Fri01172020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Održan skup TROVANJE PČELA - PČELE KAO INDIKATOR ZDRAVE ŽIVOTNE SREDINE

 • PDF

Pozdravna reč Gordane Radović ispred organizatora            U organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV) i „Dnevnik-Poljoprivrednika“, danas je u PKV održan tematski skup „Trovanje pčela - pčele kao indikator zdrave životne sredine“. Tom prilikom, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da se u Republici Srbiji pčelarstvom bavi 5,3 odsto poljoprivrednih gazdinstava (29,9 hiljada), a da je ukupan broj košnica 914 hiljada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva dodela priznanja u oblasti turizma regionalne blog platforme Discover Srem

 • PDF

zajednički snimak dobitnika priznanja u ambijentu Fruškogorske Lugarnice            Nikola Borić, osnivač www.discoversrem.com- blog platforme koja pokušava da okupi najbolje srpske influensere, pre svega blogere u cilju afirmacije i promocije turizma u Sremu i Fruškoj gori, povodom prvog rođendana ovog neprofitabilnog portala, 11. decembra, u šumarevoj kući - Fruškogorskoj Lugarnici u Maloj Remeti, priredio je svečano uručenje Priznanja zaslužnima iz oblasti turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa Srbijom na Ti - Vreme je da sa Vi pređemo na Ti

 • PDF

Mladi još jednom pokazali da poznaju tradiciju i koliko vole svoju zemlju            Posle prošlogodišnjeg prvog Mini sajma turističkih Regiona Srbije (Beogradski i Region Vojvodine, Region Šumadije i Zapadne Srbije, Južne i Istočne Srbije i Region Kosovo i Metohija) i predstavljanja svega onoga što determiše svaki od tih regiona, Udruženje mladih „Sa Srbijom na Ti“, ove godine je na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu (ispred amfiteatra Mahajlo Pupin), organizovalo drugi Mini sajam „Sa Srbijom na Ti - Brendovi Srbije“. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Miholjdanski sabor zadrugarstva u Nišu

 • PDF

Šezdeset izlagača prikazalo potencijale sela Južne Srbije            U organizaciji Zadružnog saveta južne Srbije, uz podršku podorganizatora Info Tima Logistika Novi Sad i medijskim pokroviteljstvom Društvom agrarnih novinara (DAN), u sredu, 30. oktobra, u Domu vojske Srbije u Nišu, na izmaku miholjskog leta, održan je festival zadrugara juga Srbije - „Miholjdanski sabor zadrugarstva“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čudesne gljive Fruške gore u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode

 • PDF

Sa otvaranja izložbe Gljivarskog društva Novi Sad            Finale manifestacije „Susret gljivara na Iriškom vencu“, koju šesnaest godina organizuje Gljivarsko društvo „Novi Sad“, ove godine trajalo je, na zadovoljstvo organizatora i građana, dan duže. Naime, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, u ponedeljak, 28. oktobra, upriličena je izložba fotografija, plakata i predavanja na temu gljiva. Na ovaj način pružena je mogućnost svim onima koji su dan ranije bili sprečeni da prisustvuju centralnom događaju, da vide deo izložbe samoniklih gljiva sa Fruške gore, izbor od 34 fotografije autora Stevana Balubana, kao i izbor plakata vezanih za gljive, koje je gospodin Baluban sakupljao tokom godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Reč dve o invalidima

 • PDF

Ministar Zoran Đorđević otvario je izložbu u Katoličkoj porti.            Projekat „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“, sa izložbom i tribinama na temu poznatih osoba koje su svojim dostignućima na polju nauke, umetnosti i dr. oblasti zadužili čovečanstvo, sprovode kompanija „Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslovni forum sa Republikom Srpskom u Privrednoj komori Vojvodine

 • PDF

Dogovorena još intenzivnija saradnja Republike Srpske i Vojvodine            U cilju postizanja boljih poslovnih rezultata i višeg stepena saradnje, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u četvrtak, 06. juna održan je Poslovni forum sa Republikom Srpskom, u organizaciji Pokrajinske vlade i PKV kao jedna od manifestacija „Sajma zavičaja“. Ovim povodom okupilo se preko 70 privrednika iz Republike Srpske i Republike Srbije, kao i predstavnici najznačajnijih institucija u regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vanja Grbić: Granice ne postoje

 • PDF

Sa motivacionog predavanja Vanje Grbića na Privrednoj akademiji u Novom Sadu            Vanja Grbić, gost predavač na Fakultetu za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, imao je  priliku da razgovara sa studentima, a oni da čuju iskustva iz njegove prebogate sportske karijere.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVI SAD PIONIR U PROMOCIJI SRPSKIH PROIZVODA SA KOSOVA I METOHIJE

 • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji Razvojnih agencija KiM i Bačke            Otvaranju „Kosmetskog kutka“ u pasažu hotela “Vojvodina” u centru Novog Sada, u sredu, 20. februara, prethodio je Biznis forum u Leposaviću u septembru prošle godine na kojem je učestvovalo 130 privrednika iz Centralne Srbije i Kosova i Metohije, a realizacija poslovnih prilika ovim činom potvrđena. Naime, osim „Kosmetskog kutka“ i predstavljanju srpskih proizvoda sa području Kosova, kao i riznice vina, u Novom Sadu su se u prodaji po prvi put, na organizovan način, našli proizvodi privrednika sa Kosova i Metohije u u trgovinskom lancu prodavnica UNIVEREXPORT DOO.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Munižaba PMF: Uz cirkus i gastro zanimacije, položismo ispit iz animacije

 • PDF

Aplauzi za devet veličanstvenih i njihove kolegeStudent Milan Munižaba, rukovodilac tima studenata treće godine koji je realizovao projekat „Uz cirkus i gastro zanimacije polažemo ispit iz animacije“ (praktični ispit iz predmeta Animacija u turizmu), naš je sagovornik povodom 45 po redu realizovane animacije u turizmu, koju već 15 godina u različitim ambijentima organizuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, predvođen profesorima Anđelijom Đžigurski i Igorom Stamenkovićem, uz logističku podršku gastronoma i hotelijera, kako profesora, tako i studenata ovoga fakulteta, pomoći Grada Novog Sada i brojnih sponzora i donatora. Animacija o kojoj pričamo sa projekt menadžerom Munižabom, dogodila se u restoranu „Ribarac“, u četvrtak 31. januara 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com