Mon02242020

Poslednja izmena:09:50:21 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

O finansiranju poljoprivrede uz podršku države u PKV

  • PDF

Prepuna velika sala Privredne komore            Privredna komora Vojvodine (PKV), organizovala je u petak. 15. marta, tematski skup „Finansiranje poljoprivrede uz podršku države u 2019. godini“, uz logističku podršku Sistema poljoprivrednih informacija „Info tim logistika“ DOO i medijsku podršku „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat Kultura na dlanu počinje u Svilari u ponedeljak

  • PDF

Sa jednog od prethodnih projekata u novosadskom Rektoratu            Izložba fotografija „Kultura na dlanu“ je događaj u okviru projekta „Kultura na dlanu” (https://www.palmculture.eu) broj HUSRB/1602/31/0026 iz programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske (IPA CBC Hungary Serbia Programme), koji je integralni deo projekta Evropske unije: Novi Sad - evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Okrugli sto Zdrava životna sredina - Zdrava poljoprivredna proizvodnja na Educonsu

  • PDF

Univerzitet Educons u Sremskoj Kamenici            Okrugli sto koji kao temu ima uticaj poljoprivrede na životnu sredinu i ima za cilj da, kroz savetodavstvo, edukaciju i konsultacije sa stručnim licima, pomogne poljoprivrednim proizvođačima da usaglase svoje aktivnosti sa strogim standardima u oblasti zaštite životne sredine, održaće se na Fakultetu zaštite životne sredine Univerziteta Educons, Vojvode Putnika 87 u Sremskoj Kamenici, u petak 22. marta sa početkom u 10:00 sati u Svečanoj sali Univerziteta. Organizacija okruglog stola proističe iz realizacije Projekta: "Uticaj dobre poljoprivredne prakse na zaštitu životne sredine u pograničnom području".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O novoj zakonodavnoj regulativi u poslovanju turističkih agencija razgovarano u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa sastanka predstavnika turističkih agencija u PKV            Sastanak članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) - Čeptera Bačke regije, u organizaciji Grupacije za turizam i ugostiteljstvo, koja posluje u okviru Udruženja usluga PKV i JUTA, održan je u ponedeljak, 11. marta 2019. godine u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), jer se u toku ovog meseca očekuje usvajanje novog Zakona u turizmu. Obaveza Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije je da u narednom periodu donese novi Pravilnik o vrsti i uslovima garancija putovanja, načinu aktiviranja i drugim uslovima koje mora da ispuni organizator putovanja u zavisnosti od vrste organizovanog putovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF STUDENTI GASTRONOMIJE OPET DONELI NAGRADE

  • PDF

 Još jedan uspešan nastup novosadskih studenata na međunarodnoj sceni            U Solunu je od 1. do 4. marta održano međunarodno takmičenje kuvara „11 International Culinary Competition of Southern Europe”, u sklopu međunarodnog sajma turizma HELEXPO. Radi se o poznatom festivalu koji je u kalendaru Svetske kulinarske asocijacija, koji organizuju Kulinarska federacija severne Grčke i Svetska kulinarska asocijacija (WACS).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DR MARKO CARIĆ: UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA NOVI SAD PUTOKAZ ZA BUDUĆNOST

  • PDF

Dr Marko Carić u društvu zvaničnika na Sajmu obrazovanja            Na Novosadskom sajmu se od 07. do 09. marta održava 14. Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi”. Na manifestaciji uz ponudu 14 novosadskih srednjih škola, Novosadskog univerziteta, kao i privatnih univerziteta i tri naučna instituta, posetiocima će se predstaviti srednje škole i fakulteti iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije i Slovačke. sa ciljem promocije obrazovanja na svim nivoima, kao i afirmacije celoživotnog učenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik biznis forum - dan drugi

  • PDF

Detalj sa drugog dana foruma            Centralna tema 26. Kopaonik biznis foruma koji se održava u hotelu „Grand“od 04.  do srede, 6. marta 2019. godine, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“. Na forumu učestvuje i delegacija Privredne komore Vojvodine - predsednik, Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga, mr Zoran Trpovski, koji su prisustvovali su plenarnoj sesiji tokom drugog dana Foruma, u utorak, 5. marta 2019. na temu „Uticaj razvoja infrastrukture, inovacija i aktivne politike zapošljavanja na rast“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik biznis forum: CEFTA je prevaziđena

  • PDF

Obraćanje predsednika PKS Marka Čadeža na panelu            Na panelu „Zapadni Balkan - regionalni ekonomski prostor“, koji je održan u ponedeljak, 4. marta 2019. godine u okviru 26. Kopaonik biznis foruma, istaknuto je da se CEFTA pokazala kao prevaziđena i da bi trebalo preći na neku novu fazu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine na 26. Kopaonik biznis forumu

  • PDF

Boško Vučurević i mr Zoran Trpovski.            Delegacija Privredne komore Vojvodine - predsednik Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga mr Zoran Trpovski, učestvuje na 26. Kopaonik biznis forumu, koji se održava u hotelu „Grand“ do srede, 6. marta 2019. godine, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije. Ovogodišnji Forum okupio je rekordnih 1300 učesnika. Centralna tema Foruma je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

STUDIJSKI PROGRAM EKOLOGIJA NA FIMEKU

  • PDF

Prilika za potpuno obrazovanje            Od 7. do 9. marta 2019.godine na Novosadskom sajmu biće održan 14. Sajam obrazovanja "Putokazi", čiji je cilj promocija obrazovanja i afirmacija doživotnog obrazovanja uz predstavljanje oko 500 obrazovnih profila. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) će se na ovoj sajamskoj manifestaciji predstaviti sve svoje studijske programe na zajedničkom štandu sa Pravnim fakultetom za privredu i pravosuđe i Farmaceutskim fakultetom iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com