Fri07212017

Poslednja izmena:11:00:17 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Gordana Čučković: Od Barutane do Beskraja

  • PDF

Gordana ČučkovićU adaptiranom prostoru i sa novom orijentacijom, prošle godine počeo je sa radom, ugostiteljski objekat „Beskraj“ (Alibegovac 52, Petrovaradin). Kao datum zvaničnog otvaranja pominje se 10. septembar 2016., i organizacija prijema povodom venčanja sina vlasnice, Gordane Čučković, čemu je prethodila proslava dečjeg rođendana u, specijalno za tu priliku, osposobljenoj maloj sali.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Grujić: Budućnost gljivarstva uslovljena zakonskom regulativom i edukacijom mladih

  • PDF

Deo članova GD Pečurka iz KrupnjaUdruženje građana „Pečurka“ Krupanj, atraktivnom postavkom raznih proizvoda od gljiva i lekovitog bilja, izazvalo je veliko interesovanje među učesnicima konferencije „Dani medija“, održane od 14. do 16. jula, u organizaciji Media Info Centra iz Novog Sada i hotela „Grand“ u Krupnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biti Rada Đurić

  • PDF

Rada ĐurićPoznata je kao dama koja razume probleme drugih i nastoji da ih reši. Ona ne deli svet na žene i muškarce, mlade i stare, prijatelje i neprijatelje, seljake i neseljanke, ružne i lepe, bogate i siromašne, već na one koji traže odgovor, rešenje problema i pomoć, i one koji to mogu da razreše. Rada Đurić punih dvadeset godina na RTS-u, gde je prošla sve faze, od honorarca do zaštitnog lica Beogradske hronike, sa nesmanjenom energijom i sebi svojstvenim stilom, uz osmeh, britko i do kraja predano, pokušava da pomogne svojim sugrađanima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Marinić - Vitez reda srpskog mača

  • PDF

Slobodan MarinićŽeđ za srpskom istorijom, viteškim kodeksom ponašanja, kao i sagledavanje njihove elegancije i lepote kroz viteške borbe, opredelila je Slobodana Marinića na put koji ne pripada mainstrim-u, ali poslednjih godina sa sve više sledbenika, posebno kod mlađih generacija. Iako veterinar po struci, ovaj tridesetogodinji Sremskomitrovčanin, posvetio se kovačkom zanatu i izradi mačeva, štitova, lukova i dr. oružja srednjovekovnih vitezova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Pejčić: Tamburica fest ispunila misiju zacrtanu pre deset godina

  • PDF

Jelena Pejčić najavljuje spektakularnu Tamburicu„Tamburica fest“ je jedan od najzaslužnijih za popularizaciju tamburaške muzike i za razliku od drugih festivala u Evropi i svetu, koji okupe do hiljadu ljudi, ovaj festival posećuje na desetine hiljada ljubitelja zvuka ovog instrumenta koji „pogađa pravo u dušu“. Da festival istinski neguje tradiciju i ima jedinstven karakter, i kao takav doprinosi svetskoj kulturnoj baštini, prepoznali su i članovi Svetske asocijacije festivala, umetnika i izvođača (VAFA), koji su sredinom ovog meseca, „Tamburica fest“ proglasili najboljim etno festivalom starog kontinenta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gljivarsko društvo Novi Sad priredilo izložbu za svoje sugrađane

  • PDF

Zajednički snimak učesnika izložbe u Dunavskom parkuU nedelju, 18. juna, u Dunavskom parku, održana je šesta letnja izložbe gljiva koje je Gljivarsko društvo Novi Sad priredilo za svoje sugrađane. Ovoga puta su, po navodima predsednika GD Novi Sad, gospodina Stevana Balubana, vremenski uslovi „podbacili“, pa je na terenu Fruške gore, zbog suše nekoliko dana pre izložbe, sakupljeno relativno malo gljiva, ali je zato od 11:00 do 16:00 časova, u vreme trajanja izložbe kiše bilo na pretek.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

COOL naučnici PMF-a na krovu Evrope

  • PDF

Danijela Tešandić i Mlađen Jovanović sa grupom alpinista na Mon Blanu 2016Mladi profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, dr Danijela Tešendić i dr Mlađen Jovanović, koji su prošle godine u okviru kampanje za manifestaciju Noć istraživača bili u konkurenciji za “COOL naučnika”, nastavljaju svoje planinske šetnje, te će od 22. juna do 1. jula, biti deo svetske ekspedicije koja će osvojiti krov Evrope - Elbrus (5.642 m).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Đaković: AgroBiznis magazin uvek sa najaktuelnijim temama iz poljoprivrede

  • PDF

Goran Đaković u razgovoru sa Mihailom BerčekomAgroBiznis magazin, mesečnik koji izlazi punih sedam godina sa najaktuelnijim temama iz poljoprivrede i ove godine imao je zapažen nastup na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Goran Đaković glavni i odgovorni urednik AgroBiznis magazina, predsednik Udruženja novinara za poljoprivredu „AGROPRESS“-a, kaže da osmu godinu za redom učestvuje na Sajmu, i to kao partner ove naše najveće i najznačajnije manifestacije, kada je u pitanju agrobiznis sektor u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Put ka uspehu Milice Mandić i Tijane Bogdanović

  • PDF

Obraćanje Milice MandićMilica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske tekvondiskinje, sa trenerom i osnivačem TK Galeb, Draganom Jovićem, 29.05.2017. godine održali su tribinu na temu ,,Put ka uspehu'' studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Privredne akademije u No vom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Jovanka Lević: Tajna uspeha je u ljubavi prema poslu

  • PDF

 Jovanaka LevićDr Jovanka Lević je bezmalo ceo svoj radni vek posvetila naučno-istraživačkom radu i Institutu za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu, u kojem je provela 37 godina. Na Institut, tadašnji Zavod za tehnologiju stočne hrane, koji je bio deo Tehnološkog fakulteta, dolazi 1980., na mesto asistenta pripravnika u naučnom radu, posle nekoliko godina provedenih u fabrici ulja “Inus” u Somboru, na mestu rukovodiova JUR-a za kontrolu kvaliteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com