Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Opasuljivanje na novobečejski način

  • PDF

Saša Dujin i Verica Terzin Drobac sa predstavnicom pobedničke ekipe Albatros            Broj događaja s povodom, dovoljno interesantnih i sadržajnih da privuku veći broj učesnika i publike, iz godine u godinu raste. Oni su postali sastavni deo naših života, značajni za prosperitet mesta u kojem se održavaju i faktor njegovog turističkog razvoja. Srbija je zemlja manifestacija. Događaji „na temu“ postepeno su prerastali u šarenolike fešte sa više paralelnih programa. One manjeg obima, zadržale su izvornost i jasno odredile granice svog širenja. Jedna od takvih, održana sredinom jula, novobečejsko „Opasuljivanje“, i nakon četvrt veka okuplja ljude dobre volje, koji svake godine dolaze kako bi se sa prijateljima dobro proveli i uz put skuvali ukusan pasulj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

25. NOVOBEČEJSKO OPASULJIVANJE

  • PDF

Zajednički snimak slavodobitnika sa organizatorima            „Opasuljivanje“ u Novom Bečeju, u marini „Gradište“, na samoj obali Tise, u petak 15. jula, okupilo je 40 takmičarskih ekipa i 10-tak ekipa, predstavnika turističkih organizacija iz cele Srbije, članova Turističkog karavana, oko „vrhunskog doživljaja za sva čula“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatni kotilić Žablja: Riblja čorba, zabava i Jegrička

  • PDF

Oni su skuvali najbolju riblju čorbu            Reke Tisa i Stara Tisa, Jegrička, razgranata kanalska mreža Dunav-Tisa-Dunav, dve bare - jezera, Mutnjača i Anđina bara, poznate i pod nazivom „Biseri Šajkaške“, Žabalj čine opštinu najbogatijom vodenim površinama u Vojvodini. To je razlog, ne jedini, što su stanovnici Žablja odlučili da se svake godine okupe na manifestaciji „Zlatni kotlić opštine Žabalj“ i takmiče u kuvanju riblje čorbe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DAN BAČKE JAGODE I MEDA

  • PDF

Darko Vojnović otvorio je manifestaciju u Baču            Turistička organizacija opštine Bač organizovala je manifestaciju „Dan jagode i meda“ u subotu, 21. maja 2022. godine u Gradskom parku u Baču. Manifestaciju je u 10.00 časova otvorio direktor Turističke organizacije opštine Bač Darko Vojnović i tom prilikom najavio program, a svim prisutnim poželeo dobrodošlicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Regeneracija Dunava u Bačkom Monoštoru

  • PDF

Magični i uvek privlačni Bački Monoštor            Nakon nekoliko godina potpune apstinencije u domeni kvalitetne igranke, Regeneracija Dunava se od 30.06. - 02.07. vraća u Eko Centar u Bačkom Monoštoru, da još jednom zapljusne Vašu problemima i stresom natopljenu svakodnevnicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bač(k)om mirisali kulen i kobasice

  • PDF

Zajednički snimak organizatora i nagrađenih            Turistička organizacija opštine Bač organizovala je devetu po redu tradicionalnu gastronomsku manifestaciju „Bačka kulenijada i kobasicijada“ u Gradskom parku u Baču, 30. aprila 2022. godine. Prem rečima Darka Vojnovića, direktora Turističke organizacije, na manifestaciji je bio prijavljen rekordan broj ekipa. U kategoriji najbolji kulen, slanina i kobasica se takmičilo 18 izlagača, dok se u pravljenju i pečenju kobasice na licu mesta takmičilo 13 ekipa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi imidž Međunarodnog festivala kobasica Klobásafest 2022

  • PDF

Ana Horvat            Međunarodni festival kobasica „Klobásafest 2022“ u Bačkom Petrovcu održan je 12. februara uz veliki broj učesnika, izalagača i posetilaca, a kvalitet prikazanog bio je pravi razlog druženja uz degustiranje mrsnih domaćih delikatesa, a ne lepo vreme toga dana.       Međunarodni festival kobasica „Klobásafest“ održan je sedmi put, prvi put u organizaciji Udruženja Klobásafest-a osnovnog jula prošle godine u cilju pospešivanja rada i privlačenja većeg broja učesnika i publike, kao i promocije Bačkog Petrovca kao vidljive destinacije na turističkoj mapi, za koje postoje jaki razlozi da ga turisti posete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Doprinos manifestacija razvoju sela

  • PDF

Dragan Vukota Vukotić            „Najuspešnija do sada“ - ocena je VIII gastro-manifestacije „Beloblatska kobasica“ izrečena od strane njenih učesnika i gostiju. Više od 150 izlagača bilo je zadovoljno prodajom, kupci kupljenim domaćim, taze nadevenim kobasicama i ostalim mesnim prerađevinama. Po prvi put dvodnevna, ova svetkovina je privukla 20.000 gostiju, koji su mogli da uživaju u pažljivo osmišljenim programima i da se snabdeju solidnim zalihama kvalitetnih proizvoda. Zaslužni za ovu i ovakvu manifestaciju su njeni organizatori, MZ Belo Blato i Turistička organizacija grada Zrenjanina, i sve to pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. Realizaciju planiranog po najvišim kriterijumima, menadžment i logistiku, kao i u većini uspešnih vojvođanskih manifestacija, potpisuje BIN Marketing - Agencija za organizaciju umetničkih događaja i Dragan Vukotić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Markuš: Beloblatska kobasicijada u znaku tradicije i dobrog ukusa

  • PDF

Miroslav Markuš            Šta je to što „Beloblatsku kobasicijadu“ izdvaja od drugih manifestacija, što privlači posetioce da dođu u ovo selo od 1.000 stanovnika i uvećaju ga 10 do 15 puta? Miroslav Markuš, predsednik Mesne zajednice i predsednik Organizacionog odbora turističko-gastronomske manifestacije „Beloblatska kobasicijada“, objašnjava to gostoprimljivošću meštana koji rado dočekuju goste i znaju da im boravak u njihovom mestu učine ugodnim; kvalitetnim proizvodima i pažljivo odabranim programima; maskotom manifestacije Janka, koji napravljen od trske i u narodnoj nošnji, sa prepoznatljivom kobasicom stoji na ulazu u selo i koji je i ovoga puta 5. i 6. februara dočekivao goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana manifestacija Manić Tisa 63

  • PDF

Sa dodele nagrada majstorima kobasice            U subotu, 11. decembra 2021. u Novom Bečeju na Tisi, održana je 9. Međunarodna ribolovačka - gastro manifestacija “MANIĆ-TISA 63”. U pecanju Manića takmičilo se 25 ribolovaca, ali ove godine nažalost nije ostvaren ulov usled nepovoljnog vodostaja i vremenskih uslova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com