Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Festival vina VINOFEST potvrdio da svi vinski putevi vode u Vršac

  • PDF

Vranac podruma Popovac iz Trebinja šampionsko vino ovogodišnjeg VinofestaVršac je u petak 28. i subotu 29. marta, bio damaćin dvodnevne manifestacije „Vinofest 2014.“, koju je po deveti put organizovala Turistička organizacija opštine. U velikoj sali hotela Srbija okupilo se više od 60 izlagača, sa više od 300 različitih etiketa vina, kao i veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sremski kolač na ponos i diku Sremica

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih žena i organizatoraU Rumi, geografskom centru Srema, u subotu, 1. marta 2014. godine, održana je deseta manifestacija Sremski kolač, koja po broju štandova, po broju prijavljenih udruženja i aktiva žena, pekarskih udruženja i pojedinaca, po broju izloženih kolača iz godine u godinu raste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Kovačević: Srbija uzor u manifestacionom turizmu

  • PDF

Aleksandar KovačevićAleksandar Kovačević iz Hrvatske, autor projekta Svi zajedno Hrvatsko Naj ili Najbolje iz Hrvatske, bio je jedan od učesnika VII Susreta organizatora manifestacija održanih nedavno u Privrednoj komori Srbije u organizaciji časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije'' i Grupacije za manifestacioni turizam Udruženja za ugostiteljstvo i turizam PKS. Obraćajući se prisutnima, gospodin Kovačević je naglasio da je došao da uči na primeru Srbije, koja je u ovom pogledu lider u regionu, i napravio paralelu između manifestacija u Hrvatskoj i Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milanka Cvetković o manifestacionom turizmu u Srbiji

  • PDF

Milanka CvetkovićAko smo po nečemu rekorderi, onda se to sa sigurnošću može reći za srpske manifestacije. Neki kažu da ih u Srbiji ima 2.300, neki čak idu dotle da govore kako imamo 10.000 manifestacija, što je svojevrstan apsurd i netačno. Ali, može im se, jer ni u ovoj oblasti, kao i u mnogim drugim, nema preciznih statističkih podataka i svako svašta može da računa u manifestaciju. Tek, činjenica je da je situacija u ovoj oblasti, koja, ruku na srce, dovodi najviše turista u neke krajeve, neuređena i da ima mnogo lova u mutnom. Primera radi, jednog jesenjeg vikenda, istovremeno se održavalo čak pet (četiri velike) vinskih manifestacija. I naravno, sledi pitanje: „Kome je to u interesu i nismo li svi na gubitku“?!!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sedmi susreti organizatora manifestacija potvrdili visoku reputaciju

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih na ovogodišnjim SusretimaSusreti organizatora manifestacija u organizaciji časopisa „Vodič kroz turističke manifestacije'' i Grupacije za manifestacioni turizam Udruženja za ugostiteljstvo i turizam PKS, jedinstveni stručni skup koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj zainteresovanih učesnika, tretira različite teme, organizuje diskusije po aktuelnim temama, razvija ideje, i ove godine je potvrdio da s pravom uživa visoku reputaciju, kako u zemlji, tako i u zemljama regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jubilarni Sremski kolač, u slavu žene i kolača

  • PDF

Petar Dimitrijević u društvu učesnica manifestacije u Rumi„Ako se nešto održava deset godina u kontinuitetu, onda je to dovoljan dokaz da to nešto i vredi.“ (Bora Otić)
Deseta, jubilarna manifestacija posvećena sremskom kolaču “I kada prođu slave ostaje kolač”, održaće se 1.marta 2014. godine u Sportskom centru Ruma. Za publiku ova manifestacija će trajati od 10 do 14 časova. Organizator ove kao i prethodnih manifestacija je Petar Dimitrijević, direktor Turističke agencija Panonijaturs, a deseti jubilarni festival otvoriće poznati novinar i voditelj najgledanije emisije na RTV Vojvodini „5kazanje“, Bora Otić, čija emisija je takođe startovala 2004. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NS seme sa uspehom organizovalo 48. Savetovanja agronoma Srbije

  • PDF

Dr Jegor MiladinovićInstitut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu održao je po 48. put na Zlatiboru Savetovanje namenjeno agronomima i proizvođačima, pre svega, u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje. Savetovanje je bilo podjednako važno kako za naučnike tako i za proizvođače, jer jedni bez drugih ne mogu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gala ponuda za gala venčanja na SPENS-u

  • PDF

Snežana GolićNovi Sad je obeležio Dan grada (1. februar), kada je carica Marija Terezija Austrijska Racoj varoši na levoj obali Dunava dodelila status slobodnog kraljevskog grada, a na osnovu zalaganja bogatih građana varoši, koji su za to platili 80.000 rajnskih forinti. Jedna od svečanosti povodom tog Dana, koji se u Novom Sadu obeležava od 1996. godine, bio je i Sajam venčanja u holu na prvom spratu SPENS-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Jovičić zadovoljan rezultatima Prve međunarodne agrobiznis konferencije

  • PDF

Milan JovičićVrnjačka Banja je od ove godine bogatija za još jedan značajan događaj, Prvu međunarodnu agrobiznis konferenciju, koja je pod radnim nazivom „Porodična poljoprivreda u kontekstu ruralnog razvoja Srbije“, 24-25. januara 2014. godine održana u hotelu „Breza“. U godini koju je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija proglasila za Međunarodnu godinu porodičnih gazdinstava (International Year of Family Farming-IYFF 2014) održana je konferencija i poljoprivednu proizvodnju i ruralni razvoj kao značajan segment nacionalnog razvoja Srbije, postavila u žižu intresovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana Prva međunarodna agrobiznis konferencija o porodičnoj poljoprivredi u kontekstu ruralnog razvoja Srbije

  • PDF

Detalj sa konferencije u hotelu Breza“Evropska Unija je svojim strategijama, politikama, direktivama i standardima sve više prisutna u celokupnom ruralnom razvoju. Reforme koje predlaže EU predstavljaju način pravnog, ekonomskog i socijalnog regulisanja poljoprivredne proizvodnje, ali i ruralnog sektora u EU.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com