Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

51. LORIST VIDELO 30.000 LJUDI

  • PDF

LORIST 2018. obilovao brojnim događajimaMeđunarodni sajam lova i ribolova, Međunarodni sajam turizma, Sajam sporta i Sajam ekologije, odnosno, Međunarodne sajmove LORIST, jednu od najlepših i najatraktivnijih priredbi koje se na ovom prostoru organizuju, videlo je oko 30.000 posetilaca. Broj onih koji su bili na Novosadskom sajmu tokom proteklih pet dana, isti je kao prošle godine, iako su tada sajmovi trajali dan duže.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarde i bande: Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo u ribljoj čorbi i tamburašima na Keju

  • PDF

Pozdravni govor Milorada Radojevića na otvaranju manifestacijeNekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prvom festivalu “Čarde i bande” 06. i 07. oktobra u Novom Sadu.
Festival je održan na platou Sunčanog keja, preko puta Doma vojske, a riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.
Prvi festival riblje čorbe i tamburaške muzike počeo je povorkom tamburaša od Trga slobode do Sunčanog keja, a svečano ga je otvorio Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JUBILARNA FIJAKERIJADA U SURDUKU

  • PDF

Uvek među najboljima - Milenko Radaković sa svojim lipicanerimaJjubilarna 25. Fijakerijada u Surduku održana je na terenu fudbalskog kluba „Borac“ u nedelju 30. septembra, u organizaciji konjičkog kluba „Conversano“, uz prisustvo blizu 10 ljudi. Takmičili su se konji u kategorijama dvopreg, četvoropreg i petoropreg na kapije na 1500m koji su u ovoj godini osvojili najveći broj poena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MujEn lux Kopaonik na Sarajevskom halal sajmu

  • PDF

Salko Đukić, menažer hotelaPredstavnici Apart hotela MujEn Lux Kopaonik, kao jedinog hotelskog kompleksa na Kopaoniku čiji restoran posluje po Halal standardu, prisustvovali su prvom Sarajevskom Halal Sajmu koji je proteklog vikenda održan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Terra Madre Salone del Gusto 2018

  • PDF

Zapažen nastup Srbije na sajmu hrane u ItalijiTerra Madre Salone del Gusto centralni je događaj pokreta Slow Food koji se održava u Torinu svake druge godine. Ove godine trajao je od 20 do 24. septembra i okupio je delegate iz preko 140 država sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

61. Dani berbe grožđa u Vršcu

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja manifestacijeVršačka berba grožđa slavila se ove godine 61. put i to počevši od 13. septembra četiri dana tačnije do 16.septembra. Manifestacija je prerasla u veliku i veoma posećenu, a posetioci su dolazili iz čitavog regiona. Broj posetilaca  je više od 100.000 , a od toga veliki broj oko 20.000 turista čine naši susedi Rumuni, koji su nam česti gosti, što je rezultat dobro sprovedenih promocija u Temišvaru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba najboljih proizvoda ukrasila vršački Grožđebal

  • PDF

U obilasku štandova izlagačaI ovogodišnje, 61. Dane berbe grožđa, ukrasila je tradicionalna "Izložba grožđa voća i vina" . Izložba je otvorena u holu Gradske kuće, a postavku je obišao, zajedno sa gradonačelnicom Vršca, Draganom Mitrović, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DANI VRGANJA NA KOPAONIKU POTVRDILI SNAGU MGSS

  • PDF

Zajednički snimak predstavnika gljivarskih društava nakon Godišnje skupštine MGSSKonačni saldo ovogodišnje manifestacije Dani gljiva, održane po deveti put na Kopaoniku u organizaciji Mikološko gljivarskog SSveza Srbije i podršku MK Grand Resort, NP Kopaonik, TOO Brus i TO Raška, promašio je sva očekivanja. Poslužilo je vreme, bilo je i gljiva, tako da je u okviru manifestacije i ovoga puta priređena izložba sa brojem vrsta sasvim zadovoljavajućim za ovaj period. Broj takmičara u kuvanju jela od gljiva ili sa gljivama je bio zavidan, a kvalitet pripremljenih jela iz godine u godinu sve je bolji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DOBRODOŠLI NA DANE VRGANJA NA KOPAONIKU OVOG VIKENDA

  • PDF

Hotel Rtanj zborno mesto pred polazak u gljivarenjeVrganji na Kopaoniku lane su bili prava retkost. Zbog suše, tj. zbog neadekvatnih uslova, gljive nisu izbacivale svoja plodna tela, pa ih je malo ko mogao da ubere. Ove godine, situacija je potpuno drugačija. Blaga zima, sveže proleće, doprineli su da se steknu uslovi da gljive krenu u ekspanziju, pa je zabeležen bogat rani rod, čak i na Treski, planini koja nije poznata kao stanište gljiva. Tamo su prvi vrganji brati 17. maja, mesec dana ranije nego što je uobičajeno. Prvi rod nije bio crvljiv, čak je bio izuzetno kvalitetan i u prilično velikim količinama. Nastavilo se to i u junu, u dobroj meri i u julu koji je bio prilično kišovit i pogodan za bujanje gljiva, što je posebno obradovalo učesnike čuvenih „Dana borovnica“, koji su tako imali dvostruko zadovoljstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završeni Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

  • PDF

Četvrt veka trajanja Revije paradnih zapregaNovi Bečej, prelepa varoš na reci Tisi, proteklih dana ugostila je više od 120.000 ljudi. Tiski kej, ali i centralne ulice same varoši, bile su prepune ljudi svih uzrasta. Pevalo se do kasno u noć, uz „Apsolutno romantično“, mađarski rok bend „Piramis“, Ninu Badrić i Sergeja Ćetkovića kao i uz „Amadeus bend“ i Halida Bešlića koji su poslednji koncertni dan napravili pravu žurku za sve prisutne. Ni kiša, kao ni veliki pad temperature nisu puno uticali na posetioce da se i ove godine dobro zabave. Kao i svih proteklih godina, pa tako i ove, u toku trajanja manifestacije nije zabeležen nijedan incident. Iz tog razloga Gospojina i dalje važi za najbezbedniju manifestaciju u zemlji. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com