Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Winterfest i panel diskusija na temu: Slatko i slano, domaće ili strano

  • PDF

Panelisti su izneli svoje stavove, ali i davali odgovore na pitanja prisutnihVI Winterfest Ski & Wine Festival, zamišljen kao miks panel diskusija na aktuelne teme, radionice uz Salon vina i gastronomije, odr\ava see od 01 - 04. marta u hotelu „Grand“ na Kopaoniku. Salon vina i gastronomije prvo veče Winterefesta bio je izuzetno posećen na zadovoljstvo izlagača i organizatora, Udurženja Interfest iz Novog Sada i MK Mountain Resort-a. Publika je bila zadovoljna kvalitetom ponuđenih poljoprivrednih poizvoda, kao i njihovom raznovrsnošću, ali i vinskom ponudom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Imre Nađ: Naučna monografija prof. dr Zorana Ristića kapitalno izdanje za lovstvo Srbije

  • PDF

Dr Imre Nađ i dr Zoran RistićNakon nedavne promocije veoma uspešne knjige, koja obrađuje metode ocene lovnih trofeja, profesoru dr Zoranu Ristiću, u ambijentu vinskog salaša „Vindulo“ u Temerinu, u subotu, 10. februara 2018. godine, promovisana je nova knjigu pod naslovom „Bioekologija svih vrsta fazana u svetu i njihovo gajenje (avikultura)“, koja pored prikaza dijapazona vrsta fazana daje naučno-stručni i praktični pregled u vezi problematike gazdovanja ove vrste u svetu i kod nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve od kupusa u Futogu za vikend

  • PDF

Sa konferencije za medije u Turističkoj organizaciji Novog SadaFutoška Kupusijada u okviru koje se održavaju 8. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i 3. Festival "Terra Madre Futog" Slow Food pokreta, ove godine će se održati u petak 27. i subotu 28. oktobra u centru Futoga. Kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji - po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brunch na vojvođanski način

  • PDF

Zajednički snimak grupe najizdržljivijih predstavnika medija i organizatoraJuče je, tačno u podne, u Limanskom parku, za predstavnike medija, organizovan vojvođanski brunch, povodom najave festivala „Ukusi Vojvodine“, koji će biti održan 30. septrembra i 01. oktobra, takođe u Limanskom parku. Organizatori, Udruženje „Interfest“ na čelu sa Natašom Budisavljević Radišić i izlagači, Sava Graorac sa delikatesima od mangulica iz Kovilja, Vinarija „Belo brdo“ porodice Zeremski sa vinima i prestižni novosadski restoran „Sokače“, sa nekim od sprecijaliteta iz tradicionalne vojvođanske kuhinje, na najkonkretniji način najavili su predstojeći događaj koji će okupiti stotinak proizvođača suvomesnatih proizvoda, sireva i drugih mlečnih proizvoda, vina, rakija, zanatskog piva, oko 15 vlasnika restorana koji će kuvati vojvođanske specijalitete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Temerin i TOO Temerin deci sa Kosova upriličili popodne na Panonskom moru

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na boravak u Info centru JegričkaTokom tri godine, koliko se organizuju posete dece iz Raniluga, opština Kosovska Kamenica, u Novom Sadu je boravilo preko 120 školaraca. Prošle godine Novosađanima u ulozi domaćina pridružili su se Zrenjaninci, a ove i opština Temerin, koja je dočekala 43 dece i njihove nastavnike u Info-centru Parka prirode „Jegrička“. Osim vožnje katamaranom po rečici, za decu su organizovane radionice, pecanje i gledanje dokumentarnog filma o flori i fauni, kojima je Jegrička prebogata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubica Bošković: Regata Majke Angeline na vojvođanski način

  • PDF

Ljubica BoškovićZa razliku od velikog broja adrenalinskih regata na brzim planinskim rekama, koje često znaju biti i opasne, Vojvođani, odnosno Sremci, organizovali su „Regatu Majke Angeline“, na reci Savi, u ataru sela Kupinova, opština Pećinci. Osmu godinu zaredom, ova regata okuplja na desetina plovila i lokalno stanovništvo, koje se prepušta radostima mirnih voda ravničarske reke, i lepotama predela kroz koje prolazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Borovnici u pohode, promotivna šetnja za bolje upoznavanje Kopaonika

  • PDF

Zadovoljni učesnici ovogodišnje Pešačke ture KopaonikomSvake godine, u okviru manifestacije „Dani borovnice“ na Kopaoniku, koja je ove godine održana poslednjeg vikenda jula, Planinsko-ekološko društvo „Zeleni putokazi“ iz Raške, Nacionalni park „Kopaonik“ i TSO Raška, pre svega posetioce manifestacije, vodi u promotivnu pešačku turu: „Borovnici u pohode“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vlasotinčani organizovali prvi susret gljivara na Vlasinskom jezeru

  • PDF

Sunčica JovićPrvi Vlasinski dani gljiva, u organizaciji Ekološkog društva „Eko Vlasina“ iz Vlasotinca, održani od 21. do 23. jula na Vlasinskom jezeru, okupili su gljivare iz cele Srbije.
- Sve što je ovih dana urađeno je izuzetno i visokog kvaliteta. Vremenski uslovi su uticali na brojnost gljiva na terenu, ali sve što je moglo da bude nađeno na ovim prostorima je nađeno. Vlasina je prebogata gljivama i nadam se da će ih na nekoj novoj manifestaciji i novoj izložbi biti mnogo više. Sve gljive koje su nađene, biće determinisane i unete u Bazu podataka za popis gljiva Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani medija u Krupnju

  • PDF

Sa konferencije održane u Hotelu GrandPrvi, u nizu skupova - „Dani medija“, povodom otvaranja Media Info Centra Novi Sad, održan je od 14.-16. jula, u hotelu „Grand“, u Krupnju, u organizaciji Media Info Centra DOO Novi Sad. Tim povodom okupili su se predstavnici medijskih kuća iz cele zemlje. Media Info Centar se bavi proizvodnjom i emitovanjem televizijskog programa, predstavlja novinu na ovim prostorima, i svojevrsan je miks između klasičnih emitera i nezavisne produkcije. On je press, edukativni, a uskoro i kongresni centar, ukratko ono što nacionalnim novinskim kućama i elektronskim medijima može da olakša posao.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Panel diskusija u Skupštini grada Novog Sada o vrednovanju događaja i njihovom značaju

  • PDF

Sa panel diskusije u Skupštini grada Novog SadaPanel diskusija „Vrednovanje događaja kao potencijala za lokalni razvoj“, održana je u petak, 16.06.2017., u Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, uz učešće pomoćnika pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, gospodina Sergeja Tamaša; pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodina Mladena Petkovića; rukovodioca razvoja Novosadskog sajma i članice grupacije „Turizam i manifestacije“, gospođe Marijete Lazor. Moderator panela je bila Jasmina Beljan Iskrin, Master preduzetništva u turizmu. Tema je privukla značajan broj posetilaca, koji su imali priliku da čuju najnovije podatke o aktuelnim pitanjima vezanim za temu panela, kao i da u direktnom razgovoru sa panelistima saznaju više o onom što ih je interesovalo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com