Sun01192020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Kristine Mlađenović: Masaža je jedna od osnovnih potreba savremenog turiste

  • PDF

Kristina Mlađenović na zadatku            Masaža je preventivna mera održavanja zdravlja i životne kondicije, dopunsko sredstvo u lečenju raznih povreda i sl. Ona je prirodan način koji potpomaže zdravu, srećnu i harmoničnu svakodnevnicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Cikloturizam u svetu cveta i najbrža je rastuća outdoor aktivnost

  • PDF

Tanja Simeunović Jakšić

            Srbija i čitav region prepoznali su mogućnosti u ovoj oblasti i malim koracima idu u pravcu razvoja Cikloturizma (turizam na biciklima). U poslednje vreme Slovenija i Hrvatska ulažu značajna sredstva u ovu oblast.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad centar turističkih vodiča iz celog sveta 2021. godine

  • PDF

Ivana i Milioš Ćuruvija u društvu predstavnice domaćina            Svetsko udruženje turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associations - WFTGA) je u anuaru 2019. u Tbilisiju, Gruzija, održalo svoju 18-tu po redu konvenciju.
To je prilika koja se pruža svake dve godine, kada se na jednom mestu okupe turistički vodiči iz svih krajeva sveta. Na konvenciji u Gruziji učešće je uzelo preko tri stotine vodiča iz više od pedeset zemalja sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Adisa S. Tufo: Život je utakmica

  • PDF

Adisa S. Tufo sa priznanjem orgnizatora konferencije MAK 2019            Adisa S. Tufo iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, bila je učesnica Međunarodne naučne agrobiznis konferencije MAK 2019. koja je krajem januara održana na Kopaoniku. Pedesetdvogodišnja Adisa,preduzetnica, menadžerka, liderka, blogerka, umetnica, prirodnjak; direktorica porodične kompanije ČIP sistemi, autor knjige „Vruć krompir“, sve prisutne je oduševila svojom mladalačkom energijom. Takođe, po mišljenju svih prisutnih njena predavanja su bila među najinteresantnijim i što je još važnije - za publiku vrlo korisna. Razlog više da sa Adisom razgovaramo za portal TOPSRBIJA.COM.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O VOJVODINI U 2019. SA ROBERTOM ČOBANOM

  • PDF

Robert Čoban sa kolegom Draganom Vučevićem na konferenciji u APV            Vojvodina u 2019? Otkud ideja za organizaciju jedne ovakve konferencije? Da li je ona ispunila očekivanja?
            Na ova i druga aktuelna pitanja odgovore smo pokušali da saznamo od Roberta Čobana, koji se potpisuje ispred organizatora - firme Color Media Communications iz Petrovaradina, ovog izuzetno kompleksnog jednodnevnog skupa (04.02.) sa kompetentnim učesnicima, članovima Vlade Vojvodine, ambasadorima, ekonomistima i vodećim privredncima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MAK 2019: Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji Udruženja žena iz Srbije, Crne Gore i BIH

  • PDF

Edita Dautović, Marija Jovičić i Lejla Tufo Dedić najavljuju još bolju saradnju            Sve više raste broj žena preduzetnica, kako u Srbiji tako i u zemlja u okruženju, onih koje počinju svoj ili preuzimaju vodeću ulogu u nasleđenom porodičnom biznisu. Procenat rasta žena preduzetnica i vlasnica mikro i malih srednjih preduzeća je relevantan pokazatelj da je ekonomsko osnaživanje žena sa aspekta razvoja ženskog preduzetništva jedan od sve prisutnijih načina poslovanja do skora jedan od neiskorišćenih resursa privrednog razvoja koji ima ograoman potenicijal.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miljana Bigović, student generacije Novosadskog univerziteta

  • PDF

Miljana BigovićPosebno je zadovoljstvo kada vam se ukaže prilika da predstavite mladog, ambicioznoznog čoveka, koji je za nepunih 24 godine uspeo da neke od svojih sposobnosti istakne tako da ih i drugi prepoznaju. Teško je u nekoliko redova nabrojati rezultate i priznanja u brojnim školskim i vanškolskim aktivnostima Miljane Bigović iz Lovćenca: Osnovna škola „Vuk Karadžić“, Lovćenac Prosečna ocena: 5.00; Gimnazija „Dositej Obradović“, Bačka Topola Opšti smer Prosečna ocena: 5.00; Pravni fakultet u Novom Sadu Smer unutrašnjih poslova Prosečna ocena: 10.00.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CV MILJANE BIGOVIĆ

  • PDF

Miljana BigovićAdresa: Vaska Kaluđerovića 68, 24322 Lovćenac; Datum rođenja: 13.5.1995. Državljanstvo: Republika Srbija Obrazovanje: 2018-trenutno Pravni fakultet Univerziteta u Štokholmu Master program: Pravo međunarodnih trgovinskih arbitraža LL.M in International Commercial Arbitration 2014-2018

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Simović: Podrška domaćim brendovima

  • PDF

Đorđe Simović na panelu o ulozi medija u promociji domaćih proizvodaZnačaj podrške i promocija vrhunskim srpskim poljoprivednim i prehrambenim proizvodima kakav su Futoški kupus, Fruškogorski lipov med, Leskovački ajvar, Pirotski kačkavalj, i druge grupe tradicionalnih proizvoda koji su dostigli nivo brenda ili sa ozbiljnim kapacitetom da svojim delovanjem na tržištu u skorije dostignu taj nivo, još uvek je otvoreno pitanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Porodična priča - restoran Pećinar u Ljubišu

  • PDF

Boban Pećinar            Na obroncima Zlatibora skriveno je lepo uređeno, a površinski veliko selo Ljubiš koji broji oko 300 meštana. Zlatibor, Vodice, Ljubiš, Gostilje, Sirogojno, Rožanstvo i zatim izlaz kod Zelenkade, turistički put je kojim godišnje prođe veliki broj ljudi, a ko zastane kod Ljubiša zna se da će se uputiti ka porodici Pećinar i njihovom divnom restoranu i kafani. Snažna porodična priča koju su mnogi prepoznali zbog ljubavi vlasnika prema svom poslu, poštovanju prema gostima i kvalitetu pružanja ugostiteljskih usluga koje ne podrazumevaju samo služenje hrane i pića nego i poseban domaćinski doček i čest obilazak ribnjaka. Porodica Pećinar sa inžinjerom Bobanom na čelu, šesta je generacija koja se bavi ugostiteljstvom. Uz sjajnu medovaču, starinski kamin i narodne pesme popričali smo sa Bobanom o nastanku sela, poreklu njihovog prezimena, kao i o poslu i porodici bez koje, kako kaže, ne bi bilo ništa od ovoga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com