Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Rogalj - promocija najboljih vojvođanskih manifestacija

  • PDF

Zajednički snimak laureata ROGLJA 2022            Rogalj je u kolokvijalnom značenju, tradicionalno mesto okupljanja, razgovaranja i zabave, najčešće na kraju seoske ulice. Jedan takav, pre dvanaest godina osmislio je Čedomir Keco, koji je bogatu novinarsku karijeru posvetio stanovnicima sela i njegovom razvoju, a veoma uspešno, sa istim ciljem i entuzijazmom nastavio Dragan Vukotić, PR Agencija za marketing i organizaciju priredbi Bin marketing, Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoreni 54. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja ovogodišnjeg LORIST-a            - Izuzetno sam počastvovan što sam dobio priliku da otvorim 54. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Spadam u grupu nemalog broja ljudi koji su odrastali prateći sajamska dešavanja, među kojima je ova manifestacija među najznačajnijima na Novosadskom sajmu, a protekle 54 godine potvrđuju spremnost i intelektualnu sposobnost nauke i privrede da jednu ovakvu manifestaciju osveže i učine aktuelnom jer je to i jedini put da ovakva manifestacija bude privlačna i respektabilna toliko dugo - rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor otvarajući ovu manifestaciju na Novosadskom sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspeh 28. Velikogospojinskih dana osnov za dodatni dan

  • PDF

Svaka podmanifestacija postala brend za sebe         - Ovo su bili jedni od boljih, ako ne i najbolje organizovanih Gospojinskih dana do sada, u kojima je besprekorno funkcionisao timski rad, lokalno stanovništvo se uključilo više nego ranijih godina, bilo da su u pitanju smeštajni kapaciteti, ugostiteljski objekti ili izlagači svojih proizvoda. Vreme nas je poslužilo i otvorilo maksimum mogućnosti posetiocima da uživaju u našoj prelepoj varoši. Imali smo kratku, ali efektnu kampanju koja je očigledno urodila plodom. Okrenuli smo se više internet populaciji i to je rezultiralo njihovim odazivom i učinilo da nedelja bude najposećeniji dan. Ono čemu smo se svi iznenadili je da su naši preduzetnici, ugostitelji, Gospojinu prihvatili kao opšti brend, sami se organizovali i pre zvaničnog početka manifestacije u sopstvenoj režiji i prostorima, baštama, organizovali dešavanja čime su privukli znatan broj domaće publike, ali i iz okruženja - izneo je prve utiske nakon tek završenih 28. Velikogospojinskih dana, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Beška fest simbol saradnje dva grada i dva naroda

  • PDF

U znak prijateljstva, gosti iz Bavarske odsvirali su srpsku himnu            U Beški je za vikend 02. i 03. septembra održan deseti, jubilarni međunarodni festival „Beška fest - Dani vojvođansko-bavarske kulture“, čiji je cilj prezentovanje i afirmacija tradicije, običaja, gastronomije Vojvodine i Bavarske i povezivanje kulturnog nasleđe dve zajednice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

GASTRO SREM - povratak u vreme kada je sve bilo lepo

  • PDF

Dva spektakularna dana u Staroj Pazovi            Pod sloganom „Osetite Srem svim čulima!“ tokom vikenda 02. i 03. septembra, održan je „Gastro Srem“, turističko-gastronomska manifestacija u organizaciji Turističke organizacije opštine Stara Pazova, koja je po peti put opravdala znak „Najbolje iz Vojvodine", koje svake godine dodeljuje Pokrajinska vlada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osvrt na jednu od najvećih svetkovina - Velikogospojinske dane u Novom Bečeju

  • PDF

Saša Maksimović u izjavi za predstavnike medija            Velikogospojinski dani 2022, koji su povodom gradske slave obnovljeni pre 28 godina, zahvaljujući bogatom i sadržajno oblikovanom programu za sve uzraste, i ove godine, od 25 - 28 avgusta, privukli su veliki broj pristalica, onih koji s razlogom dolaze da podrže jednu od najvećih turističko-privrednih i gastro-zabavnih manifestacija u Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SUBOTA I NEDELJA ZA PAMĆENJE

  • PDF

Tradicionalna litija na Veliku Gospojinu            Novi Bečej je i ove godine dokazao da, iako je mala varoš, tradicionalnu manifestaciju Velikogospojinski dani organizuje na vrhunskom nivou na zadovoljsto meštana, posetilaca i velikih muzičkih zvezda koje nastupaju. Za tri dana manifestacije Novi Bečej je ugostio preko 100.000 posetilaca. Ove godine su posetioci bili posebno zainteresovani za podmanifestacije, koje su specifične za ovaj kraj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani piva Zrenjanin 2022

  • PDF

Spektakularan naastup Zrenjaninske filharmonije sa Stefanom Milenković i Amirom Medunjanin            Tokom trideset i sedmih, tradicionalnih Dana piva na trgove i glavne ulice grada slio se izuzetno veliki broj ljudi. Bogat i kvalitetan program, namenjen svim generacijama i najrazličitijim ukusima, se održavao na nekoliko lokacija u gradu. Svakako, najatraktivnije lokacije, kao i do sada bile su Trg slobode i Žitni trg, gde se i okupljao najveći broj ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MAJSTORI PAPRIKAŠA NA BAČKOM KOTLIĆU

  • PDF

Pobednički trio            Turistička organizacija opštine Bač održala je u subotu 27.08.2022. godine, u Gradskom parku u Baču, gastronomsku manifestaciju „Bački kotlić“, osamnaesti put za redom. Na manifestaciji su bile prijavljene 84 ekipe, a predato je 29 uzoraka ribljeg paprikaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gljivarsko društvo Rujnica sa upehom organizovalo manifestaciju Dani gljiva Vlasotince

  • PDF

Sunčica  Mitrović sa koleginicama na izložbi dečjih radova            Gljivarsko društvo „Rujnica“ organizovalo je od 19. do 21. avgusta pete po redu „Dane gljiva Vlasotince 2022.“. Manifestacija je otvorena u petak, 19. avgusta, izložbom samoniklih gljiva na Nešićevom keju. Iako je suša učinila svoje moglo se videti četrdeset vrsta gljiva pa su članovi društva i više nego zadovoljni. U galeriji na keju gosti i posetioci su mogli videti postavku fotografija na kojima je prikazana gljivarska kuća, rad sa decom, prethodne manifestacije, kao i crteži najmlađih članova. U posebnom delu galerije prikazana je i prva samostalna izlozba mlade članice društva Ksenije Jović, koja je posetiocima pored velike ljubavi prema gljivama i prirodi predstavila veliku ljubav i talenat prema umetničkom stvaranju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com