Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Četvrti Manić Tisa 63 najbolji do sada

  • PDF

Zajednički snimak učesnika ovogodišnje manifestacijeMaglovito, na momente kišovito i uobičajeno hladno vreme za ovo doba godine, nije sprečilo pecaroše iz Slovačke, Mađarske, Bosne, Hrvatske, Italije, Velike Britanije i cele Srbije, njih 107, da se okupe na obali Tise, i da u živopisnoj atmosferi etno naselja Kluba prijatelja reke Tisa “Tisa 63”, od 11 - 13. decembra u Novom Bečeju, učestvuju na četvrtoj međunarodnoj manifestacija "Manić - Tisa 63".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva

  • PDF

Tim Udruženja Fortuns koji je organizovao konferencijuProteklog vikenda u Novom Sadu u organizaciji nevladinog udruženja “Fortuns”, u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva i Prirodno matematičkim fakultetom, a uz pokroviteljstv Pokrajinske vlade Vojvodine, održan je II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva, popularnog naziva MEKST.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studentkinja Biljana Krstić i maturant Miloš Macura najbolji govornici na FIMEK-ovom takmičenju u besedništvu

  • PDF

 Zajednički snimak učesnika takmičenja i članova komisijeŠesto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 24. novembra 2015. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, Gimnazije “Isidora Sekulić” i “Karlovačke gimnazije”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stonoteniserke Novog Sada među 8 u Kupu Evrope

  • PDF

Fenyvesi Anna  Zofia, Anja Savić, Đorđe Bošnjaković, Maksuti Aneta i  Truzsinski ViktoriaStonoteniserke Novog Sada - Fenyvesi Anna Zofia, Maksuti Aneta i Truzsinski Viktoria, predvođene trenerom Đorđom Bošnjakovićem, napravile su najveći podvig u istoriji kluba. Prošlogodišnje šampionke, ove godine vicešampionke Srbije, pobedile su rumunskog dvostrukog uzastopnog prvaka Dombrovicu iz Temišvara sa 3:1 u utakmici osmine finala Kupa Evrope. Tako su Novosađanke obezbedile plasman u četvrtfinale ovog prestižnog takmičenja, gde ih čeka dvomeč protiv češkog Hodonina koji je bio bolji od turskog Istanbula. Ovim uspehom potvrdile su ne samo nacionalni, već i evropski kvalitet, a Novog Sadu vratile epitet stonoteniskog grada u kome je svojevremeno zbog “ping ponga” i izgrađen velelepni Sportski i poslovni centar “Vojvodine”, a ime grada se u celom stonoteniskom svetu izgovaralo sa poštovanjem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeležen jubilej 95 godina postojanja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije

  • PDF

Pozdravni govor Nevenke NovakovićSvečanom akademijom u SANU, u ponedeljak, 16.11.2015. godine, obeležen je jubilej 95 godina postojanja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Svečanost je otvorila Nevenka Novaković, v.d. direktorke Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije rekavši da je svečana akademija centralni događaj u okviru programa pod pokroviteljstvom Vlade, kojim se obeležava 95 godina zaštite intelektualne svojine, što potvrđuje značaj koji inovativne i kreativne industrije imaju za razvoj konkurentnosti privrede Srbije.
Ovom prilikom potpisan je dvogodišnji ugovor o saradnji Evropske patentne organizacije i Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week groznica subotnje večeri na modnoj pisti

  • PDF

Aplauzima ispraćen Romero BryanU prepunom Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, publika koja je došla sa svih strana sveta, u subotu, 14. novembra, imala je priliku da prati revije najistaknutijih srpskih dizajnera, ali i dizajnera iz Velike Britanije, Španije, Malte, Rumunije, Slovenije i Crne Gore. Svoje nove kolekcije prikazali su Romero Bryan, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Ritienne Zammit, Michaela Cirlugea, ES Collection, Marta Miljanić, Draž, Ivana Murišić i Bojana Dolamić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi dan Sajma ruralnog turizma i privrede u Novom Sadu

  • PDF

Sa otvaranja Sajma u Edukativnom centruTokom dva dana 13. i 14. novembra, u Edukativnom centru u Novom Sadu, osnovanom od strane Vlade AP Vojvodine, održava se prvi Sajam ruralnog turizma i privrede sa ciljem promocije autentičnih bačkih proizvoda: od kozjeg i kravljeg sira, do neštinskih vina kako bi brže stigli do kupaca, potencijalnih uživalaca u tim proizvodima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularnim revijama otpočeo jesenji Serbia Fashion Week 2015

  • PDF

Svetlana HorvatSinoć je u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma spektakularno otpočeo jesenji Serbia Fasion Week, koji se od 10.- 16. novembra održava u Novom Sadu.
Ovom društveno-kulturnom događaju par excellence, prethodilo je predstavljanje 20 mladih dizajnera muških kolekcija sa prostora Balkana, na alternativnoj sceni „Fabrika“, održanom dan ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa Štranda Dunavski rafting polazi i tokom jeseni i kada padne sneg

  • PDF

Fotografija za uspomenuRaspoloženi domaćini, peć na drva koja šire toplinu, lonac kuvanog vina sa mirisom cimeta, meze na stolu, i sve to ušuškano, zaštićeno od vremenskih (ne)prilika, dočekalo je grupu novinara novosadskih medija u podne, 29. oktobra, koji su zahvaljujući Dunavskom raftingu krenuli katamaranom na promotivnu plovidbu Dunavom. Onakvu u kakvoj će Novosađani i gosti ovog grada moći da uživaju tokom predstojeće jeseni i zime.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Degustacija domaćih vina u Eko-etno klubu Čerević Dušana Vidaka

  • PDF

Dušan Vidak (u sredini) sa vlasnicima vinarija Radojčić (levo) i KovačevićNa 24 km od Novog Sada, podno Fruške gore duž Čerevićkog potoka i dunavskog puta, smestilo se sremsko selo Čerević, opština Beočin. A na putu koji se iz centra mesta odvaja za Andrevlje, jedno od najpopularnijih fruškogorskih izletišta, nalazi se Eko-etno klub gospodina Dušana Vidaka, koji je čitav radni vek bio vezan za turizam, a 37 godina i za mesto direktora trustučke agencije “DTD Turs”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com