Wed10182017

Poslednja izmena:07:06:01 AM

Vino

Vino i kultura na Danima fruškogorskih vina u Fabrici

  • PDF

Obrad Škrbić, dr Vladimir Puškaš, dr Dragoslav Ivanišević i Đorđe Simović priredili su korisnu radionicu o Institutskim vinimaStudentski kulturni centar Novi Sad i Fabrika, bili su domaćini dvodnevnoj manifestaciji Dani fruškogorskih vina. Organizovana po prvi put, ova manifestacija je okupila jedanaest eminentnih vinara sa Fruške gore kako bi svojim sugrađanima sugerisala da se kvalitetna vina nalaze i u „komšiliku“, kao i da srpskoj vinskoj sceni privuče neku novu publiku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šveđani brali grožđe u vinogradima Mačkovog podruma

  • PDF

Zadovoljstvo doživljenim u Mačkovim vinogradima na Fruškoj goiriPetak, 13. oktobar, za razliku od verovanja, grupi švedskih turista - biciklista bio je srećan i nadasve interesantan dan. Vreme k’o upisano, a vinogradi Vinarije „Mačkov podrum“ na vinorodnom potezu Belengir ogrozdeli kasnim sortama grožđa, bili su pravi izazov trećoj grupi, od po pedeset švedskih biciklista, koji su osim savladavanja MTB trasa po padinama Fruške gore, želeli da iskuse vinogradarski doručak, ručak u sred vinograda, ali i da se okušaju berbi grožđa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani fruškogorskih vina za vikend u Fabrici

  • PDF

Fruškogorski lepotaniUstanova Studentski kulturni centar Novi Sad će u petak i subotu, 13. i 14. oktobra 2017. organizovati manifestaciju pod nazivom "Dani fruškogorskih vina", u prostoru SKCNS Fabrika u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sadu (Bul. despota Stefana 5), od 18 do 24 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkurs za najlepšu pesmu o vinu povodom Dana mladog Portugizera

  • PDF

Đurđica i Sava Jojić idejni tvorci konkursa za najlepšu pesmu o vinuOve godine će se održati jubilarni 10. Dan mladog Portugizera. Organizatori - Vinarija Mačkov podrum Save Jojića, osim što priređuju veliku svečanost u slavu vina, ljubavi, umetnosti, i fruškogorske tradicije, zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga raspisali su i Konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vitezovi vina su ambasadori vina svoje zemlje

  • PDF

Predstavnici viteških redova zadovoljni ostvarenim na 2. Smotri u Novom SaduPo drugi put održana je Smotra vinskih viteških redova Srbije. Po drugi put u istoriji svog postojanja, vinski viteški redovi Srbije su 06. oktobra, uveličali svečanost povodom otvaranja 50-tog Sajma turizma u Novom Sadu. Turistička organizacija Vojvodine, na čelu sa direktoricom, gospođom Natašom Pavlović, omogućila im je da svoj rad u domenu vinske diplomatije, koji ih opravdano određuje ambasadorima vina zemlje koju predstavljaju, u ovom slučaju Republike Srbije, prikažu i približe široj javnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetski dan Prokupca u subotu

  • PDF

Plakat kao pozivnica na afirmaciju srpskog a svetskog - ProkupcaPo prvi put, 14. oktobra prošle godine, obeležen je i Svetski dan Prokupca s ciljem promovisanja ove autohtone sorte grožđa, ali i srpskog vina uopšte. Ljubitelji vina širom sveta, svetski dan bilo koje sorte grožđa obeležavaju tako što otvaraju bocu svog omiljenog vina, restorani i vinoteke daju popuste, akcije, organizuju promocije, a sve u slavu vina nastalog od određene sorte grožđa. Taj put globalne slave, od prošle godine prolazi i naš Prokupac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

In vino veritas

  • PDF

Vitezovi su u znak zahvalnosti za organizaciju Smotre uručili knjigu o vinima Srbije, dirrektorici TOV, Nataši PavlovićIn vino veritas. Tako glasi uvodnik objavljen u reviji TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE, koju svi zainteresovani mogu besplatno pogledati i pročitati na sajtu www.topsrbija.com.
U saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, zajedničkim naporom uspeli smo u nameri da piću Bogova - vinu, damo ne samo zaslužen prostor u najnovijem četrnaestom izdanju časopisa TOPSRBIJE, već i da organizujemo 2. Smotru vinskih viteških redova Srbije i da vino i njegove autore, vinare, „uparimo“ sa vinskim vitezovima i predstavnicima medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana II Smotra vinskih viteških redova Srbije

  • PDF

Zajednički snimak na štandu TO VojvodinePrvog dana jubilarnog 50-tog Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, održana je II Smotra vinskih viteških redova Srbije. Uveličavajući svojim prisustvom svečani čin otvaranja ove prestižne manifestacije, vitezovi vina obučeni u raskošne odore, svojevrnim vizuelnim identitetom kraja koji predstavljaju, krenuli su u jedno i po časovni defile Master halom, u okviru koje su posetili Vinsku ulicu i degustirali vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinski viteški red „Steva pisar 1805“, Paraćin

  • PDF

Snimak sa prošlogodišnjeg učešća paraćinskih vinskih vitezova na I SmotriDruga pića pijte, a u vinu uživajte! Veliki majstor: Zoran Živković Kancelar: Mirčeta Stanković Vinski red pomoravske regije „Stava pisar 1805“ promovisan je na III Sajmu vina u Paraćinu u sali Hotela Petrus, u martu 2015. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinski viteški red Simeon iz Vlasotinca

  • PDF

Članovi viteškog reda iz VlasotincaVeliki majstor: Sreten Bata Milenković Kancelar: Petar Đelić Od konstituisanja prvog viteškog reda u Srbiji - Arene Zabatkiensis 2001. godine, vitezovi vina na najlepši mogući način afirmišu i promovišu vinsku kulturu, umetnost pijenja i uživanja u ovom božanskom piću. Devet godina posle, tačnije 2010. godine, ustanovljen je u Vlasotincu Vinski viteški red „Simeon“, na čijem čelu je veliki majstor, gospodin Sreten Bata Milenković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com