Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Kad Fruška gora zamiriše na jagnjetinu

  • PDF

Romeo Karanović sa Stanišom Kržanović Miročancem         Tradicionalan način pripreme hrane u prirodi i vrhunska atmosfera obeležili su IX Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača, koja je održana u nedelju, 03. juna 2023. A i Bog je nagradio i organizatore i takmičare/učesnike iz svih krajeva Helma, izuzetno lepim vremenom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani vina generator razvoja Rivice

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja manifestacije            U Domu kulture u Rivici, opština Irig, od 03. do 05. marta po 22. put održani su ,,Dani vina“, koju je svečano otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, u prisustvu brojnih učesnika i gostiju iz čitave zemlje, kao i gostiju iz regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jasna Šproh: Brojne manifestacije u opštini Bački Petrovac najbolja su promocija mesta

  • PDF

Jasna Šproh            VIII Međunarodna manifestacija Klobásafest održana je usubotu, 11. februara, u Bačkom Petrovcu. O tome šta za opštinu Bački Petrovac znači ovakav događaj, Jasna Šproh, predsednica Opštine Bački Petrovac ističe:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Samuel Šuljan: Rast Klobásafesta

  • PDF

Samuel Šuljan            Od kada je jula 2021. godine osnovano Udruženje Klobásafest u Bačkom Petrovcu, sa Samuel Šuljanom na čelu, festival kobasice je dobio tim odgovoran za kompletnu logistiku ovog događaja. A tako je bilo i u vreme osmog po redu Međunarodnog festivala kobasica - Klobásafest, drugog od kada je Udruženje preuzelo ulogu organizatora, u subotu 11. februara 2023. godine, na sportskim terenima OŠ „Jan Čajak" u Bačkom Petrovcu. Tim koji je i u prethodnom periodu, do tada članova MZ, podnosio najveći teret, novu ulogu prihvatio je radi efikasnije komunikacije i saradnje sa institucijama, te konstruktivnije posvećenosti samom događaju kojem prethode dugačke i temeljne pripreme da bi sve izgledalo onako kako to danas izgleda: veliki broj učesnika iz svih krajeva Srbije i osam država iz regiona i šire, i prostorom, tek da bude dovoljan onima koji svake godine u sve većem broju nađu vremena da isprate ovaj događaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šćastko Durgala: Petrovačka kobasica otvara vrata drugim proizvodima

  • PDF

Šćastko Durgala            Da ništa nije došlo slučajno, mada ponekad tako izgleda, svedoči Šćastko Durgala iz Udruženja „Klobásafest“, povodom VIII Međunarodnog Klobásafest-a, održanog drugog vikenda februara u Bačkom Petrovcu, za čiju pripremu, promociju, organizaciju je „potrošena“ čitava prethodna godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana 9. Beloblatska kobasica: Prva nagrada gastro ekipi iz Bačkog Petrovca

  • PDF

Magično Belo Blato i ove godine privuklo na hiljade gastrohedonista            Proteklog vikenda, u Belom Blatu kraj Zrenjanina, održana je “9. Beloblatska kobasica”. Gastro manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je naglasio da je grad prepoznao značaj ove priredbe i uvrstio je u zvanične manifestacije grada.
Iako je u početku zamišljena kao lokalna seoska priča, manifestacija je poslednjih godina poprimila i međunarodni karakter, pa su i ove godine, pored učesnika iz Vojvodine i Srbije, učestvovali i gosti iz Slovačke, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priča o beloblatskoj kobasici

  • PDF

Miroslav Markuš (prvi s desna) i Dragan Vukotić sa saradnicima            Uspostavljavanju jedne manifestacije predstoji dug i naporan proces: od definisanja teme, osmišljavanja i razrade iste, sve do nalaženja partnera i finalizacije zamisli. Jedan od primera dobre prakse kako se iz neformalnog, nepretencioznog okupljanja grupe građana može razviti manifestacija kojoj se smeši dugo i kvalitetno druželjublje je beloblatska, posvećena kobasici, po kojoj ova sredina nije najpoznatija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IX Beloblatska kobasica - razlog da se dođe, vidi, doživi i uživa

  • PDF

Simo Salapura         Belo Blato je selo u opštini Zrenjanin, čiji su zaštitni znak rode. Smešteno je na obodu Carske bare, okruženo Begejom, Tisom i brojnim trščanim ritovima, u kojem živi nešto više 1.000 stanovnika, brojne nacionalne zajednice od kojih su najbrojniji Slovaci, Mađari, Bugari, Srbi. Ovo je selo koje ima svoj jezik, koji nazivaju beloblaćanski ili panonski esperanto. Zbog svojih osobenosti, prirodnog okruženja i etnološkog nasleđa, a sve više i manifestacijama, ovo mesto se ubrzano razvija u pravcu značajne destinacije seoskog i etno-turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XIX susreti gljivara na Fruškoj gori

  • PDF

Stevan Baluban sa najmlađim gljivarom Srđanom Blanušom            Četvrti vikend meseca oktobra stoji upisan u kamenu kao dan kada, napokon, krunišemo naš trud tokom godine organizacijom gljivarske manifestacije. Retko kada sve pođe kao po loju pa ni ova, skoro pa jubilarna, izložba nije mogla proći bez trzavica. Ali to je već neka druga priča, lepe teme su ipak prijatnije za izlaganje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rogalj - promocija najboljih vojvođanskih manifestacija

  • PDF

Zajednički snimak laureata ROGLJA 2022            Rogalj je u kolokvijalnom značenju, tradicionalno mesto okupljanja, razgovaranja i zabave, najčešće na kraju seoske ulice. Jedan takav, pre dvanaest godina osmislio je Čedomir Keco, koji je bogatu novinarsku karijeru posvetio stanovnicima sela i njegovom razvoju, a veoma uspešno, sa istim ciljem i entuzijazmom nastavio Dragan Vukotić, PR Agencija za marketing i organizaciju priredbi Bin marketing, Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com