Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE

Banje

Jelena Čeperković o turističkoj ponudi u bаnjаmа Srbije

  • PDF

Jelena ČeperkovićSrbijа rаspolаže znаčаjnim potencijаlimа zа rаzvoj zdrаvstvenog, а u okviru njegа, bаnjskog turizmа. Ti potencijаli obuhvаtаju bogаtstvo termаlnih i termominerаlnih vodа, klimаtske (vаzdušne) pogodnosti, peloidne sаdržаje i dr. Međutim, neophodаn je selektivni pristup u korišćenju ovih potencijаlа kojim bi se obezbedilo njihovo uključivаnje i rаzvoj kroz odgovаrаjuće sаdržаje u cilju uspešnog izlаskа nа međunаrodno i domаće tržište, posebno turističko.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banjica Sokobanja - Iskusite magiju

  • PDF

Banjica SokobanjaAko želite da pobegnete od dnevne rutine, neophodan vam je pristojan odmor, prevencija ili banjski oporavak, ako želite da provetrite dušu vazduhom koji miluje pluća, okupate se u termalnoj vodi, uživate u domaćoj hrani, priuštite zadovoljstvo svojoj porodici, saradnicima ili poslovnim partnerima – birajte najbolje, birajte „Banjicu“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bolesne leči, a zdrave snaži

  • PDF

Banja Termal VrdnikKada je oktobra 1931. godine prošlog veka termalna voda prokuljala iz vrućeg jezera i potopila Južno, glavno okno polja Oborac (dubine oko 300 m), a kasnije i s njim vezano okno Gustav, nanela je veliku štetu rudniku mrkog uglja u Vrdniku, koji se od tog „vodenog šoka“ nikada nije oporavio. Međutim, otkriće da je termalna voda i lekovita, otvorila je neslućene mogućnosti starom rudarskom mestu na Fruškoj gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Imamo najbolju balneologiju u Evropi, a banje?!!

  • PDF

O banjama se razgovaralo i na minulom Sajmu turizmaO tome gde su banje i klimatska mesta Srbije, razgovara se već dugo. U par navrata o tome se govorilo na Berzi banja, u nadležnom Ministarstvu, pa i po medijama. Svake godine se pominje prekretnica kada su u pitanju banje i klimatska mesta, a ništa se suštinski ne dešava. Šta je razlog što ovo pravo bogatstvo Srbije ne isplivava na površinu i donosi veći prihod u budžet Republike? Na ovu temu razgovarali smo sa gospodinom Vladanom Vešković, sekretarom Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdravlje izvire u Atomskoj Banji

  • PDF

Nevena JelićNevena Jelić, direktorka marketinga u Atomskoj banji „Gornja Trepča“, sa 37. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, poslala je pozivnicu posetiocima da dođu u ovu banju, uz provereni slogan „OVDE IZVIRE ZDRAVLJE“.
- Atomska banja „Gornja Trepča“, smeštena u trouglu između Čačka, Gronjeg Milanovca i Kraljeva, svoju ponudu tradicionlano predstavlja na Beogradskom sajmu turizma, i trudimo se da našim gostima ponudimo povoljne uslove pod kojima mogu doći na rehabilitaciju - kaže Nevena Jelić i nastavlja: - Uzimajući u obzir krizu i teške ekonmske uslove naši gosti mogu doći u banju u martu, i osetiti sve njene blagodeti za 20% popusta na usluge. Mi se trudimo da održimo naš visokokvalitetan nivo, a rezultat su zadovoljni gosti, kojih iz godine u godinu imamo sve više. Ove godine očekujemo i povećanje broja ino gostiju, zahvaljujući predstavljanju na sajmovima turizma u Berlinu i Moskvi, odakle nam dolazi čak 20% stranih gostiju, i nastojimo da povećavamo i taj broj ljudi uzimajući u obzir naš ugovor koji imamo sa osiguranjem SOGAZ.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpisan Protokol o saradnji Kraljevskih banja Srbije i ASADEKA biznis kluba

  • PDF

Zajednički snimak potpisnika sporazumaUz prisustvo velikog broja uglednih zvanica – ambasadora arapskih zemalja, predstavnika Vlade, turističke privrede, komora, udruženja i medijskih kuća, prvog dana Sajma turizma u Beogradu, 19. februara 2015. godine, u Svečanoj sali Upravne zgrade Beogradskog sajma potpisan je Protokol o saradnji između učesnika u projektu Kraljevske banje Srbije (KBS) i Arapskog biznis kluba (ASADEKA).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Banje Balkana – novi turistički proizvod

  • PDF

Vladan VeškovićDrugog dana 37. Međunarodnog sajma turizma, 20. februara (petak), u maloj sali na galeriji Hale 4 Beogradskog sajma, sa početkom u 11,00 sati, svečano će biti potpisan Sporazuma o saradnji udruženja banja Srbije, Turske, Hrvatske i Slovenije na formiranju BalkanSpa Instituta. O ciljevima Instituta i planiranim aktivnostima na njihovom ostvarenju govoriće prof. dr Zeki Karagulle, Iztok Altabauer, Marko Jurakić i Vladan Vešković. Pozvani su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, dr Rasim Ljajić, i direktorka TOS-a, Gordana Plamenac, da daju svoje viđenje očekivanih rezultata rada BalkanSpa Instituta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SB Merkur na najpoznatijem sajmu turizma Worl Travel Market u Londonu

  • PDF

Miodrag Miljković (levo) i Dejan Stanojević na sajmu u LondonuWTM je vodeći svetski događaj u turističkoj industriji koji je počeo juče i trajaće do 6. novembra. Ovaj događaj predstavlјa širok spektar destinacija što je jedinstvena prilika za globalno turističko tržište da se sastane, umreži, pregovara i posluje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branka Sarić: Dragana Prodić i TA Travellino – ljudskost za preporuku

  • PDF

Dragana ProdićNaša čitateljka, gospođa Branka Sarić, Ul.Karpoševa 5, Beograd, poslala nam je jedno pismo, koje s pravom uvrštavamo na stranicu portala www.topsrbija.com, jer je naša misija da pokažemo najbolje iz Srbije, sve one prave vrednosti koje krase vredne i dobre ljude u našoj zemlji, pa stoga pismo gospođe Branke objavljujemo u celosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boban Đurović: Vrnjačka Banja je i danas turističko mesto broj 1, ali…

  • PDF

Boban Đurović-Vrnjačka Banja je i danas turističko mesto broj 1, ili mesto 1. turističke kategorije u zemlji. To joj je Rešenjem resornog ministarstva prošle godine i priznato, i ona je jedina banja u Srbiji, a pored gradova Beograda i Novog Sada, i planinskih centara Kopaonika i Zlatibora, koja je zaslužila taj status.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com