Fri06232017

Poslednja izmena:08:06:04 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

BEAN festival u znaku dobrih vibracija

  • PDF

Radost pobednika na prošlogodišnjem festivalu na Salašu 137Jedna od najprestižnijih gastro-turističko-humanitarnih manifestacija u regionu, BEAN festival, ovoga puta pod sloganom: „Original je uvek najbolji!“, biće održan 09. i 10. septembra 2017. na Salašu 137 na Čeneju. Ova međunarodna smotra pravih ukusa i dobre zabave, svojevrsna je kulinarska olimpijada na kojoj se ukrštaju iskustva različitih kuhinja, gde važno mesto zauzima umeće spravljanja jela od pasulja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Procvetala Tisa kod Novog Bečeja

  • PDF

Posetioci bili u prilici da vide čudesnu igru Tiskog cvetaProteklog vikenda u Novom Bečeju slavio se ljubavni ples Tiskog cveta, insekta koji postoji na samo nekoliko mesta u svetu. Tiski cvet ima jedinstven životni ciklus i zalužan je za tzv. cvetanje Tise, koje predstavlja poslednju fazu njegovog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Todo Tango festival u Novom Sadu - četvrti put

  • PDF

Najava spektakla u Novom Sadu - prestonici kultureUdruženje Todo Tango (www.todotango-ns.com) , uz podršku Ambasade Argentine u Beogradu, i ove godine organizuje međunarodni festival „Novi Sad - Tango grad“.
U četiri festivalska dana, od 24 do 27. avgusta, na više lokacija u gradu, slušaće se i plesati tradicionalni argentinski tango, a kao i prethodnih godina biće i naučnih predavanja.
Četvrti međunarodni festival “Novi Sad - Tango grad” deo je programa „Novi Sad 2021” kojim se naš grad sprema za 2021. godinu, kada će i zvanično biti Evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prosto k’o pasulj 2017 - pobednici

  • PDF

Radost pobednika„Prosto k’o pasulj“ na Temerinskom vašarištu, u subotu 3. juna, nastavlja tradiciju kultne opštinske manifestacije, na kojoj se uz igru, zabavu, ali i takmičenje, na hiljade ljudi okupi i kada predstavljaju čitavu jednu veliku porodicu. I dok većina ovu manifestaciju u čast narodnog jela - pasulja, koja je i ove godine imala svoj humanitarni karakter (Srcem za Jovanu) i po prvi put stručni Poljoprivredni panel (02.06.2017.), shvata kao priliku za opuštanje i druženje uz miris pasulja, muziku i igru na pozornici i oko nje, dotle mnogi od posetilaca žele da se oprobaju i kao takmičari.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prosto k’o pasulj u Temerinu, manifestacija za sve ukuse

  • PDF

Pasulj se krčkao u 183 kotlićaNa Temerinskom vašarištu, u subotu 3. juna, po treći put pod nazivom Prosto k’o pasulj, održana je gastro manifestacija, posvećena pasulju. Organizator, Turistička organizacija Opštine Temerin uz podršku Opštine Temerin, pripremio je 183 paviljona - mesta za kuvanje ovog „narodskog“ jela, i svi su bili ispunjeni, bilo da se u njima kuvao takmičarski, ili pasulj van konkurencije, u svakom je bilo druženja sa prijateljima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nušićijada viđena u Sloveniji i u Bosni i Hercegovini

  • PDF

Sa promocije u BanjaluciU okviru regionalne kampanje “Dani Srbije u regionu - Zvuci leta Srbije” Turističke organizacije Srbije, Nušićijada je kao jedan od pet najuspešnijih festivala uspešno predstavljena i promovisana na dve zapažene prezentacije u Ljubljani i Banjaluci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarni ručak Srcem za Jovanu i atraktivne igre za posetioce na manifestaciji Prosto ko pasulj u Temerinu

  • PDF

Ovako je bilo lane, a biće i u subotuTuristička organizacija opštine Temerin i ove godine organizuje tradicionalnu temerinsku manifestaciju „Prosto k'o pasulj“, koja se održava 3. juna 2017. godine na temerinskom vašarištu. Najveća manifestacija naše opštine sa preko 5 000 posetilaca, uvrštena je i među najveće manifestacije na teritoriji Vojvodine. Prelepo uređen prostor temerinskog vašarišta i brojni sadržaji za sve generacije garantuju dobar provod i druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prosto k'o pasulj - Humanitarni ručak Srcem za Jovanu

  • PDF

Brojni sponzori prepoznali i ove godine značaj temerinske manifestacijeSve je spremno započetak tradicionalne manifestacije „Prosto k'o pasulj“, Turističke organizacije opštine Temerin, koja se i ove godine održava 2. i 3. juna 2017. godine na Vašarištu. Najveća manifestacija opštine prvobitno je i osmišljena sa istim ciljem kao i danas, a to je svakako (ljubav prema gastronimiji) negovanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti. Sa preko 5.000 posetilaca, uvrštena je i među najveće manifestacije na teritoriji Vojvodine. Prelepo uređen prostor temerinskog vašarišta i brojni sadržaji za sve generacije garantuju dobar provod i druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Popović: Selo u gradu - projekat povratka selu

  • PDF

Dragan Popović (levo) i Dragan VukotićSa ciljem razvoja vojvođanskih sela i predstavljanja njihovih potencijala, od 19. do 21. maja, na Trgu republike (plato kod Riblje pijace), u Novom Sadu biće održana manifestacija „Selo u gradu". Tokom tri dana Novosađani imaju priliku da se upoznaju sa sredinama i običajima iz raznih delova ruralne Vojvodine, sa proizvodima porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, ali i udruženjima koja neguju tradiciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maglič fest u nedelju - prilika da doživite srednjevekovnu Srbiju

  • PDF

Plakat kao pozivnicaTuristička organizacija Kraljeva poziva sve koji žele da dožive i ožive jednu od najlepših srednjovekovnih tvrđava Srbije u autentičnom srednjovekovnom duhu, uz spektakularne borbe viteza, nastupe etno grupa i srednjovekovnu muziku, da im se pridruže na obližnjoj tvrđavi Maglič.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com