Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Uspešno završen projekat Energija je svuda oko nas

  • PDF

Mladi uvek zainteresovani za nova saznanja„Energija je svuda oko nas“ je manifestacija koja se po treći put za redom odvijala u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2013. godine, u organizaciji i realizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, a uz svesrdnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosađani otvorili svoja srca

  • PDF

Deci na dar, poslednjeg dana raspustaPoslednjeg dana raspusta, u utorak, 14. januara 2014. godine, novosadski Kulturni centar organizovao je manifestaciju "Trg otvorenog srca". Na samom ulazu u Katoličku portu, mogao se videti pravi mali vrtlog sreće i oduševljenja dece koju su zabavaljali klovnovi, žongleri, i ostali animatori uz novosadski ansambl " SambaNSa " koji uvek svojim nastupom oduševe publiku .

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Manić Tisa 63, nova brend manifestacija Novog Bečeja

  • PDF

Zajednički snimak učesnika takmičenja za uspomenuDrugo po redu međunarodno takmičenje u pecanju, pod nazivom Manić „Tisa 63“, održano je u organizaciji Kluba prijatelje reke „Tisa 63“ od 27-29. decmbra 2013. godine uz učešće 73 tamičara iz pet država (Mađarska, Rumunija, Hrvatska, BiH i Srbije. Utisci su više nego pozitivni. Organizatoru je sve išlo na ruku - lepo vreme, dobar odziv takmičara koji su došli sa raznih strana, što je bio prioritet, jer je ovo pozivno takmičenje, gde se gosti takmiče, a domaćini uslužuju goste, i rade kao vodiči da bi oni nešto i upecali i bili zadovoljni, uhvaćeno je i 10 manića, istina, ne mnogo velike gramaže, ali dovoljne da svi, a posebno pecaroši kojima je to uspelo, budu zadovoljni. Iako je ovo tek drugo takmičenje, primetno je da je, iako sa učesnicima sa raznih strana, ovo bilo jedno gotovo jedinstveno društvo i neverovatno lepo druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Agropressov Vikend dobrog ukusa za sve ukuse

  • PDF

Zdravicu je izgovorio Dragiša SimićZdravicom Dragiše Simića iz Udruženja „Prela i posela“ otvoren je Treći sajam hrane i pića – Vikend dobrog ukusa, koji organizuje Agrobiznis magazin pod pokroviteljstvom Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS, a uz podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Sve učesnike sajma pozdravio je Goran Đaković, predsednik Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS, i ovom prilikom naglasio da država mora da investira više novca u proizvodnju hrane i pića kako bi smo imali što više kvalitetnih proizvoda u dovoljnoj količini za probirljiva tržišta poput ruskog i tržišta EU.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održani Dani Vojvodine u Beogradu

  • PDF

Vojvođanska bajka u BeograduManifestacija “Dani Vojvodine u Beogradu" održana je proteklog vikenda u Beogradu. U okviru promocije vojvođanske kulture i baštine, na Trgu republike u glavnom gradu Srbije, u subotu u popodnevnim časovima predstavile su se, između ostalih, turističke organizacije iz Vojvodine, vojvođanski vinari, salašari sa tradicionalnim specijalitetima i rukotvorinama, Asocijacija za ruralni turizam Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Utisci sa Dečjih susreta u Valjevu

  • PDF

Andrijana SedićKada odrastemo, ponekad zaboravimo ko smo bili, i šta smo radili u “dalekoooj prošlosti”. Pre svega, bili smo DECA, igrali smo se. Deci se, manje-više poslednjih decenija i ne posvećuje puno pažnje, u duhovnom, obrazovno-vaspitnom smislu, koju treba usađivati od početka. To važi, kako za našu, tako i za svu decu sveta. Prezauzeti smo poslom. Ostavimo po strani novce, neka produkt našeg truda bude RADOST.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svi pobednici Prve Sarmijade u Bačkoj Topoli

  • PDF

Pobednička ekipa prve SarmijadePoslednjeg sunčanog dana produženog Miholjskog leta 2013. godine, 9. novembra u dvorištu multifunkcionalne Zavičajne kuće u Bačkoj Topoli, u organizaciji Udruženja “ORIGO”, takođe iz Bačke Topole, održana je Prva “Sarmijada” na području Vojvodine, a po svemu sudeći i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva Sarmijada u Bačkoj Topoli premašila očekivanja

  • PDF

Dvorište Zavičajne kuće u Bačkoj TopoliPoslednjeg dana produženog miholjskog leta, u organizaciji Udruženja „ORIGO“, u subotu, 9. novembra, održana je Prva „Sarmijada“ u Bačkoj Topoli. Iako prva, u dvorištu Zavičajne kuće u Bačkoj Topoli okupila je 13 takmičarskih ekipa i nekoliko nezavisnih kuvara, koji su od ranih jutarnjih sati kuvali ovo, kako ga organizatori nazivaju „Božansko jelo“. Da je prostor bio veći, mogao bi da primi sve zainteresovane za ovo u Vojvodini, a možda i u Srbiji, jedinstveno takmičenje u kuvanju omiljenog tradicionalnog jela ljudi sa ovog područja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Милорад Јевђевић: Азбука Купусијаде у Мрчајевцима

  • PDF

Милорад ЈевђевићГост овогодишње XIV Купусијаде у Футогу, био је и члан организационог одбора Купусијаде у Мрчајевцима, Милорад Јевђевић, који је аудиторијуму старијег брата, футошког купуса, представио млађу сестру из Мрчајеваца, јер само разменом информација, снимањем стања на терену и путем искуства може се изнаћи пут да обе ове манифестације буду још боље.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XIV Futoška kupusijada, lepša i veća nego ikada

  • PDF

Goran PuačaPo dobrom starom običaju, sunčanog vikenda 25. i 26. oktobra, Futožani i brojni gosti okupili su se u čast “gospodina Futoškog kupusa”. Organizatori ovogodišnje Kupusijade, Udruženje „Futoški kupus“, MZ Futog, KIC „Mladost“, Poljoprivredna škola sa domom učenika iz Futoga, dali su sve od sebe da Futog postane svetska metropola, jedinstvenog kupusa, uz prikaz bogatstva različitosti sredine koja ga je iznedrila i očuvala, a sada se bori za njegovu punu zaštitu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com