Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

11. Sajam turizma i seoskog turizma i 06. Sajam zimnice Kragujevac

  • PDF

Gospođa Marija Labović svečano je otvorila ovogodišnji sajam            Pesmom „Ovo je Srbija“ u izvođenju muzičkog pedagoga i soliste, gospodina Vojislava Spasića i Arhangela započeo je 11. Međunarodni sajam turizma, seoskog turizma i Sajam zimnice u hali Šumadija sajma u Kragujevcu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održani jubilarni 15. Dani Mladog Maslinovog Ulja u Vodnjanu

  • PDF

Samanta Macan            Protekli su vikenda od 15. do 17. studenoga 2019. godine u Vodnjanu održani jubilarni 15. Dani mladog maslinovog ulja. Ova regionalno poznata manifestacija, koju u tri dana posjeti više od 20.000 ljudi, postala jedna od vodećih međunarodnih manifestacija koja okuplja najbolje proizvođače mladih ekstra djevičanskih maslinovih ulja regije. Dani Mladog Maslinovog Ulja uz samo maslinovo ulje, objedinjuju i široku paletu gastronomskih delicija, od mirisa i okusa raznih proizvoda od maslina i maslinovog ulja, marmelada, rakija, vina, sireva, suhomesnatih proizvoda i sl., a sve u organizaciji Grada Vodnjana-Dignano, čije je otvorenje i ove godine podržala predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

XX Futoška kupusijada u znaku kupusa, dece, gužve, pesme i planova

  • PDF

Original futoški            Dvodnevna privredno-gastro-turistička manifestacija, ove godine jublarna, XX Futoška kupusijada, održana 1 i 2. novembra, učvrstila je nastojanje članova „Udruženja proizvođača i prerađivača futoškog kupusa i futoškog kiselog kupusa“ (u daljem tekstu Udruženja Futoški kupus) da istraju u odluci u očuvanju i razvijanju ovog brenda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tradicionalno oktobarsko druženje gljivara na Iriškom vencu

  • PDF

Željko Ruvidić, Momčilo Daljev i Dobrosaav Đurđević            U prisustvu članova brojnih gljivarskih društava iz zemlje, te gljivarskih društava iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske (Segedina), Gljivrasko društvo „Novi Sad“ je po 16. put, po oceni svih prisutnih, bilo dobar domaćin na ekološko-edukativnoj manifestaciji „Gljivarski susreti na Iriškom vencu 2019“. Uz pozdravnu reč domaćina, predsednika GD „Novi Sad“ Momčila Daljeva, i nekoliko reči podrške gospodina dr Ljubomira Jovanovića, prvog predsednika i jednog od osnivača novosadskog GD, svečano je otvoreno ovogodišnje druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski Oktoberfest 2019: Prvi dan rokenrola, piva i pereca

  • PDF

            Otvaranjem drvenog pivskog bureta, na sada već tradicionalan način, sinoć je otvoren i četvrti “Novosadski  Oktoberfest” koji se održava u Master hali Novosadskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oplenačka berba, jedinstven spoj tradicionalne proizvodnje i narodnog stvalaštva

  • PDF

Novosadska Vila ponovo oduševila            Od daleke 1962. godine svakog oktobra se, u organizaciji Opštine Topola i TO „Oplenac“, održava privredno-turistička manifestacija Oplenačka berba sa Saborom izvornog narodnog stvaralaštva. U čast grožđa i vina ove godine od 11. do 13. oktobra ova narodna svetkovina okupila je rekordan broj izlagača i posetilaca, ljubitelja pesme i igre koji su imali priliku da u Karađorđevom gradu uživaju u tradicionalnoj narodnoj muzici, a sve to i gledaoci kraj malih ekrana jer je RTS organizovao direktan prenos ovog jedinstvenog događaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VIŠE POSETILACA I ODLIČNA PRODAJA OBELEŽILI LORIST

  • PDF

Ovogodišnji laureati Sajma turizma u Novom Sadu            Međunarodne sajmove „Lorist“, od 2. do 6. oktobra, na kojima je nastupilo više od 500 izlagača iz 20 država, videlo je oko 35.000 ljudi, odnosno 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Odlična prodaja na Sajmu lova i ribolova, povezivanje ponuđača i kupaca na Sajmu turizma, sklapanje konkretnih poslova na Sajmu ekologije i promocija školskog sporta pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, obeležili su najlepše priredbe Novosadskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršački Grožđebal je uvek poziv na veselje i dobru zabavu

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja manifestacije            Trećeg vikenda septembra svi putevi vode u Vršac, na najveću od svih turističko-privrednih (vinskih) manifestacija - Dane berbe grožđa, koji su u organizaciji Grada Vršca i Turističke organizacije Vršac održani po 62. put.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BEAN festival - pasulj na sto načina

  • PDF

Dragan Vukota Vukotić            Dragan Vukotić, organizator i idejni tvorac BEAN festivala, ispred Udruženja građana „Ekocentar Vodomar 05“, navodi za da je ove godine na festivalu bilo oko 150 učesnika, kako majstora s kutlačom, tako turističkih organizacija, destilerija, vinarija, zanatlija... On dodaje da je njihova mislija promovisanje gastronomske tradicije Vojvodine, kulturnog i prirodnog bogatstva ovih krajeva, multikulturalnosti, kulture negovanja tradicionalnih zanata, a sve to kroz originalan i kvalitetan program, uz puno druženja, šale, igara, muzike i naravno, uz mnogo, mnogo dobrog pasulja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BEAN festival potvrdio svoju reputaciju

  • PDF

Ekipa Suncokreti skuvala najbolji pasulj na ovogodišnjem festivalu            U predivnom ambijentu Salaša 137 na Čeneju, uspešno je završen 15. jubilarni Međunarodni BEAN festival.
            Posetioci Salaša 137 imali su prilike da uzivaju u Salašarskoj pijaci sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina, organskim proizvodima, priliku da degustiraju hranu i piće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com