Sun01192020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Aleksandar Mojić - filozofija utisnuta u oblik sveće

  • PDF

Aleksandar MojićAleksandar Mojić iz Novog Bečeja poslednje tri godine se bavi, na našem prostoru jedinstvenom izradom uskrasnih unikatnih sveća. Ovaj način izrade izučio je od velikog majstora, gospođe Anastasije iz Moskve, naslednice tehnike nastale sredinom XVI veka u ruskim manastirima. Karakteristike ove tehnike su da sveće u rukama veštog majstora dobijaju maštovit i neponovljiv oblik, svaka predstavlja original, malo dizajnersko čudo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vodnjan - savremena vizija poželjnih turističkih destinacija

  • PDF

Morena Smoljan Makragić, direktorica Turističke zajednice grada VodnjanNišta nije presudno, a sve je važno, kada je u pitanju turistička ponuda jednog mesta, smatra Morena Smoljan Makragić, direktorica Turističke zajednice grada Vodnjana, koji je sa 3.600 stanovnika postao primerom uspešnosti kontinentalnog turizma u Istri i šire. Opština Vodnjan koja obuhvata četiri veća naselja u kojima se odvija turizam, uz Vodnjan, Galižana, Peroj i Barbariga, od kojih samo dva izlaze na more, ali ne u klasičnom smislu, u toku 2017. godine ostvarili su 650.000 noćenja, 15% više u odnosu na 2016, a 2018, prema nezvaničnim podacima za oko 30% više u odnosu na prethodnu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Forum dijaspore u Novom Sadu: Fokus na Made in Serbia

  • PDF

Zoran Ilić

            Prvi Privredni forum dijaspore u Novom Sadu, u organizaciji gospodina Zorana Ilića, autora projekta - „Moju zemlju srce bira“, i punu podršku ekipe Novosadskog sajma, predvođenu gospodinom Mirkom Majstorovićem, finansijskim direktorom, uz prisustvo povratnika i onih koji još uvek žive van granica naše zemlje, održan je 27. decembra u Kongresnom centru. Bila je to sjajna prilika za prenošenje ličnih iskustava i primera dobre prakse, ali i za povezivanje vrhunskih stručnjaka koji su se školovali van zemlje, ostvarili uspešne karijere i vratili se u zemlju, ili su namerni da to učine. U okviru Foruma održana je i sednica Poslovnog saveta za dijasporu Privredne komore Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Decenija Crvenog/Red Taxi udruženja

  • PDF

Mile Grandić (levo) sa jubilarcima firmeOve godine novosadski Crveni/Red Taxi obeležava 10 godina od kada ga je osnovalo 37 taksista nezadovoljnih pre svega profesionalnošću i odnosno strankama u prethodnim firmama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pivčiji salaš u blizini Subotice

  • PDF

Vedran Kuntić            Nedaleko od Subotice, nalazi se Bikovo, mesto u kome je mladi Vedran Kuntić pre četiri godine započeo svoj biznis i time pokazao drugima da se uz puno truda, volje i napora može sve. Nakon kupovine i obnove porodičnog salaša, Vedran ga preimenjuje u sada već poznati, Pivčiji, na kome nema šta nema, uz sve vrste peradi, do raznovrsnog povrća i voća. Delatnost kojom se on bavi uopšte nije laka, ali uz pomoć majke Mirjane i oca Petra, proizvodnja i prodaja zdravije hrane, testenine, prerađevine od hrane, mesa i jaja, ide lakše. Svojom energijom i planovima, Vedran se ističe među brojnom današnjom omladinom jer nije odustao na samom početku kada je, kako kaže, bilo najteže.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Đolović o turizmu nekad i sad

  • PDF

Dragan Đoolović, neumorni promoter srpske kulturne baštine„Turizam od pre 40 godina mnogo se razlikuje jer smo tada živeli u jednoj državi koja je bila i po površini veća i sadržajno bogatija. U toj i takvoj zemlji bilo je mnogo tursitički razvijenijih delova, a Srbija nije bila mnogo zainteresovana za taj sektor, pa čak i ono što je imala često nije niti održavala niti razvijala, pa smo došli u sadašnju situaciju da je teško nešto staviti u turističku funkciju jer treba mnogo ulaganja i rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Đolović: Turizam čine ljudi, i to oni pravi

  • PDF

Dragan Đolović na vidikovcu UvacPosle 43 godine rada i dan pošto je navršio 65 godina života, 08. marta 2018. Dragan Đolović iz Turističke organizacije Čačak otišao je u penziju. Rođen je u Dragačevu, jedno vreme bio kragujevački đak, a onda i užički đak i kasnije student, kao omladinski aktivista dobro upoznao kraljevački region, na radnim akcijama radio na pošumljavanju Peštera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani Erne: Glavna reklama - zadovoljan gost

  • PDF

Izlaganje Danija Ernea na skupu o salašima u PKV

            Na jugu Banata nalazi se malo vojvođansko mesto Skorenovac u kome turizam svakodnevno raste zahvaljujući, po mišljenju mnogih, porodici Erne i Valerije Dani koji su prepoznali potencijal Skorenovca, osnovali udruženje i upustili se u bavljenje seoskim turizmom. Turizam po principu udruživanja traje već oko pet godina i to veoma uspešno s obzirom na to da godišnje u Skorenovcu prenoći i do 6000 ljudi, uglavnom iz inostranstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vasa Mijić: Velika je čast i zadovoljstvo biti promoter manifestacije Manić Tisa 63

  • PDF

Vasa Mijić i Dragan Vukotić na promociji u Novom SaduNovosađanin Vasa Mijić (11. april 1973.), bivši vrhunski sportista i nosilac Olimpijske medalje, jednom rečju odbojkaški vituroz (visok je 1,86 m) koji je na mesto libera u Vojvodini i reprezentaciji davao doprinos u osvajanju najsvetlijih medalja, na radost svih nas, ostao je u sportu. Sa ekipom Vojvodina osvojio je brojne titule prvaka države. Sa odbojkaškom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju. Osvojio je sa reprezentacijom zlatnu medalju i na Evropskom prvenstvu 2001., kada proglašen je za najboljeg libera šampionata. Godinama je bio član OK Vojvodina, a kasnije je sa uspehom je igrao u Rusiji, Francuskoj i Grčkoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušan Varničić: Stand up komediji je potrebna televizija

  • PDF

Dušan VarničićStand up komedija - umetnički izraz ili oblik zabave? Smatraju je pre ovim drugim, performansom u kojem jedan čovek na bini nastoji da nasmeje prisutne. Ali da li je to tako jednostavno?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com