Wed02212018

Poslednja izmena:09:19:02 AM

Back KULTURA Klubovi

Kultura

Uz podršku građana, poslata aplikacija Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture

Obraćanje Dalibora RožićaNemanja Milenković, predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021 i Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, u četvrtak, 08. septembra, u Gradskoj kući predstavili su novosti vezane za projekat kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, Novi Sad 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klaster puteva kulture – kulturna novost

Manuela GrafKlaster puteva kulture (Rige od Fere 4, Beograd), je udruženje koje za svoj primarni cilj ima promovisanje Srbije i Balkana kao kulturno-turističkog proizvoda, kroz specifične rute: Putevima zmajeva, Putevima rudarstva, kao i najaktuelnijom - Putevima Tesle.
Za relativno kratko vreme (osnovano avgusta 2013.), uspelo da okupi više od 40 institucija kulture, turističkih organizacija i agencije, privrednika i fakulteti (ETF i Univerzitet Singidunum u Beogradu, FTN u Novom Sadu, Departman za turizam Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Elektronski fakultet u Nišu).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CeeLo Green za EXIT rođendan 28. juna

CeeLo Green, jedan od najpopularnijih glasova današnjice, nastupiće u okviru najveće rođendanske žurke festivala ikada!
EXIT festival će proslaviti svoj 13. rođendan 28. juna na Trgu Slobode u Novom Sadu, uz soul kralja i neverovatnog dobitnika 5 Gremi nagrada! Ovim nastupom EXIT praktično dobija i svoj šesti dan, koji će biti organizovan na trgu u Novom Sadu, i koji će biti BESPLATAN za sve posetioce. Želimo da ovaj dan proslavimo sa našom mnogobrojnom publikom, da svima poklonimo fantastičan nastup i odličan provod te večeri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bane Radošević: Galerija ITD na kraju tunela

Bane Radošević sa saradnicama na jednom od projekataKreativni studio Insitut za transfuziju dizajna Baneta Radoševića, predstavlja ono nadrealno mesto koje se smesti i uklješti u nekom energetskom grotlu iz kojeg isijavaju neke nove ideje, istine, pravci koje će biti moguće spoznati, u nekim širim pojmanjima, tek kada malo odmaknu u vremenu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Eskaviljo i dr Panfilov u Klubu kulture Karom

dimitrije_panfilovU utorak, 1. novembra, u Klubu kulture Karom, u najstarijoj kući u Sremskim Karlovcima, podigutoj na temeljima srednjovekovne trvđave, čiji se dobro očuvani bedemi nalaze u podrumu iste, a koja od XVI veka u kontinuitetu pripada porodici Matić, dakle u tako jednom rustičnom prostoru,  održano je nesvakidašnje druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija zbornika Sistem vrednosti i psihijatrija u Klubu kulture Karom

karom sremski karlovciNastavljajući svoje uobičajene akivnosti na promociji kulture i umetnosti,  Klub kulture Karom je u restoranu Sremski kutak u Sremskim Karlovcima u nedelju popodne bio domaćin trojici naših vodećih psihijatara, akademiku dr Vladeti Jerotiću, dr Tomislavu Sedmaku i dr Branku Ćoriću.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kutak za hedoniste

Kada je sultan Sulejman Veličanstveni u svom pohodu na Beograd, 1521 godine prolazio ovim krajem, a ljut zbog poraza koji je pretrpela njegova prethodnica, za­palio je i sravnio sa zemljom stari rimski Kastrum. Ostaci rimskog utvrđenja, kao i dokaz o požaru, danas se mogu videti u podrumu najstarije sremsko-karlovačke kuće. Na kući, u Ulici Mitropolita Stratimirovića br. 2, u naposred­noj

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com