Mon12112017

Poslednja izmena:10:08:31 AM

Vino

Marija Čupić: Nova vina Potisja sve uspešnija, a dalji planovi TOO Žabalj veliki

  • PDF

Marija Čupić sa saradnicama uz podršku opštine uradili sjajnu promocijuSedma po redu smotra „Nova vina Potisja“ održana je u subotu, 09. decembra, u restoranu “Naša lovačka priča” u Žablju. Dobra posećenost, 25 vinara i 50 uzoraka, opravdali su smisao ustanovljenja ovakve jedne manifestacije u kraju koji nije bio poznat po vinarima. Na premijernoj manifestaciji je bilo četiri - pet izlagača i 20 uzoraka vina. Danas je u ovoj opštini, osim Vinarija Botić (Biserno) iz Čuruga, osnovane 1991. godine, sve više vinara i novih vinarija. Svake godine na manifestaciji ima izlagača iz drugih mesta koji podržavaju ovaj festival i doprinose njegovom kvalitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Wine Shopu počinje sa radom jedinstvena Mala škola vina u Novom Sadu

  • PDF

Sa jednog predavanja i degustacije u novosadskoj vinoteciKoliko znate o vinu i vinskoj kulturi? Ako ste nezadovoljni svojom spoznajom o ovoj vrlo važnoj socijalnoj temi, Mala škola vina je prilika da nešto više naučite, obnovite i nadomestite ono što ste propustili. U želji da sa drugima podele ono što je njima drago, dva prijatelja, Dušan Janjić i Vladislav Jović, pre godinu i po dana u Sremskim Karlovcima, pre tri mesca u Novom Sadu (Bulevar oslobođenja 61), otvorila su vinoteku Wine Shop sa karlovačkim vinima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolja svetska vina i srpske rakije za vikend na Beogradskom salonu u hotelu Hyatt Regency

  • PDF

Prilika da vinoljupci probaju najbolja vinaČuveni Beogradski salon vina, jedna od najcenjenijih manifestacija u Srbiji kada je u pitanju vino i vinski turizam, u organizaciji dirme „In vino“, biće održana 08. i 09. decembra 2017, u beogradskom hotelu Hyatt Regency. Salon je konceptualno i programski fokusiran ka pasioniranim ljubiteljima vina i gastronomije koji žele da stalno unapređuju svoje znanja, da putuju i otkrivaju nova vina i nova podneblja, kao i da uvek budu otvoreni prema novim stilovima, pravcima i idejama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršačke vinarije na sajmu u Somboru

  • PDF

Vrščani iskoristili priliku da uz vina predstave i turističku ponudu svoga krajaTuristička organizacija Vršac i vinski podrumi iz Vršca bili su učesnici na Međunarodnoj manifestaciji IX. „Ravangrad Wine Fest“ koja je proteklog vikenda održana u Somboru.
Ove godine tri vinarije su predstavile vinsku tradiciju Vršca na „Ravangrad Wine Fest“ – međunarodnom festivalu vina i hrane. To su: Podrum „Tatalović“ -

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinarija Tonković - mesto gde je Kadarka našla svoj dom

  • PDF

Kadarka najboilje ide uz originalnu muziku ovih prostoraNa krajnjem severu Bačke, na granici sa Mađarskoj, u Bačkim Vinogradima, situirana je heritage Vinarija Tonković. Vinariju je osnovao 2006. godine doktor veterine, diplomata, dugogodišnji upravnik Zoo vrta na Paliću, gospodin Ignacije Tonković, kako bi prekratio penzionerske dane. Hrabar i inovativan, i u vinarstvu je želeo da ostavi lični pečat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova vina Potisja - sedmi put u Žablju

  • PDF

Marija Čupić, direktorica TO, uručuje priznanje Darku Korugi za najbolje belo vino manifestacije 2016Turistička organizacija opštine Žabalj poziva na 7. manifestaciju Nova vina Potisja, koja će tradicionalno biti održana u subotu, 9. decembra 2017. godine, od 18-23h u restoranu “Naša lovačka priča”, lociranom u ulici Svetozara Miletića 33.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deseti put obeležen Dan mladog Portugizera u Novom Sadu

  • PDF

Sava Jojić, idejnu tvorac manifestacije sa ćerkom ĐurđicomNi vreme, „ni hoće li - neće kiša“, nisu omeli održavanje desete manifestacije „Dani mladog Portugizera“ koju u Novom Sadu organizuje Vinarija „Mačkov podrum“ iz Iriga. Ne samo što je manifestacija održana, već je okupila i brojnu publiku koja se u tročasovnom programu u centru grada prepustila degustaciji mladog vina, koja je, kao i svake godine, za sve posetioce bila besplatna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan mladog Portugizera najavljen za četvrtak

  • PDF

Novosađani pozvani da probaju Mačkovo mlado vino iz 2017Već punih deset godina svi građani i gosti Novog Sada, trećeg četvrtka u novembru, imaju priliku da uživaju u Danu mladog portugizera. Tom prilikom se ne samo u Novom Sadu, već u celom svetu svečano otvaraju prva burad sa mladim vinom, čime se obeležava nova vinska godina. Na konferenciji za novinare, održanoj u Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada, govorili su član Gradskog veća Novog Sada za privredu, Milorad Radojević, član Opštinskog veća Iriga i član Žirija za izbor pesme o vinu, Avakum Kvas, izvršna direktorica Mačkovog podruma, Đurđica Jojić Novaković i pokretač manifestacije Dan mladog portugizera, Sava Jojić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve boje Prokupca

  • PDF

Prokupac je srpska zvezdaGodinu dana je prošlo od ustanovljenja Međunarodnog dana Prokupca. Ovog 14. oktobra, Srbija je, u organizaciji Wine identity, vinskih novinara i vinskih znalaca Igora Lukovića i Tomislava Ivanovića, bila domaćin četrdesetorici vinskih novinara i kritičara iz sedamnaest zemalja sveta. Osim Konferencije „Upoznajte Prokupac!“ (Meet Prokupac), povodom ovog dana, za goste iz inostranstva, a u želji da što bolje predstave srpsku vinsku scenu, domaćini su upriličili vinski put kroz Srbiju. Tokom četiri dana provedenih u našoj zemlji, gosti su iskusili krstarenje Dunavom i obišli Negotinsku krajinu. Vinarija „Matalj“ kao domaćin i još deset vinarija iz Negotina i njegove okoline, te sa juga Srbije, predstavili su svoja vina priredivši svojevrsan Mini sajam vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Krokan sa Bisernog ostrva - vino samo za odabrane

  • PDF

Bora Gvozdenac i Tatjana VlaškalinPolovinom XVIII veka, zbog promene toka reke Tise, nastala je ada koju će zbog plodne zemlje narod prozvati Bisernim ostrvom. Ovo područje je u početku bilo i bogato lovište, a kasnije je grof Gedeon Rohonci, na imanju koje mu je žena Izabela donela u miraz, krajem XIX veka podigao letnjikovac (danas kulturno dobro). Najčešći razlog spominjanja Bisernog ostrva je vinograd na kojem se gaji Muskat Krokan duže od jednog veka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com