Thu11212019

Poslednja izmena:09:40:57 AM

Vino

Mr Mirjana Maksimović: Pravo znanje je u spoju teorije i prakse

  • PDF

Mr Mirjana MaksimovićMr Mirjana Maksimović, svoje bogato iskustvo predavača na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, gde je predavala, između ostalog, Marketing i Osnove menadžmenta, vodila vežbe sa idejom da svojim studentima omogući da znanja stečena u nastavi primene u praksi, danas nesebično prenosi na, posebno mlađe generacije, iako kaže da se trudi da se odazove svakom pozivu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve više stranaca traži Prokupac Malog podruma Gajić

  • PDF

Saša Gajić sa sinom MihajlomSaša Gajić, predstavnik Malog podruma Gajić (www.malipodrumgajic.com) iz Aleksandrovca, koji se bavi proizvodnjom i distribucijom domaćih vina, poslednje četiri godine u svojstvu izlagača, učestvuje na vršačkom VinoFest-u. Razlog tome je dobra saradnja sa Turističkom organizacijom Vršac, organizatorom ove vinske smotre koja se svake godine održava u svečanoj sali Hotela „Srbija“, ove godine 16. i 17. marta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četrvrti Salon vina u subotu u Kragujevcu

  • PDF

Organizatori najavljuju spektakularnu manifestacijuČetrvrti Salon vina Kragujevac 2018., u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, održava se u subotu, 24.03.2018. godine, od 12h, za kada je zakazano svečano otvaranje, do 20h u kongresnom centru tamošnjeg hotela „Kragujevac“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Chardonnay 2016 Vinarije Soul Wine iz Vršca šampion XIII VinoFest-a

  • PDF

Ekipa Vinarije Soul Wine iznenadila i oduševila sve na festivaluKraj svakog, pa i ovog XIII VinoFest-a, međunarodne vinske manifestacije izložbeno-prodajno-takmičarskog karaktera, u organizaciji Turističke organizacije Vršac i uz podršku Grada Vršca, koja se svakog trećeg vikedna marta održava u ovom gradu pod Kulom, obeleženo je proglašenjem pobednika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršac nastavlja dobru tradiciju VinoFest-a

  • PDF

Mlade snage iz Vinarije Selecta sa posetiocima festivalaVršac, grad pod Kulom, okružen morem vinograda, bio je domaćin XIII VinoFest-u, koji je u organizaciji Turističke organizacije Vršac, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, održan 16. i 17. marta u svečanoj sali Hotela „Srbija“. Od davnina su svi vinski putevi prolazili kroz ovaj deo Banata. U XIX veku, Vršačko vinogorje bilo je među najvećima u Evropi, i na osnovu roda grožđa u njemu određivana je cena vina na evropskim dvorovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salon vina u Paraćinu opravdao poverenje i vinara i vinoljubaca

  • PDF

Sa otvaranja manifestacije u hotelu PetrusŠesti po redu Salon vina, održan je u Paraćinu u hotelu „Petrus“, u subotu, 10. marta 2018. godine, na kome su učestovale 74 vinarije iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bugarske.
Salon je svečano otvorio zamenik predsednika opštine Paraćin Tomislav Šaletić, u prisustvu direktora Turističke organizacije Paraćin, Aljoše Gligorijevića, predstavnika Vinskog viteškog reda „Steva Pisar“ i njihovih gostiju, vitezova vina iz čitave Srbije i brojnih vinoljubaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maja Miodragović: Sila Instituta u Sremskim Karlovcima

  • PDF

Maja MiodragovićU decembru, sad već godine iza nas, Institut je proslavio 70 godina svog postojanja što je samo od jedan dokaza tako dugog, uspešnog i harmoničnog poslovanja. Iako je još u vreme Kraljevine Jugoslavije na mestu današnje upravne zgrade Instituta u Sremskim Karlovcima bio osnovan voćno-lozni rasadnik, za datum osnivanja Instituta zvanično se uzima 1. april 1947. godine kada je rešenjem predsedništva glavnog izvršnog odbora Narodne skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine osnovan Pokrajinski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo sa sedištem u Sremskim Karlovcima. Krajem iste godine rešenjem Sekretarijata istog organa naziv Zavod je promenjen u Zavod za vinogradatsvo, vinarstvo i voćarstvo, čime je delatnost proširena i na oblast voćarstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršac - grad po meri Bogova i po meri ljudi

  • PDF

Srđan Anđić, Jasna Živković (levo) i Julkica Mitrašinović„Vino je stvorio Bog, a pivo čovek" govorio je reformista Martin Luter. Oba da u njima uživaju i Bogovi i ljudi. Tako je mislilo i rukovodstvo JKP „Drugi oktobar“ iz vinskog Vršca, koje je u svojoj fabrici „Moja Voda“ započelo proizvodnju piva po češkoj recepturi pod imenom Kamarad. Zašto baš Češkoj? Zato što su Česi poznati proizvođači, ali i najveći konzumenti ovog pića u svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Soul Wine vina zlata vredna

  • PDF

Zoran Spasojević (prvi s desna) sa saradnicima na BeoWine festu 2018Polako, temeljno, vrhunski - koraci su kojim je krenula najmlađa vinarija iz Vršačkog vinogorja „Soul Wine“, koja se već na ovogodišnjem BeoWine-u okitila Zlatnom medaljom u kategoriji belih vina za Pinot Blanc 2016. Prva berba prva zlatna medalja. Zoran Spasojević, direktor vinarije objašnjava da je cilj svih zaposlenih u vinariji da pažljivim odabirom sorti, posvećenim radom „vina za dušu“ nađu svoje mesto na tržištu Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Đoković: Nastup vinara na ujedinjenom štandu Vojvodine pun pogodak

  • PDF

Vojvođanski vinari zajedničkim nastupom ostvarili pun pogodakDevetu godinu za redom, u okviru najprestižnije manifestacije posvećene turizmu - Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, organizuje se Međunarodni sajam vina - BeoWine, na kojem pored najznačajnijih domaćih vinara učestvuju i vinari iz regiona. U novom prostoru, hale 3 Beogradskog sajma, od 22. - 24. februara, posetioci su mogli da primete još jednu novinu: izložbeni prostor Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koji je okupio proizvođače vina, rakije, likera, i nekolicinu proizvođača džemova, pekmeza, sokova i drugih reprezentativnih proizvoda domaće proizvodnje poljoprivrednih gazdinstava iz Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com