Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

VII Ravangrad Wine Fest – Sombor 2015, najuspešniji do sada

  • PDF

Hala Mostonga na momente je bila tesna da primi sve posetioce- Vino je kao čovek. Mislimo da ga poznajemo a ono nas uvek iznenadi, kako lepotom, tako i ukusom. Ono je plod prirode, a sve što dolazi iz prirode ima posebnu vrednost. Vino ima svoju mitsku, kulturnu i religijsku dimenziju. Naraniji zapisi datiraju od pre XII mileniijma, u antici se smatralo lekom, ne retko pripisivali su mu natprirodne moći. Za vino kažu da je piće Bogova, da u njemu obitavaju Božanstva i da su u svakoj čaši vina sadržani protekli vekovi - rekli su, između ostalog, domaćini na otvaranju Međunarodnog festivala vina i hrane - VII Ravangrad Wine Fest održanog u subotu 5. decembra u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobitnici nagrada na 10. Sajmu etno hrane i pića

  • PDF

Zajednički snimak dela slavodobitnikaOno što ceo svet vidi, a mi kao da toga još nismo dovoljno svesni, i da toga imamo u izobilju: zdravu, prirodnu, ukusnu hranu, od 25. do 28. novembra pokazali su izlagači na jubilarnom, desetom Sajmu etno hrane i pića u Beogradu. Uglavnom okupljeni oko regionalnih privrednih komora, preko 400 izlagača iz Srbije, ali i Crne Gore, Makedinije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Grčke i Indije, publici su predstavili više od 2.000 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi dan prvog Sajma ruralnog turizma i privrede Bačke

  • PDF

Ivana PajićDrugi, završni dan Sajma ruralnog turizma i privrede Bačke koji je 13. i 14. Novembra, održan je u Edukativnom centru Pokrajinske vlade Vojvodine, u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka u partnerstvu sa Destinacijskom menadžment organizacijom Dunav, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, sa ciljem da se pomognu proizvođači, udruženja, turističke destinacije i ugostiteljski objekti koji svojim radom utiču na razvoj seoske sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Futoška Kupusijada - i manifestacija i festival i sajam tradicije

  • PDF

Na štandu sa organskim proizvođačem Miloradom Aćimovićem iz FutogaOve godine futoška „Kupusijada“ je svoju ponudu podigla na jedan viši nivo i zajedno sa XVI Kupusijadom održan je VI susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i po prvi put Festival „Terra Madre Serbia - Riznica ukusa“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija Sarmijade u Bačkoj Topoli na Futoškoj kupusijadi

  • PDF

Bačkotopolčani sa uspehom najavili svoju manifestacijuNa ovogodišnjem Sajmu turizma u Novom Sadu ostvaren je kontakt između organizatora „Kupusijade“ iz Futoga i organizatora, nešto mlađe, ali ne manje atraktivne „Sarmijade“, koja će se ove godine održati kraj restorana Brindza, 7. novembra u Bačkoj Topoli.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Futoški kupus dragulj večitog sjaja

  • PDF

Nagrade za proizvođače najvećih glavica Futoškog kupusaFutoška „Kupusijada“ je manifestacija koja spada u grupu onih jedinstvenih i posebnih događaja koji afirmišu prave vrednosti - očuvanje kulturne baštine i podstiču zdrav način života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Investiranjem u nove tehnologije do ekonomskog razvoja

  • PDF

Prilika da se vide i čuju najnovija dostignuća u ovoj oblasti privredeU Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, u sredu, 28. oktobra 2015. godine, započeli su dvodnevni Međunarodni dani energetike i investicija. Otvarajući ovaj skup Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine, gospodin Nenad Stanković, rekao je da se, u saradnji sa Centralno evropskim forumom za razvoj i Novosadskim sajmom, ove godine otišlo korak napred i da je od Dana energetike koji su bili lokalnog karaktera napravljena manifestacija od međunarodnog značaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Futoška kupusijada 30-31. oktobra

  • PDF

Original FutoškiTradicionalno, poslednjeg vikenda oktobra, biće održana kultna vojvođanska i srpska manifestacija - Futoška kupusijada, 16. po redu. Manifestacija traje dva dana i po običaju prvi dan, petak, 30. oktobar, posvećen je mladima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje Prevent najavljuje nove manifestacije u Novom Sadu

  • PDF

 Nebojša ĐurasovićPrvog vikenda oktobra, i poslednjeg ove godine sa letnjom temperaturom, održan je Štrand fest koji je okupio oko 22.000 posetioca. Na najlepšoj plaži na toku Dunava Štrandaroši su imali prilike da se na kraju kupališne sezone upoznaju sa brojnim dešavanjima i manifestacijama održanim u sezoni na izmaku, kako na ovoj plaži tako i na teritoriji Vojvodine, u čemu su im pomogle turističke organizacije vojvođanskih opština.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Štrand fest - poklon Novosađanima za kraj uspešne letnje sezone

  • PDF

Dragan VukotićJedan od organizatora prvog Štrand festa, održanog 3. i 4. oktobra na novosadskom Štrandu, Ekocentar Vodomar 05 i Bean tim, uz Udruženje Prevent, i Infra logistiku d.o.o., može da bude u potpunosti zadovoljan. Ove godine pokrenuti su na teritoriji grada novi projekti, a Ekoncetar i Bean fest je bio nosilac ili jedan od nosilaca sva tri. Uz to, dovedene su neke nove, ranije najavljivane mlađe snage, koje su napravile vidljiv pomak u marketinškom delu i putem interneta i društvenih mreža animirale generacije koje do sada nisu bile u većem broju prisutne u ovakvim događajima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com