iskustvo predavača na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, gde je predavala, između ostalog, Marketing i Osnove menadžmenta, vodila vežbe sa idejom da svojim studentima omogući da znanja stečena u nastavi primene u praksi, danas nesebično prenosi na, posebno mlađe generacije, iako kaže da se trudi da se odazove svakom pozivu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve više stranaca traži Prokupac Malog podruma Gajić

  • PDF

Saša Gajić sa sinom MihajlomSaša Gajić, predstavnik Malog podruma Gajić (www.malipodrumgajic.com) iz Aleksandrovca, koji se bavi proizvodnjom i distribucijom domaćih vina, poslednje četiri godine u svojstvu izlagača, učestvuje na vršačkom VinoFest-u. Razlog tome je dobra saradnja sa Turističkom organizacijom Vršac, organizatorom ove vinske smotre koja se svake godine održava u svečanoj sali Hotela „Srbija“, ove godine 16. i 17. marta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četrvrti Salon vina u subotu u Kragujevcu

  • PDF

Organizatori najavljuju spektakularnu manifestacijuČetrvrti Salon vina Kragujevac 2018., u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, održava se u subotu, 24.03.2018. godine, od 12h, za kada je zakazano svečano otvaranje, do 20h u kongresnom centru tamošnjeg hotela „Kragujevac“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Chardonnay 2016 Vinarije Soul Wine iz Vršca šampion XIII VinoFest-a

  • PDF

Ekipa Vinarije Soul Wine iznenadila i oduševila sve na festivaluKraj svakog, pa i ovog XIII VinoFest-a, međunarodne vinske manifestacije izložbeno-prodajno-takmičarskog karaktera, u organizaciji Turističke organizacije Vršac i uz podršku Grada Vršca, koja se svakog trećeg vikedna marta održava u ovom gradu pod Kulom, obeleženo je proglašenjem pobednika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršac nastavlja dobru tradiciju VinoFest-a

  • PDF

Mlade snage iz Vinarije Selecta sa posetiocima festivalaVršac, grad pod Kulom, okružen morem vinograda, bio je domaćin XIII VinoFest-u, koji je u organizaciji Turističke organizacije Vršac, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, održan 16. i 17. marta u svečanoj sali Hotela „Srbija“. Od davnina su svi vinski putevi prolazili kroz ovaj deo Banata. U XIX veku, Vršačko vinogorje bilo je među najvećima u Evropi, i na osnovu roda grožđa u njemu određivana je cena vina na evropskim dvorovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salon vina u Paraćinu opravdao poverenje i vinara i vinoljubaca

  • PDF

Sa otvaranja manifestacije u hotelu PetrusŠesti po redu Salon vina, održan je u Paraćinu u hotelu „Petrus“, u subotu, 10. marta 2018. godine, na kome su učestovale 74 vinarije iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bugarske.
Salon je svečano otvorio zamenik predsednika opštine Paraćin Tomislav Šaletić, u prisustvu direktora Turističke organizacije Paraćin, Aljoše Gligorijevića, predstavnika Vinskog viteškog reda „Steva Pisar“ i njihovih gostiju, vitezova vina iz čitave Srbije i brojnih vinoljubaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com