Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Vino

Tradicionalno obeležen Sveti Trifun na Institutu u Sremskim Karlovcima

  • PDF

Sa obeležavanja vinogradarskog praznika u Sremskim KarlovcimaTradicionalnim susretom vinara i vinogradara, kao i sve brojnijih predstavnika medijskih kuća i gostiju Departmana za vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta, obeležena je uz svešteničku molitvu esnafska slava vinogradara - Sveti Trifun. U prostorijama podruma Instituta u Sremskim Karlovcima i uz degustaciju dvadesetak vrsta vina, svoje proizvode ponudilo je više od deset vinarija i malih podruma iz Sremskih Karlovaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žene i vino Carigradskim vinskim drumom

  • PDF

Mr Mirjana MaksimovićČlanice Udruženja „Žene i vino“ će u četvrtak i petak, 01. i 02. marta ove godine, utabati još jedan vinski put Srbije.
Mr Mirjana Maksimović, predsednica Udruženja „Žene i vino“, organizator ovog jedinstvenog putovanja, kaže da je za razliku od svih dosadašnjih, ovaj vinski put se trasom i istorijskim značajem oslanja na svog puno starijeg pretka koga istorija pamti najčešće kao Carigradski drum.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vindulova vina začinila promociju nove knjige dr Zorana Ristića

  • PDF

Dr Laslo DujmovićSalaš „Vinska kuća Vindulo“, situirana na putu Temerin-Bečej, sa desne strane 2,2 km od izlaska iz naselja, aktuelan je tokom cele godine. Osim klasične vinske turističke priče, neguje i druženja vezana za umetnost, odabrane manifestacije i slično. Ovog puta, u subotu, 10. februara, Salaš „Vinska kuća Vinudlo“ bila je mesto predstavljanja knjige „Bioekologija svih vrsta fazana u svetu i njihovo gajenje“, prof. dr Zorana Ristića, šefa katedre za lovni turizam sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, na lični zahtev autora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi koncept BEOWINE 2018 - najvećeg sajma vina u Srbiji

  • PDF

Posetioce će moći da probaju domaća vina iz stotinjak vinarija, kao i iz 60-ak inostranih..Na Beogradskom sajmu će od 22. do 24. februara 2018. godine biti održan 9. Sajam vina BEOWINE. Događaj kojim počinje vinska sezona obeležiće sasvim novi koncept, proširen izlagački prostor, značajan broj novih učesnika i poslovnih posetilaca. Održavanje Sajma vina istovremeno sa Sajmom turizma i Sajmom hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA jasno govori o značaju ovog događaja u turističkoj privredi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Don McCulloch vlasnik fruškogorske Vinarije McC McCulloch Wines

  • PDF

Don McCulloch sa menadžerkom vinarije Tamarom IvkovićNišta nije slučajno. Nije slučajno što je gospodin Don McCulloch u Londonu upoznao lepu Novosađanku Seku Nikolić, svoju sadašnju suprugu. Ni što je počeo da uzgaja vinovu lozu u Erdeviku, na Fruškoj gori na kojoj je rimski imperator Prob 280. godine ukinuo stogodišnju zabranu cara Domicijana o gajenju vinove loze u provincijama na Balkanu, vrativši je mestu kojem pripada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinarija Brindza - od hobija do biznisa

  • PDF

Lajoš Brindza sa kolegama vitezovima iz Vinskog reda Telečke visoravni Agios DimitriosVinarija Brindza u Bačkoj Topoli je mlada vinarija osnovana 2010. godine. Ideja vlasnika, članovi porodice Brindza, da se vinarstvom bave iz hobija, pored njihove bazične delatnosti - proizvodnje bicikala „Caprolo“, ubrzo je napuštena, i danas važi za najveću i najmoderniju vinariju rejona Telečka i velikim planovima za budućnost. Ukupno 14 ha vinograda nalazi se na dve lokacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Gordana Tonković: Cilj nam je napraviti vrhunski proizvod i doneti korist čitavoj regiji

  • PDF

Gordana Tonković nastavlja očevim stopamaDr Gordana Tonković, ćerka gospodina Ignacija Tonkovića, čoveka velikih inicijativa, projekata i kontakata, sa suprugom dr Miroslavom Reljanovićem od prošle godine vodi kompletnu brigu oko Vinarije „Tonković“. Iako se odlučila za humanu medicinu, a ne veterinarsku, oduvek je bila ćerka svoga oca, radna, temeljna, sklona izazovima. Učestvovala je u svim fazama razvoja vinograda i posebno joj je drago evociranje na zajedničke uspomene i iskustvo vezano za vinogradarsko-vinski projekat koji je začeo njen otac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Miroslav Reljanović: Vinarija Tonković - težim putem, ali s razlogom

  • PDF

Dr Miroslav Reljanović na KZNPriča o Vinariji „Tonković“ priča o autohtonom crvenom vinu, veoma cenjenom u vreme Austrougarske monarhije, ujedno je i priča o salašu. Goste na ulazu u vinariju dočekuju domaćini i zvuci cimbala, autentične muzike sa severa Bačke, što podržano čitavim ambijentom vraća u neka bolja vremena, u kojima su se razvijale neke sofisticirane stvari. Kada je gospodin Ignacije Tonković, po struci veterinar, završavao rad na čelu Palićkog zoo vrta, na kojem je proveo četvrt veka, sa svojim zetom, lekarom neurologom i poslovnim čovekom, dr Miroslavom Reljanovićem, i ćerkom dr Gordanom Tonković, odlučio je da se okuša u vinogradarstvu i vinarstvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Čupić: Nova vina Potisja sve uspešnija, a dalji planovi TOO Žabalj veliki

  • PDF

Marija Čupić sa saradnicama uz podršku opštine uradili sjajnu promocijuSedma po redu smotra „Nova vina Potisja“ održana je u subotu, 09. decembra, u restoranu “Naša lovačka priča” u Žablju. Dobra posećenost, 25 vinara i 50 uzoraka, opravdali su smisao ustanovljenja ovakve jedne manifestacije u kraju koji nije bio poznat po vinarima. Na premijernoj manifestaciji je bilo četiri - pet izlagača i 20 uzoraka vina. Danas je u ovoj opštini, osim Vinarija Botić (Biserno) iz Čuruga, osnovane 1991. godine, sve više vinara i novih vinarija. Svake godine na manifestaciji ima izlagača iz drugih mesta koji podržavaju ovaj festival i doprinose njegovom kvalitetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Wine Shopu počinje sa radom jedinstvena Mala škola vina u Novom Sadu

  • PDF

Sa jednog predavanja i degustacije u novosadskoj vinoteciKoliko znate o vinu i vinskoj kulturi? Ako ste nezadovoljni svojom spoznajom o ovoj vrlo važnoj socijalnoj temi, Mala škola vina je prilika da nešto više naučite, obnovite i nadomestite ono što ste propustili. U želji da sa drugima podele ono što je njima drago, dva prijatelja, Dušan Janjić i Vladislav Jović, pre godinu i po dana u Sremskim Karlovcima, pre tri mesca u Novom Sadu (Bulevar oslobođenja 61), otvorila su vinoteku Wine Shop sa karlovačkim vinima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com