Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

22. Futoška kupusijada i promocija najkvalitetnije vrste domaćeg kupusa

  • PDF

Miroljub Janković, predsednik Udruženja Futoški kupus            Manifestacija „Futoška kupusijada“, u čast autohtone sorte kupusa kakav se uzgaja i prerađuje u Futogu, kraj Novog Sada, u mestu gde je u jednom istorijskom trenutku i nastala u ovom nekada trgovištu kraj Dunava, održana je po 22. put u subotu, 06. novembra 2021. godine. Promocija projekta ovog proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, odvija se kroz promociju privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude mesta. Priprema jela od kupusa, od kojih je nastala i knjiga recepata „Jela od kupusa“ sigurno je najatraktivniji deo manifestacije koji svake godine privuče veliki broj posetilaca. U njenoj realizaciji učestvuju: MZ, KC „Mladost“, Udruženje „Futoški kupus“ i Poljoprivredna škola sa Domom učenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan VI Festival vojvođanskih festivala - ROGALJ

  • PDF

Sa svečanosti uručenja priznanja ovogodišnjih laureatima            Na kultnom vojvođanskom Salašu 137, na Čeneju, nadomak Novog Sada održan je 6. festival vojvođanskih festivala - ROGALJ, koji je okupio brojne manifestacije iz Vojvodine -Mužlje, Novog Bečeja, Šida, Turije, Bačkog Petrovca, Kovilja, Srbobrana, Čerevića, Bačke Palanke, Bačkog Jarka, Rivice, Deliblata, Subotice, Vrdnika, Stare Pazove, Iriga i mnoge druge. Preko trideset oraganizatora predstavilo je svoje manifestacije. Gosti ovogodišnjeg Roglja bili su predstavnici opštine Krupanj sa manifestacijom „Plodovi Rađevine“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CUBO fest 2021 - odgovor izvrsnosti usluga i izazova

  • PDF

U ambijentu CUBO festa            Odabir jela za kreiranje novog menija i vina za vinsku kartu Cubo concept bar&restaurant, Novi Sad, razlog su održavanja Cubo fest-a, koji sa sve više uspeha privlači pozornost publike raspoložene za ovakve iskorake u sofisticiranoj prezentaciji i popularizaciji ponuđenih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno završen 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

  • PDF

Laureati u ovogodišnjoj nagradnoj igri Novosadskog sajma           U halama i na otvorenom prostoru Sajmišta, Novosadski sajam je od 18, do 24. septembra organizovao 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Dugo čekivane priredbe priređene na tradicionalan način, okupile su male proizvođače i velike kompanije. Nastupilo je oko 800 izlagača iz 17 zemalja, organizovano je i 9 kolektivnih izložbi, uz sve do sada poznate i uobičajene segmente.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mali jubilej dobrih vojvođanskih ukusa

  • PDF

Nataša Budisavljević Radišić sa suprugom i Jadranka Beljan Balaban            Mapiranjem malih proizvođača hrane i pića u Vojvodini, od strane Nataše Budisavljević Radišić i Jadranke Beljan Balaban (Udruženje INTERFEST) učinjen je prvi korak u popularizaciji prebogate vojvođanske kuhinje, za koju smo svi znali da je jedinstvena i neponovljivo ukusna mešavina različitih kulturnih uticaja naroda ovog podneblja, ali koja nije bila dovoljno vidljiva. Da li je to bilo iz naše skromnosti, ili samodovoljnosti i našeg uživanja u njoj, teško je objasniti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani vrganja uprkos merama na nivou prethodnih izdanja

  • PDF

Gljivari ovogodišnju manifestaciju započeli Memorijalom Srećku Lazareviću u čast             Zoran Jelenković, predsednik Mikološko-gljivarskog saveza Srbije (MGSS), inicijator i prvi čovek „Dana vrganja“ na Kopaoniku, na završetku letnje sezone, zadovoljan je učinkom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Beška fest - festival dobrog ukusa

  • PDF

Na jednom mestu sremski i bavarski specijaliteti            Bogat kulturno-umetnički program, pop-rock koncerti uz izabrane specijalitete srpske i bavarske kuhinje, upotpunjen vinom i pivom, kroki je IX „BEŠKA FEST-a“, odnosno Dana vojvođansko-bavarske kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XVI Bodrog fest - lokalni, a svetski

  • PDF

Sa takmičenja u kuvanju čuvenog bodroškog paprikaša            Tokom vikenda, 13 i 14. avgusta, u Bačkom Monoštoru, selu na 12 km od Sombora smeštenom „na sedam Dunava“, ušuškanom među stoletnim šumama, održan je XVI Bodrog fest, festival kulture, tradicije i duhovnosti. Nazvan je po srednjevekovnom gradu Bodrogu o čijem postojanju nema drugih materijalnih ostataka, osim pisanih, na čijem se prostoru nalazi današnji Bački Monoštor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Evo šta treba da znate o Bodrog festu

  • PDF

Program oba dana Bodrog festa u Bačkom Monoštoru           Od 2005. godine, drugog vikenda avgusta održava se festival kulture i tradicije Bodrog fest u Bačkom Monoštoru (ove godine 13. i 14. avgusta, po 16. put). Značaj ove manifestacije ogleda se u očuvanju tradicije i kulture, kao i prirodnih bogatstava sela. Osnovna ideja je da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pesme, kao i prirodna bogatstva, ovo selo gostima predstavi kao turistička destinacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XII Dane borovnice na Kopaoniku obeležio visok kvalitet organizacije, ponude i izložbi

  • PDF

Sa tradicionalnog takmičenja u berbi borovnica           Dvanaestu godinu za redom na Kopaoniku se održava jedinstvena manifestacije „Dani borovnice“, sa sve više kako učesnika, tako i gostiju. Od 30. jula do 01. avgusta ovog leta, gosti su mogli da prisustvuju zanimljivim sadržajima, da kupe neke od proizvoda od borovnica, ili nešto iz programa slane i slatke zimnice, rad vrednih ruku žena iz kopaoničkog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com