Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Za treći Novosadski Oktoberfest tražila se karta više

  • PDF

Novosadski Oktoberfest 2018. nadmašio sva očekivanjaSumma summarum ovogodišnjeg izdanja Novosadskog Oktoberfest-a održanog 19. i 20. oktobra 2018. u Master centru Novosadskog sajma u organizaciji „Color Press Group“, bila bi: rekordaan broj izlagača, posebno prisustvo predstavnika kraft piva više nego ranijih godina, zabavni program bogatiji i sadržajniji nego ranijih godina. A na sve to su odgovorili pivopije i podržavaoci ovakvog događaja svojim dolaskom u većem broju nego ranijih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Živimo u vremenu gastro revolucije

  • PDF

Sa jednog od panela u novosadskom hotelu SheratonNajveća regionalna konferencija o hrani Moja kravica Food Talk 2018 u organizaciji kompanije “Color Media Communciations“, u novootvorenom novosadskom hotelu „Sheraton“, u petak 08. juna i ovoga puta privukla je veliki broj poznatih imena iz sveta kulinarstva, od šefova, vlasnika uglednih restorana, gastro inovatora, novinara i publicista koji se bave ovom temom, do poznatih iz sveta show biznisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otkrivene statue osmorici Janikinih tamburaša i Zvonku Bogdanu

  • PDF

Sa svečanosti ostvaranja postavke ispred Vinarije Zvonko BogdanJanika Balaž, Sveta Sladić - Čiča, Boško Nikolić - Bocan, Stevan Kormanjoš - Pišta, Stevan Nikolić - Crni Steva, Ivan Nikolić - Kika, Josip Kovač - Joška Hano, Josim Familić - Todor od četvrtka, 07. juna 2018. godine, dočekivaće i ispraćati posetioce Vinarije „Zvonko Bogdan“ na Paliću. Ovekovečeni bronzanim statuama u prirodnoj veličini, osam Janikinih tamburaša, delo subotičkog vajara amatera Franje Mačkovića, s jedne strane i statue barda tamburaškog zvuka, Zvonka Bogdana s druge strane, postavljene su na ulazu ove reprezentativne palićke Vinarije, na zadovoljstvo poštovalaca „muzike za dušu“ i tamburaškog zvuka. One su istovremeno i čin zahvalnosti za sve što su za ovu vrstu muzike učinili tokom više decenija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Duža nego ikada kragujevačka Đurđevdanska karnevalska povorka 2018

  • PDF

Ceo Kragujevac i njegovi gosti na Đurđevdanskom karnevaluTačno pre dva veka, 06. maja 1818. godine u manastiru Vraćevšnica, na Đurđevdanskoj skupštini, na predlog kneza Miloša Obrenovića, nahijski knezovi su aklamacijom odlučili da Kragujevac, koji je u to vreme imao 193 kuće i 378 poreskih glava, bude prestonica Srbije. Za to je postojalo nekoliko razloga: bio je dovoljno udaljen od turskih garnizona, imao je povoljan geografski položaj i homogeno stanovništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Biković, tragičan junak velike ruske bajke - filma LED

  • PDF

Miloš BikovićDa li zbog toga što je svetsku premijeru doživeo u višemilionskoj Moskvi 14. februara na „Dan zaljubljenih“, prvi film dvadesetosmogodišnjeg režisera Olega Trofima, film „Led“ bio je najgledani film prvog dana prikazivanja u bioskopima prestonice, a prema predviđanjima ovoj bajkovitoj ljubavnoj priči inspirisanoj istinitim događajem, obaranje rekorda tek predstoji. Veliko interesovanje za film pokazala je i domaća publika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Winterfest Ski&Wine Kopaonik: Spakovati lako, da li znaš kako

  • PDF

Zaključak: lepo upakovan proizvod može brže i lakše naći put do potrošača      Sesije koje su izazavale najveće interesovanje na tek završenom VI Winterfest Ski&Wine Festivalu, bile su one koje su se odnosile na predavanja i sa njima povezane radionice. Zahvaljujući odabranim predavačima i aktuelnim temama, svaka ponaosob završavala se diskusijom, mada su i sama predavanja bila interaktivna, na čemu su insistirali i predavači.    Dok je prvog dana naglasak stavljen na konkretne korake koje preduzima resorno Ministarstvo, Pokrajinski sekretarijat i Privredne komore Srbije i Vojvodine, kada je u pitanju domaći proizvod, drugog dana na temu „Spakovati lako, da li znaš kako“ pokušali su da odgovore mr Petra Balaban, predavač na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, Novi Sad, gospodin Milorad Radojević član Gradskog veća za privredu, Novi Sad i predstavnik privrede, gospodin Branislav Sekulić, vlasnik robne marke „Vrtlari“doo iz Malog Iđoša. Gospođa Jadranka Beljan Balaban, iz redova organizatora ovog skupa, Udruženja „Interfest“, našla se u ulozi moderatora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

WinterFest pomerio granice očekivanja, sledeći na nekom drugom mestu

  • PDF

Nataša Budisavljević Radišić (prva s leva), Jadranka Beljan Balaban, Jovana Apić i Dragica SamardžićZadovoljni su bili i učesnici, izlagači, predavači i predstavnici medija, organizacijom, uslovima u Hotelu „Grand“ na Kopaoniku, posebno prepodnevnim predavanjima i poslepodnevnim radionicama organizovanim da se nešto novo čuje, vidi, nauči. To bi mogao da bude utisak VI Winterfest - Wine & ski Kopaonik, koji će po rečima Nataše Budisavljević Radišić, direktorice Udruženja „Interfest“, organizatora ovog događaja, bez obzira na entuzijazam sa kakvim je zasnovan, zbog ekonomskih razloga sledeće godine biti „preseljen“ na neko drugo mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliko interesovanje za Winterfestove radionice na temu hrane i vina

  • PDF

Zadovoljstvo doživljenim na Winterfestovoj radioniciHotel „Grand“ Kopaonik bio je domaćin VI Winterfest Ski & Wine Festivalu, konferenciji uz Salon vina i gastronomije koja je u organizaciji Udruženja „Interfest“ održana od 01 - 04. marta. Izlagači iz svih krajeva Srbiji, imali su priliku da svako veče gostima Kopaonika, uoči 25. Biznis foruma, predstave izbor najboljih poljoprivrednih prehrambenih prozvoda iz Srbije. Sa onim što je na Salonu moglo da se vidi i kupi, tokom radionica, organizovanih u poslepodnevnim terminima, posetioci su mogli da upoznaju i degustiraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Winterfest Ski&Wine Festival 2018: Gasto-vinska radionica - Vinski putevi Fruške gore

  • PDF

Deo učesnika gastro-vinske radionicePočetkom marta, naše najprestižnije zimsko turističko odredište - Kopaonik, bilo je mesto susreta predstavnika Republičke i Pokrajinske vlade, lokalne samouprave, PKS i PKV, privrednika, reprezentativnih proizvođača prehrambenih proizvoda, vina i rakija sa teritorije cele Srbije, koji su učestvovali na VI Winterfest Ski&Wine Festival, u hotelu Grand, u organizaciji Udruženja „Interfest“ iz Novog Sada i MK Mountain Resort.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Janjatović: IPARD je utakmica koja je tek počela

  • PDF

Zoran JanjatovićWinofest, manifestacija koja se od 01- 04. marta, po šesti put održava na najatraktivnijoj zimskoj turističkoj destinaciji, Kopaoniku, u okviru koje se organizuje Salon vina i tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz Srbije, uz panel diskusije na aktuelne teme i radionice, u organizaciji Udruženja „Interfest“ i MK Mountain Resort, poslovično okuplja eminentne stručnjake, koji su ovoga puta imali zadatak da ukažu na tržišno pozicioniranje domaćih proizvoda, načine na koji interveniše država, zakone i pravilnike, te značaj strukovnog umrežavanja i značaj promocije. Jedan od učesnika bio je i gospodin Zoran Janjatović, pomoćnik ministra za sektor ruralnog razvoja u Minstarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, koji je ovom prilikom govorio o merama IPARD programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com