Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

XII Dane borovnice na Kopaoniku obeležio visok kvalitet organizacije, ponude i izložbi

  • PDF

Sa tradicionalnog takmičenja u berbi borovnica           Dvanaestu godinu za redom na Kopaoniku se održava jedinstvena manifestacije „Dani borovnice“, sa sve više kako učesnika, tako i gostiju. Od 30. jula do 01. avgusta ovog leta, gosti su mogli da prisustvuju zanimljivim sadržajima, da kupe neke od proizvoda od borovnica, ili nešto iz programa slane i slatke zimnice, rad vrednih ruku žena iz kopaoničkog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Seoska slava Sveti Ilija i čuvena Štrudlijada u Novom Miloševu

  • PDF

Manifestacija štrudli u čast i ove godine izuzetno uspešna           Malo selo novobečejske opštine i ove godine, tradicionalno je proslavilo svoju seosku slavu Sveti Ilija i u sklopu nje nadaleko poznatu Štrudlijadu. Svi koji su nekada svratili ili bar čuli za Novo Miloševo, znaju da je to selo dobrih i vrednih domaćina, a posebno kreativnih i veštih domaćica. Prvo što pomislite kada se pomene ovo selo, jesu ukusne i mirisne štrudle. Njima u čast, a nama na zadovoljstvo, svake godine na ovaj sveti dan, organizuje se manifestacija posvećena upravo njima - štrudlama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SPIT 2021 - Poljoprivrednici željni ovakvih događaja

  • PDF

 Sa smotra pojoprivredne mehanizacije u Kaću          Udruženje poljoprivrednika „Klub 100 P+" iz Kaća potpisuje se kao domaćin XVI Sajma poljoprivrede, industrije i trgovine - SPIT 2021 (Smotra poljoprivrede, industrije i trgovine), posle jednogodišnje pauze. Ove godine na manifestaciji održanoj krajem jula, na parcelama neposredno uz Zrenjaninski put, pored Kaća, bilo je izloženo oko 160 modela najsavremenije pogonske i priključne mehanizacije, od kojih je 50-tak bilo prikazano u radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Premijerno Opasuljivanje u novobečejskoj marini Gradište

  • PDF

Prva manifestacija u ambujentu novbečejske marine položila ispit            Proteklog vikenda, 17. jula, u Novom Bečeju održana je kultna manifestacija za „lokalne gurmane“, takmičenje u kuvanju pasulja - Opasuljivanje. Mada se sve vrtelo oko pasulja, prisutni su mogli da se nadmeću u različitim disciplinama - takmičenju u jedenju banana za najmlađe, igri spretnosti, navlačenju štapa, kao i takmičenju u brzom ispijanju piva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MANIFESTACIJA SOMBORSKI KOTLIĆ 2021

  • PDF

Pogled na Trg Svetog Trojstva u vreme održavanja manifestacije            U subotu 26. juna 2021. god. na trgu Svetog Trojstva u Somboru  održana je tradicionalna manifestacija „Somborski kotlić.“ Na XXIV Somborskom kotliću kuvalo se preko 230 paprikaša, a 40 učesnika je uzelo učešće u takmičenju. Prvu vatru upalio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, a u 20 časova je počeo koncert Marinka, Nikole i Marka Rokvić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rivica - primer kako jedna manifestacija uzdiže selo

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih vinara sa organizatorima i visokim zvanicama           Svečanost povodom obeležavanja dve decenije „Dana vina“ u fruškogorskom mestu Rivica, bila je lep povod za sumiranje rezultate i dodelu priznanja idejnom tvorcu ove manifestacije, meštaninu, gospodinu Đorđu Ćosiću u znak zahvalnosti što je njegova ideja zaživela i dovela do dvadeset godina postojanja manifestacije koja je uticala na razvoj sela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agrofestival Doroslovo - početak jedne lepe i korisne tradicije

  • PDF

Agrofestival u Doroslovu - prvi pa uspešan            Primer kako jedan preduzimljiv čovek i složna zajednica koja podržava dobre inicijative može da učini čuda je upravo završen Agrofestival u Doroslovu, opština Sombor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VII Sačijada - Stražilovo, ono što je dobro ne treba menjati

  • PDF

Romeo Karanović (desno) sa ekipom saradnika            Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača: Sačijada - Stražilovo 2021., koje je u organizaciji „Magazina Vikendica“ (https://www.vikendica.net)  i „Udruženja vlasnika vikendica i salaša“ iz Novog Sada, organizovano ovog vikenda po sedmi put na atraktivnom izletištu Sražilovo iznad Sremskih Karlovaca, privuklo je preko 500 učesnika raspoređenih u 38 ekipa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Medom do zdravlja dece Bača

  • PDF

Slavica Jurišić, predsednica Opštinskog udružennja pčelara Mostonga            Jedan od razloga posete Baču su njegove manifestacije, od kojih su se izdvojile one najmasovnije: Ciklo Bač, Dani evropske baštine - Dani Bača i Bački kotlić. Svoje mesto među najvećima traži privredno - turistička manifestacija „Dan jagode i meda“, koja je posle tri godine pauze, održana u subotu, 29. maja, u Gradskom parku, po četvrti put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BAČ: Druženje uz jagode i med iz čiste prirode

  • PDF

Direktor TOO Bač Darko Vojnović zadovoljan odzivom na prvu ovogodišnju otvorenu manifestaciju            Godine 2015. u Baču je održana prva manifestacija „Dan jagode i meda“, koja je animirala tamošnje proizvođače dajući njihovom radu značaj i poštovanje. Posle godina pauze, u subotu, 29. maja u Gradskom parku u Baču, u organizaciji Turisitčke organizacije opštine Bač, održana je četvrta manifestacija „Dan jagode i meda“ na kojoj su se prеdstavili Voćarska zadruga „Bačka jagoda“ kao i Udružеnjе pčеlara „Mostonga“ iz Bača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com