Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Rakije

Bojkovčanka u traganju za superiornim i neprikosnovenim

  • PDF

Rakije Bojkovčanka su sinonim za vrhunski kvalitetGodine 1985. osnovana je u mirnom okruženju naselja Zuce, podno Avale, destilerija Bojkovčanka. Ime je dobila po brdu Bojkovac kod Valjevske Mionice, rodnom mestu osnivača, gospodina Zorana Simića. Današnji vlasnik, gospodin Miroslav D. Kuburić 2009. nastavlja putem prethodnika, sa proizvodnjom top premijum rakija od šljiva van konkurencije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Damjanović: Flaša šljivovice najlepši poklon iz Srbije

  • PDF

Krunskina šljiva najcenjenija i najtraženijaPoznat kao kraj iz kojeg je vazda dolazila dobra rakija, još iz vremena stare Jugoslavije, Kosjerić je zadržao tu svoju određenost do današnjih dana. Ne mali broj najboljih destilerija, što velikih, što malih, potiče upravo iz ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva zlata Minićeve kuće rakije

  • PDF

Stanimir Minić prima priznanje od prof. dr Ninoslava Nikićevića i Jelene DrobnjakOno što se slutilo, a Stanislav Cane Minić duboko u srcu priželjkivao, obistililo se. Jovana se posle diplomiranja na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerizeteta Singidunum u Beogradu, uključila u jedan od najpoznatijih rakijskih timova u Srbiji – „Minićevu kuću rakije“. Unuka je obradovala deda Caneta i baku Gordanu više nego sve medalje koje je ova, rekli bismo kultna firma iz Trepče kraj Čačka osvojila do sada. A bilo ih je nebrojeno. Gde god se pojavljivala Minićeva, dabijala je najviše ocene od najvećih stručnjaka za rakiju i osvajala najsjajnija odličja. Najstroži među njima, prof. dr Ninoslav Nikićević, često je govorio da Canetovim rakijama mora da dodeli „ajkulu“, što je prevedeno na njegov jezik vrh vrhova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stara Sokolova: Potrebno više prostora i podrške za stari srpski brend

  • PDF

Sa prezentacije na Prolećnom festivalu vina i rakija u Novom Sadu„Stara Sokolova“ nastala je na tradiciji porodice Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte. Porodicu su zvali i Krivajci, po maloj i neobično lepoj dolini Krivaji, iznad njihovog sela, a njihovom brendu, „Staroj Sokolovoj“ kumovao je Radoslav Bogdanović, nazvaviši ga po srednjovekovnom gradu Soko, takođe iz tog kraja. Ovaj kraj je od davnina bio ponosan na svoju rakiju od šljive, a Bogdanovići su je pravili od stare sorte trnovače.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DESTICO M&M uskoro otvara vrata za turiste

  • PDF

Nova destilerija obogaćuje ponudu RađevinePreduzeće DESTICO M&M Ljubovija osnovano je 2016. godine. Nalazi sa leve strane puta Ljubovija-Pecka u Ljuboviji. Osnovna delatnost DESTICO M&M je proizvodnja voćnih rakija. Rakija se proizvodi od najkvalitetnijih sorti voća iz sopstvene proizvodnje, kao i kupovinom od proverenih proizvođača. Ona prolazi sve neophodne analize u nekoj od eksternih laboratorija pre prodaje kupcu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljen III Međunarodni festival voćnih rakija Žestival

  • PDF

Uvek je vreme za dobru srpsku rakijuIII Međunarodni festival voćnih rakija „Žestival“ je privredno-turistička manifestacija, takmičarskog i prodajnog karaktera koja za cilj ima očuvanje tradicije, promovisanje i unapređenje proizvodnje i plasman voćnih rakija, kao i turističkih i drugih potencijala Srbije i regiona.
Festival će biti održan 18. i 19.avgusta 2017. godine na Gradskom trgu u Užicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova ajkula u Minićevoj kući rakije

  • PDF

Stanimir Cane Minić sa ovogodišnjim priznanjimaMalo ko u Srbiji ne zna za Minićevu kuću rakije iz Donje Trepče kod Čačka. Dobra rakija kod nas se pije pre jela, u nekim drugim zemlja posle, a gospodin Stanislav Cane Minić kaže da je najbolje i pre i posle.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija fest u subotu u Mikser House

  • PDF

Uvek je vreme za dobru rakijuZa subotu, 03. decembar, najavljen je RAKIJA FEST - "Balkan Urban Experience", festival koji spaja tradicionalno i moderno, kao mesto je jedinstvene energije i zabave. Organizatori "Balkan Urban Experience" festivala - Rakija Bar i Mikser House, uz podršku Turističke organizacije Beograda, tvrde - zagrejaće vas kuvana rakija, razni delikatesi našeg podneblja, kao i slatki specijaliteti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sto fela rakije Jugoslavije

  • PDF

Plakat kao pozivnicaI ove godine, povodom 29-og novembra, čuvenog „Dana republike“, Udruženje građana za razvoje eko-ruralnog turizma „Podunav“ i Mesna zajednica Bački Monoštor, organizuju Rakijadu - „Sto Fela Rakije Jugoslavije“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Ninoslav Nikićević: Kup Vrnjačke Banje zadovoljio kvalitetom rakija

  • PDF

Prof. dr Ninoslav NikićevićProf. dr Ninoslav Nikićević, redovni profesor na Katedri za tehnologiju konzervisanja i vrenja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa doktorskom disertacijom pod nazivom: "Izučavanje važnijih aromatičnih sastojaka šljive požegače i rakije šljivovice", i napisanom jedinstvenom „Alkaholnom biblijom“ na 1.460 stranica, bez sumnje je najveći ekspert u domenu jakih alkoholnih pića kod nas. Ovoga puta, sreli smo ga u Vrnjačkoj Banji, gde je predsedavao ocenjivačkoj komisiji na trećem Kupu Vrnjačke Banje, održanom krajem juna u okviru Business Samit-a „Uposlimo Srbiju“ uz Gegula sajam rakije i vina. Svako druženje sa prof. dr Nikićevićem je „zlata vredno“ jer obrazlažući dodeljene ocene, uvek održi i malo predavanje o jakim alkoholnim pićima, u kojima i oni najiskusniji, mogu da čuju nešto korisno i novo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com