Sun12082019

Poslednja izmena:09:39:01 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Spektakularan dečji maskenbal na vršačkim Danima berbe grožđa

  • PDF

Dušica Pecikoza (prva s leva) uručuje nagrade najboljim maskamaVršačka berba grožđa, najveća manifestacija sa najdužim stažom tog tipa u zemlji, nikada nije zaboravljala na svoje najmlađe, negujući kod mladih i na ovaj način duh tradicije ovog kraja. Dušica Pecikoza iz Turističke organizacije opštine Vršac, ovoga puta u ulozi organizatora Dečjeg maskenbala koji se svake godine, 58. put za redom, održava u okviru manifestacije – Dani berbe grožđe, kaže da je na samim počecima, na maskenbalu učestvovao mali broj dece. Poslednjih godina i deca i njihovi roditelji se trude da pripreme što atraktivnije maske, a deca sve opuštenija, pojavljaju se na velikoj bini kao odrasli. Sve je prisutnija i uloga vaspitača i nastavnika, koji animiraju manju decu, jer to i jeste prvenstveno namenjeno njima. Učiteljice u okviru slobodnog vremena, organizuju svoju decu, pa su se ove godine na bini predstavili „Vršačke zanatlije“ i „Vršački majstori“, gde je šestoro-sedmoro dece bilo maskirano u molere, krojače... Iz godine u godinu ima sve više i dece nešto starijeg uzrasta, koja se samostalno pripremaju i dolaze da uveličaju ovaj maskenbal.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Princeza Jelisaveta Karađorđević otvorila Kup kneza Pavla u Zobnatici

  • PDF

Princeza Jelisaveta KarađorđevićKup princa Pavla, održan 13. septembra 2015. godine, na poseban način, posle jedne decenije, označio je povratak konjičkog sporta u Zobnaticu. Ovaj Kup, poneo je ne slučajno, ime kneza Pavla, namesnika u Kraljevini Jugoslaviji (1934.-1941), velikog ljubitelja umetnosti i sporta. Bio je doživotni predsednik Džokej kluba Beograd, doživotni predsednik i osnivač Golf Kluba Beograd, Aerokluba Beograd ...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Futoški kupus zamirisao na Kupusijadi 2015. u Mrčajevcima

  • PDF

Članovi Udruženja Futoški kupus ponovo oduševiliTrinaesta mrčajevčka Kupusijada 2015., održana od 11.- 13. septembra u organizaciji Turističke organizacije Čačak i Organizacionog odbora Mesne zajednice Mrčajevci, ove godine brojem učesnika i posetilaca nadmašila je sva očekivanja. Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Čačak, a generalni sponzor, Jelen pivo. Domaćin je, kao i prethodnih godina bio prof. dr Miladin Ševarlić, član Upravnog odbora Društva srpskih domaćina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje Futoški kupus na manifestaciji Moja bašta u Kikindi

  • PDF

Miroljub Janković (levo), Dejan Budić i Goran Puača na manifestaciji u KikindiNavikli smo da Udruženje proizvođača i prerađivača futoškog slatkog í futoškog kiselog kupusa iz Futoga srećemo na reprezentativnim mestima, uvek gde mogu da šire dobre ideje i gde nailaze na pozitivan odjek svog vizionarskog rada – promovisanja tradicionalnih srpskih prehrambenih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Žarko Ilin o Mojoj bašti

  • PDF

Prof. dr Žarko Ilin (desno) u razgovoru sa jednim od izlagačaManifestacija „Moja bašta“ održana je po šesti put u starom gradskom jezgru, ispred zgrade Opštine Kikinde, u petak, 11. septembra, u organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“, pod pokroviteljstvom opštine Kikinda, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Moja bašta, korak napred za banatske poljoprivrednike

  • PDF

Nikola Filipović, predsednik UO Udruženja Banatska lenijaJedna od najvažnijih aktivnosti Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“ u okviru projekta „Dani poljoprivrede Kikinda 2015“ je manifestacija „Moja bašta“, koja je po šesti put, uspešno održana 11. septembra, okupivši 72 izlagača i prvi put ugostila jednog učesnika iz inostranstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pešačka tura Kopaonikom sa Eko klubom Zeleni putokazi iz Raške

  • PDF

Pešačenje – prilika da se dožive sve lepote KopaonikaTek završeni Dani borovnice, koji su na Kopanoniku održani od 30. jula do 2. avgusta, osim takmičarskog dela (branja borovnica) i izlagačkog (borovnica i kompota, džemova, slatka i sokova od bovornica i drugog jagodičastog voća), pružila je mnoštvo drugih sadržaja. Jedna od pratećih aktivnosti ove, ali i svih drugih kopaoničkih manifestacija su pešačke ture koje organizuje Eko klub "Zeleni putokazi" iz Raške.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MTB trka "3 strane Kopaonika" pokazala atraktivnost i lepotu ovog sporta

  • PDF

Pred start trkeMTB trka "3 strane Kopaonika" - testiraj svoje granice, izaberi svoju stranu, održana je na Ilindan (2. avgusta). Po drugi put organizator mauntinbajk avanture Sportsko udruženje "Na sve strane" Beograd, uz pomoć Opštine Raška, NP Kopaonik, Skijališta Srbije i Opština Brus, pripremilo je ludu vožnju kroz najlepše predele ovog nacionalnog parka. Takmičari su se takmičili u okviru ELITA, MASTERS, HOBY kategorije, kao i u kategoriji ŠTAFETE. Ova specifična maratonska borba predviđa da se takmičari u jednom danu popnu na najviši vrh Kopaonika - Suvo Rudište (1981mnv) , sa sve tri prilazne strane: sa Brusa, Raške i Jošaničke Banje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa TA Zlateks u predeo naslikan maštom

  • PDF

 Zajednički snimak učesnika izletaZa petak, 24. jul, Turistička agencija Zlateks sa Zlatibora, za svoje verne klijente organizovala je izlet u Specijalni rezervat prirode - Uvac. Pomislili bi ste da je dobro osmišljen program, dovoljan razlog da se krene put neke destinacije. Klijenti ove turističke agencije su oni koji zahtevaju mnogo više: i pouzdanog vozača, autobus visoke turističke klase (u vlasništvu ove agencije su dva takva), i odličnog vodiča koji će umeti sve to da uveže, a doživljaj nadogradi. Posle perioda priprema ova turistička oranizacija već sedam godina uspeva da organizuje jednodnevne ture, po najvišim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlateksov izlet u prošlost - Mokra Gora

  • PDF

Zadovoljstvo viđenimTuristička agencija "Zlateks" na Zlatiboru, u toku produžene letnje sezone, svakodnevno organizuje atraktivne izlete do mesta u okolini koja se ne smeju zaobići. Prva na toj listi je Mokra Gora. To su potvrdili i gosti sa izleta realizovanog 22. jula, kojima ni (pre)visoke temperature nisu umanjile doživljaj. Gospođa Natalija van Mec iz Kalifornije, rođena u Srbiji emotivno je izjavila: - Mnogo mi se sviđa Srbija posle 30 godina od kada nisam dolazila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com