Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Čudesne gljive Fruške gore u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode

  • PDF

Sa otvaranja izložbe Gljivarskog društva Novi Sad            Finale manifestacije „Susret gljivara na Iriškom vencu“, koju šesnaest godina organizuje Gljivarsko društvo „Novi Sad“, ove godine trajalo je, na zadovoljstvo organizatora i građana, dan duže. Naime, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, u ponedeljak, 28. oktobra, upriličena je izložba fotografija, plakata i predavanja na temu gljiva. Na ovaj način pružena je mogućnost svim onima koji su dan ranije bili sprečeni da prisustvuju centralnom događaju, da vide deo izložbe samoniklih gljiva sa Fruške gore, izbor od 34 fotografije autora Stevana Balubana, kao i izbor plakata vezanih za gljive, koje je gospodin Baluban sakupljao tokom godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Reč dve o invalidima

  • PDF

Ministar Zoran Đorđević otvario je izložbu u Katoličkoj porti.            Projekat „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“, sa izložbom i tribinama na temu poznatih osoba koje su svojim dostignućima na polju nauke, umetnosti i dr. oblasti zadužili čovečanstvo, sprovode kompanija „Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslovni forum sa Republikom Srpskom u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Dogovorena još intenzivnija saradnja Republike Srpske i Vojvodine            U cilju postizanja boljih poslovnih rezultata i višeg stepena saradnje, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u četvrtak, 06. juna održan je Poslovni forum sa Republikom Srpskom, u organizaciji Pokrajinske vlade i PKV kao jedna od manifestacija „Sajma zavičaja“. Ovim povodom okupilo se preko 70 privrednika iz Republike Srpske i Republike Srbije, kao i predstavnici najznačajnijih institucija u regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vanja Grbić: Granice ne postoje

  • PDF

Sa motivacionog predavanja Vanje Grbića na Privrednoj akademiji u Novom Sadu            Vanja Grbić, gost predavač na Fakultetu za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, imao je  priliku da razgovara sa studentima, a oni da čuju iskustva iz njegove prebogate sportske karijere.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI SAD PIONIR U PROMOCIJI SRPSKIH PROIZVODA SA KOSOVA I METOHIJE

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji Razvojnih agencija KiM i Bačke            Otvaranju „Kosmetskog kutka“ u pasažu hotela “Vojvodina” u centru Novog Sada, u sredu, 20. februara, prethodio je Biznis forum u Leposaviću u septembru prošle godine na kojem je učestvovalo 130 privrednika iz Centralne Srbije i Kosova i Metohije, a realizacija poslovnih prilika ovim činom potvrđena. Naime, osim „Kosmetskog kutka“ i predstavljanju srpskih proizvoda sa području Kosova, kao i riznice vina, u Novom Sadu su se u prodaji po prvi put, na organizovan način, našli proizvodi privrednika sa Kosova i Metohije u u trgovinskom lancu prodavnica UNIVEREXPORT DOO.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Munižaba PMF: Uz cirkus i gastro zanimacije, položismo ispit iz animacije

  • PDF

Aplauzi za devet veličanstvenih i njihove kolegeStudent Milan Munižaba, rukovodilac tima studenata treće godine koji je realizovao projekat „Uz cirkus i gastro zanimacije polažemo ispit iz animacije“ (praktični ispit iz predmeta Animacija u turizmu), naš je sagovornik povodom 45 po redu realizovane animacije u turizmu, koju već 15 godina u različitim ambijentima organizuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, predvođen profesorima Anđelijom Đžigurski i Igorom Stamenkovićem, uz logističku podršku gastronoma i hotelijera, kako profesora, tako i studenata ovoga fakulteta, pomoći Grada Novog Sada i brojnih sponzora i donatora. Animacija o kojoj pričamo sa projekt menadžerom Munižabom, dogodila se u restoranu „Ribarac“, u četvrtak 31. januara 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Munižaba PMF: Uz cirkus i gastro zanimacije, položismo ispit iz animacije

  • PDF

Aplauzi za devet veličanstvenih i njihove kolege            Student Milan Munižaba, rukovodilac tima studenata treće godine koji je realizovao projekat „Uz cirkus i gastro zanimacije polažemo ispit iz animacije“ (praktični ispit iz predmeta Animacija u turizmu), naš je sagovornik povodom 45 po redu realizovane animacije u turizmu, koju već 15 godina u različitim ambijentima organizuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, predvođen profesorima Anđelijom Đžigurski i Igorom Stamenkovićem, uz logističku podršku gastronoma i hotelijera, kako profesora, tako i studenata ovoga fakulteta, pomoći Grada Novog Sada i brojnih sponzora i donatora. Animacija o kojoj pričamo sa projekt menadžerom Munižabom, dogodila se u restoranu „Ribarac“, u četvrtak 31. januara 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

100 ŽENA NA KONFERENCIJI ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO U BIZNISU, MEDIJIMA I KULTURI

  • PDF

Iskustvo i mladost na jednom mestu - u hotelu Sheraton u Novom SaduProjekat “Women in Business, Media & Culture” kompanije „Color Media Communications“ posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima, podržan od Vlade Republike Srbije, održan je u utorak, 20. novembra u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu. Na jednom mestu našlo se 50 žena koje su uspele u biznisu, medijima i kulturi, a sa njima za istim stolom sedelo je 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz druženje i dobro raspoloženje završeni XV Susreti gljivara na Iriškom vencu

  • PDF

Zajednički snimak dela učesnika sa jesenje gljivarske manifestacije GDNSOvogodišnji „Susret gljivara na Iriškom vencu“, u organizaciji Gljivarskog društva Novi Sad i uz podršku Nacionalnog parka „Fruška gora“ i UPR JP Srbijagas, održani su u nedelju, 28. oktobra po petnaesti put. Ovaj mali, ali značajan jubilej svojim prisustvom pozdravila su skoro sva gljivarska društva Srbije, kroz trodnevno druženje i gljivarenje na Fruškoj gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Južni vetar: Film koji pomera granice srpske kinematografije

  • PDF

Maestralni Miloš BikovićPo ustaljenoj praksi, posle beogradske premijere, ekipu filma „Južni vetar“, kao i sam film, pozdravila je u Areni Cineplex i novosadska publika. Krimi triler reditelja Miloša Avramovića, te glumačka ostvarenja glavnih aktera Miloša Bikovića, Jovane Stojiljković, Dragana Bjelogrlića, Srđana Todorovića, Jasne Đuričić, Bogdana Diklića i drugih nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com