Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Mikološko gljivarski savez Srbije na Kopaoniku održao prvu godišnju skupštinu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika Godišnje skupštine MGSSNa Kopaoniku, mestu konstituisanja Mikološko gljivarskog saveza Srbije, 05. septembra 2016. godine, održana je prva Godišnja skupština, na kojoj je urađen presek stanja i usaglašene smernice za nastavak rada Saveza i njegovo vođenje. U izveštaju, koji je podneo predsednik Saveza, gospodin Zoran Jelenković, u 2015/2016. godine održane su tri sednice Upravnog odbora, i održavana stalna elektronska komunikacija između njenih članova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bean festival na Salašu 137 po meri ljubitelja pasulja i dobre zabave

  • PDF

Radost ovogodišnjih pobednikaBean festival na čenejskom Salašu 137, u nedelju, 11. septembra, okupio je više od 60 takmičarskih ekipa koje su okušale svoje umeće u kuvanju pasulja, brojne izlagače domaćih proizvoda i rukotvorina i oko dve hiljade posetilaca, koji su našli opravdanje da taj dan provedu baš tamo, na Salašu i prirodi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Darko Ivić: Očekujemo značajne pomake u turističkoj ponudi za osobe sa invaliditetom

  • PDF

Seminar „Turizam dostupan osobama sa invaliditetom“, održan je u četvrtak, 08. septembra 2016. godine, u kongresnoj sali novosadskog hotela „Putnik“, u orgnizaciji Hendi Centra „Koloseum“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz podršku Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda. Prvi seminar, u nizu planiranih, održan je krajem jula u Vrdniku, i bio je usmeren ka predstavnicima sedme sile, kako bi javnost informisali sa problemima sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u ulozi turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena Galerija vojvođanskih vina u restoranu Merak mi je u Krčedinu

  • PDF

Meraklijska riznica vojvođanskih vinaKrčedin, selo u opštini Inđija, od juče može da se pohvali novim sadrežajem. Domaćinski restoran tradicionalne kuhinje „Merak mi je“ (Cara Dušana 90, u Krčedinu) je u nedelju, 21. avgusta otvorio novi prostor - Galeriju vina, u kojoj se za sada našlo 13 sremskih i 3 vina iz vinarija u Bačkoj. Na dan njenog otvaranja gostima su za dobrodošlicu ponuđena vina iz Laguma Tramošljanin, i uz mezetluk, po promotivnim cenama, mogućnost degustiranja vina iz Galerije vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolji proizvođači proizvoda od borovnica na VII Danima borovnice 2016

  • PDF

Zajednička fotografija nagrađenih proizvođačaSvake godine u okviru manifestacije „Dani borovnice“, u organizaciji Turističke organizacije opštine Brus, Turističko sportske organizacije opštine Raška, MK Mountain Resort-a i Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani Borovnice po sedmi put predstavile jednu od najvećih vrednosti Kopaonika

  • PDF

 Sa svečanosti otvaranja manifestacijeU dane vikenda, 29. i 30. jula, održana je manifestacija „Dani borovnice“, sa ciljem očuvanja i zaštite ovog šumskog blaga planinkog centra Kopaonik. Direktor Turističke organizacije opštine Brus, gospodin Dragoljub Marković, otvarajući manifestaciju istakao je da se „Dani borovnice“ održavaju po sedmi put što dovoljno govori o kvalitetnoj saradnji dve opštine, opštine Brus i opštine Raška (Turističko-sportske organizacije opštine Raška), kao suorganizatora, na čijoj teritoriji se Kopaonik prostore, i da veliku zahvalnost duguje MK Mountain Resort-u i Nacionalnom parku „Kopaonik“ koji su prepoznali značaj realizacije ove ideje koju podržavaju i pomažu od prvog dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički potencijal Vojvodine premijerno predstavljen u Temišvaru

  • PDF

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan ĐokovićTemišvar/Novi Sad, 17. Juli - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, učestvovao je danas, u Temišvaru, na manifestaciji „Dani Vojvodine u Temišvaru“, na kojoj je predstavljena turistička ponuda Vojvodine. „Dane Vojvodine u Temišvaru“, koji se prvi put održavaju u ovom gradu u susednoj Rumuniji, organizovala je Turistička organizacija Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sajam Omladinskog turizma izrastao u sjajnu manifestaciju mladih

  • PDF

Zajednički snimak govornika na svečanom otvaranju festivalaPeti Sajam omladinskog turizma - OPENS YOUTH FAIR 2016, svečano je otvoren u novosadskoj Gradskoj kući, u utorak, 05.07.2016. godine. Tom prilikom, brojne predstavnike izlagača učesnika, predstavnika medija, pozdravili su gradonačelnik Novog Sada, gospodin Miloš Vučević, osnivač EXIT festival, gospodin Dušan Kovačević, direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, gospodin Branislav Knežević i menadžer OPENS-a, gospodin Vukašin Grozdanović, a zvanično OPENS Youth Fair 2016 otvorila je pomoćnica ministra omladine i sporta za sektor omladine u Vladi Republike Srbije, gospođa Snežana Klašnja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jubilarni Žetveni dan ZSV obeležen u Baču

  • PDF

Detalj sa svečanosti otvaranja Žetvenog danaNa parceli porodice Klecin, na putu između Bača i Bačkog Novog Sela, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i Opšte zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ iz Bača, 4. jula 2016. godine, obeleženi su jubilarni, 10. Žetveni dan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Lainović ukupni pobednik Golf turnira u Žablju

  • PDF

Slobodan Lainović sa pobedničkim peharom i organizatorimaČetvrti po redu golf turnir "Žabalj Golf Tournament" u organizaciji Turističke organizacije opštine Žabalj i Golf kluba Centar, a pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj održan je u nedelju 19. juna. I pored loših vremenskih prilika, na teren je izašlo 18 golfera.
U konkurenciji B grupe, prvo mesto osvojio je Dino Jusufović , drugo mesto pripalo je golferu Strahinji Popovu, a treće Srđanu Kovačeviću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com