Fri11172017

Poslednja izmena:06:31:04 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

PG Živanović: Paradajz sa kakvim se još niste upoznali

  • PDF

Mladi i uspešni GolubinčaniDva druga, Nikola Lazić i Dušan Živanović iz Golubinaca (opština Stara Pazova), prvi veterinarski tehničar sa stažom u komercijali i veterini, drugi ekonomski tehničar, jedno vreme krupije u kazinu na brodu, rešili su pre tri godine da uzmu stvar u svoje ruke i započnu sopstveni biznis. Ljubav prema kulinarstvu i gastronomiji uopšte, Nikole Lazića, te resursi od 15 ha zemlje i sva potrebna mehanizacija za njenu obradu, doveli su do toga da naprave plan i nametnu, pre svega domaćem tržištu, kakvim jedinstvenim i kvalitetnim proizvodom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milenko Milinković: Nema dobrog konobara koji ne voli svoj posao

  • PDF

Milenko Milinković zna i da zapeva na posluUzvik kojim su nekada Romi pozivali ljude da im proreknu sudbinu: „Miš beli sreću deli!“ (miš - simbol sreće kod Roma), u Krupnju ne važi. Tamo sreću neiscrpno dele ljudi, Krupljani, zaštitni znak ovog grada bogatom brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima i prirodnim lepotama. Jedan od njih je Milenko Milinković, konobar sa stažom dužim od 40 godina, već devet godina u penziji, koji uvek po pozivu, kada su gužve velike, a on potreban, dođe da pomogne svojim kolegama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljamo: Vidak Raičević sa PMF-a najbolji student Novosadskog univerziteta

  • PDF

Vidak RaičevićVidak Raičević rođen je 27. 9. 1993. u Novom Sadu. Pohađao je osnovnu školu „Đura Daničić” i gimnaziju „Isidora Sekulić” u Novom Sadu, koje je završio kao đak generacije i nosilac diplome „Vuk Karadžić”. Tokom srednjoškolskog obrazovanja učestvuje na republičkim takmičenjima iz matematike, biologije i hemije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub ekstremnih sportova Izazov, mesto koje treba posetiti

  • PDF

Grupa novinara u poseti klubu Izazov Laze i Mihaila Lazarevića (u zelenim majicama)Vršački Dani berbe grožđa nisu samo Vinska ulica, Dečji maskembal, Vršački karneval i ostala događanja na Trgu Svetog Teodora Vršačkog i duž Dvorske ulice, brojni koncerti na velikoj bini u centru grada. Ova turističko-privredno-kulturna manifestacija pored vinogradarstva i vinarstva nastoji da što više promoviše svoj grad i sve sadržaje koji su za njega vezani.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pavle Pavlović: Čovek koji svako putovnje učini interesantnijim i smislenijim

  • PDF

Pavle Pavlović (desno) svestran i zanimljiv, baš onakav kakav treba da bude mladi turistički vodičPavle Pavlović rođen je u Kraljevu, a poslednjih deset godina živi u Beogradu, gde je završio Visoku turistički školu strukovinih studija i radi kao licencirani turistički i planinski vodič. Specijalnost su mu ture zlatiborskim okrugom, vijugave meandre Uvačkog jezera posebno izdvaja, okolina njegovog rodnog Kraljeva, Vrnjačka Banja, Kopaonik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slavko Pajntar Pinki: Da mogu preselio bih se na Kopaonik

  • PDF

Slavko Pajntar PinkiSlavko Pajntar Pinki, iz Hočevja (Dolenjsko, Slovenija), na Kopaonik povodom manifestacije „Dani vrganja“ prvog vikenda septembra, redovno dolazi poslenje četiri godine. Ovde mu se toliko dopada da iz Slovenije dolazi i zimi, na skijanje. Za sebe kaže da nije gljivar već pre onaj koji ume da napravi ukusna jela od gljiva ili sa gljivama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Branislav Uzelac: Zvanje gljivara onima koji će raditi i svoja znanja deliti sa narodom

  • PDF

Prof. dr Branislav Uzelac je zadovoljan postignutim rezultatima na testuPosle završenog prvog Pripremnog kursa za zvanje - gljivar, koje je krajem jula sproveo Mikološko-gljivarski savez Srbije u cilju sprečavanja trovanja gljivama, po čemu je naša zemlja među vodećim u regionu i Evropi, 02. septembra, u okviru manifestacije „Dani vrganja“, na Kopaoniku, održan je završni ispit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Jelenković: Dani vrganja doveli gljive na menije kopaoničkih hotela i restorana

  • PDF

Zoran Jelenković u razgovoru sa novinarkom Elizabetom BerčekKraj letnje turističke sezone na Kopaoniku po osmi put obeležen je manifestacijom „Dani vrganja“. Sve posećeniji kulturno-gastronomski događaj i ove godine okupio je gljivare sa raznih strana Srbije i regiona, a vreme poslužilo da izložba gljiva, koja se uvek priređuje u ovakvim prilikama, prikaže obilje primeraka ovog carstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jadranka Beljan Balaban: Vojvodina vidljiva gastro destinacija na turističkoj mapi Evrope i sveta

  • PDF

Jadranka Beljan BalabanNa uvertiri za predstojeći događaj, Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“, održanoj 12. septembra u Limskom parku, organizator, Udruženje „Interfest“ je na slikovit način predstavilo saradnju jednog restorana koji neguje domaću kuhinju – „Sokače“ iz Novog Sada, i proizvođača suvomesnatih proizvoda od mangulice, Koviljčanina Save Graorca, kao i porodice Zeremski iz Čerevia, vlasnike Vinarije „Belo brdo“, koja se predstavila svojim vinima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi gljivari sa sertifikatom MGSS

  • PDF

Detalj sa polaganja ispitaU okviru manifestacije „Dani vrganja“ održane na Kopaoniku prvog vikenda septembra, u organizaciji Mikološko-gljivarskog saveza Srbije sproveden je ispit za zvanje „Gljivar“. Od 54 kandidata, uspešno je bilo njih 30, od kojih i polaznici kursa organizovanog pre mesec dana, takođe na Kopaoniku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com