Tue08222017

Poslednja izmena:08:27:30 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Ulicom dobrih vibracija Pećinci bili kulturno-zabavna prestonica Srema

  • PDF

Mlade snage čuvari tradicije SrbijeFinale Kulturnog leta u Pećincima, pod nazivom „Ulica dobrih vibracija“, koje je tokom 18. i 19. avgusta na gradskom šetalištu pružilo raznovrsnu zabavu građanima Pećinaca i njihovim gostima, svih uzrasta, završeno je veselo, bučno i uz obećanje: „Vidimo se sledeće godine“. Organizator manifestacije Kulturni centar Pećinci, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Pećinci i MZ Pećinci, uz pokroviteljstvo Opštine Pećinci i podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obećao je da se za sledeću godinu priprema još bogatiji i raznovrsniji kulturno-zabavni program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završeno Kulturno leto u opštini Pećinci

  • PDF

UŽ Sremice u gostima imale koleginice iz 32 udruženjaUlica dobrih vibracija - dvodnevna manifestacija u jednoj od prirodnim i kulturnim raznovrsnostima i bogatstvom najobdarenijoj opštini ravnog Srema, tokom 18. i 19. avgusta je obeležila kraj Kulturnog leta 2017 u pećinačkoj opštini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Šujica: Zanatsko pivo, novina na Velikogospojinskim danima 2017

  • PDF

Aleksandar ŠujicaVelikogospojinski dani u Novom Bečeju ove godine će biti održani od 24.-27. avgusta. Na ovogodišnjoj manifestaciji, dvanaestoj po redu, uvedeno je nekoliko novina, a jedna od njih je Ulica zanatskog piva, koja će biti otvorena u četvrtak u 20:00 u centru grada i trajaće do kraja manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Ilindanski plivački maraton u Ovčar Banji

  • PDF

Start trke na 2.500 metaraNa Ilindan, 2. avgusta 2017. godine, u organizaciji Plivačkog kluba „Čačak“, Sportskog centra „Mladost“, JU „Turističke organizacije Čačka“ i MZ Ovčar Banja, a pod pokroviteljstvom Grada Čačka, održan je 17. „Ilindanski plivački maraton“ u Ovčar Banji.
Po izuzetno toplom vremenu i prijatnoj temperaturi vode Zapadne Morave (24 C) održane su dve trke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Vujasinović: Rumfest 2017 u znaku jubileja

  • PDF

Mirjana Vujasinović- Posebno mi je drago da Rumfest i posle sedam godina trajanja i dalje raste i razvija se, dobija dimenzije jednog festivala koji neguje tradiciju, pre svega, kada su gastronomija ovog kraja i enologija u pitanju - rekla je direktorka Turističke organizacije opštine Ruma, gospođa Mirjana Vujasinović, pozdravljajući prisutne na stručnom delu manifestacije Rumfest, koja se 02. i 03. avgusta održava u Rumi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rumski vašar, centralna tema ovogodišnjeg Rumfesta

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja manifestacijeSvi putevi i juče i danas vode kroz Rumu, jer se u tom gradu 02. i 03. avgusta održavaju i Rumfest i čuveni Rumski vašar. U duhu obeležavanja godišnjice Rumskog vašara, u organizaciji Turističke organizacije opštine Ruma i pod pokroviteljstvom Opštine Ruma i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u sredu, 02. avgusta, počela je dvodnevna manifestacija - Rumfest.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik u boji borovnice

  • PDF

Sa dodele nagrada najboljima u kategoriji jela i pićaDrugog dana manifestacije Dani borovnice koja je po osmi put održana na Kopaoniku, ove godine od 28.- 29. jula, u organizaciji MD Mountain Resort, NP Kopaonik, TO Raška i TO Brus, okupljen je veliki broj izlagača tradicionalnih proizvoda od borovnice i drugog šumskog voća, koji su se takmičili u nekoliko kategorija, a u kulturno umetničkom programu nastupili su članovi Etno umetničkog kluba Čerenjski, sa plesnim studijom i mladim pevačkim nadama, Janom Biorac i Tijanom Premović iz Raške, KUD Brvenica zdravicom i izvornom pesmom i Ansambl narodnih igara i pesama „Frula“ iz Raške.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozivani ste na RUMFEST

  • PDF

Sjajna prilika za degustaciju najboljih sremskih vinaSedmu godinu za redom, zakazana za 2. i 3. avgust 2017. godine, manifestacija „Rumfest“ će i ove godine obogatiti program „Kulturnog leta“ i upotpuniti sadržaje koji se nude sugrađanima i posetiocima Rume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Grockoj izbućkan najveći rečni brka u Srbiji

  • PDF

Prvoplasirana ekipa - Miodrag Obradović i Darko LazićRegionalno takmičenje „Lov soma na bućku“ u Grockoj ove godine ostaće upamćeno po pravom ribarskom snu - najvećem ulovu u Srbiji računajući i 6 godina „bućkanja“ unazad. Zasluženo prvo mesto za najveći primerak „rečnog brke“ od 26.7kg i neverovatan ulov od ukupno 30.1kg, osvojili su Miodrag Obradović (57) i Darko Lazić (27) iz Krčedina. Njima je ribolovnu sreću i umeće čestitao predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, uručivši pehare i vrednu nagradu u vidu elektro-motora za čamac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoreni osmi Dani borovnice na Kopaoniku

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja manifestacijeJedna od najprestižnijih letnjih manifestacija, osmi po redu „Dani borovnice na Kopaoniku“ počela je u petak 28. i trajaće do nedelje 30. jula.
U okviru ove, turističko-privredne i edukativne manifestacije, u organizaciji MK Mountain Resorta, NP Kopaonik, TSO Raška i TOO Brus, biće održama predavanja na temu proizvodnje i zaštite borovnice, postavljena izložba proizvoda od borovnice i etno proizvoda, kulturno-umetnički program, takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda od borovnica u kategoriji: sokovi, alkoholna pića, slatka i želei, džemovi i pekmezi, a višečlani, stučni žiri, izabraće pobednika i u kategoriji - najuređeniji štand. Pobednike svih kategorija očekuju lepe nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com