Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Okrugli sto: Otpadna ulja - sirovine ili otpad

  • PDF

Sa okruglog stola u Privrednoj komori Vojvodine            Okrugli sto na aktuelnu temu o kojoj se još uvek nedovoljno priča - „Otpadna ulja - sirovina ili otpad“ održan je u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) u četvrtak, 16.03.2023. godine, kao jedan od važnih koraka u tretmanu opasnog materijala na adekvatan način i sprečavanja zloupotrebe istog.
            Životna sredina nije obaveza već potreba - moglo se čuti od učesnika skupa, koje je pozdravio Boško Vučurević, direktor PKV i između ostalog istakao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje ugostitelja Vojvodine: Konstruktivno-pragmatičan pristup stvaranja novih kadrova

  • PDF

Sa promocije na Sajmu turizma u Beogradu            Udruženje ugostitelja Vojvodine (www.vojvodina.top) registrovano 02. decembra 2022. godine, sa novim modelom turističko-ugostiteljskog koncepta obuke i edukacije budućih kuvara i konobara, ugostiteljskih radnika uopšte, sa široko postavljenim ciljevima da na odgovoran i stručan način reši probleme u deficitarnoj profesiji i podigne nivo postojeće usluge, i zadatkom da svojim članovima pruži smernice i olakša poslovanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Popović: Osnaživanje žena je interes razvoja savremenog društva

  • PDF

Ivana Popović sa Mirjanom Hemun (levo) i Goranom Vukas            Ravnopravnost žena sa fokusom na ekonomski i socijalni status, bila je tema skupa ŽENE NA SELU - DANAS I SUTRA, održanog u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u organizaciji Udruženja poljoprivrede PKV i Novinsko-izdavačkog preduzeća „Dnevnik-Poljoprivrednik”, u utorak, 07. marta.
            Otvorena su brojna pitanja, bilo je i predloga o načinima njihovog rešavanja, a razgovor, pre svega na skupovima, susretima, konferencijama, način su da se dopre do svih onih, koji bi mogli da pomognu u izmeni duboko uvrežene svesti o ženama kroz istoriju, oslobađanja predrasuda kroz brojne pozitivne primere iz prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žene su garant opstanka srpskog sela

  • PDF

Sa konferencije za medije u privrednoj komori Vojvodine            Tematski skup ŽENE NA SELU - DANAS I SUTRA, održan u Privrednoj komori Vojvodine, u organizaciji Udruženja poljoprivrede PKV i novinsko-izdavačkog preduzeća „Dnevnik-Poljoprivrednik”, u utorak, 07. marta, otvorio je brojna pitanja i njhovog rešavanja kroz pozitivne primere iz prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF gastronomima medalje na prestižnim međunarodnim takmičenjima

  • PDF

PMF ekipa u Solunu    Studenti gastronomije osnovnih i doktorskih studija sa Katedre za gastronomiju u periodu od 17. do 20. februara, učestvovali su na međunarodnom klinarskom takmičenju International Culinary Competition of Southern Europe u Solunu. Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Svetske kulinarske asocijacie (WACS) i Nacionalnog udruženja kuvara iz Grčke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu dobija namensku učionicu kroz saradnju sa KITE d.o.o

  • PDF

Prof. dr Aleksandar Sedlar i Đorđe Mišković    Jedna od novina izneta na 49. Simpozijumu Agro-tehnika-precizna poljoprivreda, održanog u periodu od 30. januara do 03. februara 2023. godine na Zlatiboru, u organizaciji Departmana za poljoprivrednu tehniku Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku i preciznu poljoprivredu, u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine (ZSV) i Poslovnim udruženjem uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, je formiranje Učionice za preciznu poljoprivredu u okviru Poljoprivredog fakulteta u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obeležena 104. godišnjica postojanja Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak ovigodišnjih laureata sa domaćinima    U Privrednoj komori Vojvodine dodelom nagrada i priznanja na  Svečanoj sednici obeležena je   104. godišnjica postojanja i rada.
    Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da  tradicija duga više od jednog veka čini Komoru  jednom od najstarijih poslovno-privrednih institucija u Republici Srbiji, i na tu činjenicu smo veoma ponosni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konferencija o finansiranju poljoprivrede u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Finansiranje poljoprivrede u 2023. godini bila je tema skupa održanog u Privrednoj komori Vojvodine, šestu godinu za redom u organizaciji Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine (PKV) i podršku „Dnevnik - Poljoprivrednika“ AD, Novi Sad.
            U uvodnoj reči Ivana Popović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije je istakla važnost teme i rekordni budžet za ovu godinu od 79,7 milijarda dinara koji će biti usmeren ka subvencijama, direktnim plaćanjima, nešto manje od 47 milijardi i mere ruralnog razvoja od osam milijardi dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potencijali i izazovi u zemljoradničkom zadrugarstvu

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            Zadružni savez Vojvodine  sa uspehom je organizovao okrugli sto sa temom „Potencijali i izazovi u zemljoradničkom zadrugarstvu” u okviru 49. simpozijuma Agro tehnika precizna poljoprivreda (Agroteh PP), koji je održan u prepunoj kongresnoj sali Hotela „Dunav“ na Zlatiboru 1.2.2023. godine. Učesnici okruglog stola bili su mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Saveza, prof. dr Aleksandar Sedlar sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Zorica Vasiljević, predsednica Komisije za dodelu bespovratnih sredstava Ministarstva za brigu o selu, i predstavnici zemljoradničkih zadruga - Miloš Vuković, direktor ZZ „Zadrugar” Bač i predsednik Upravnog odbora Saveza, Radovan Bokić, direktor ZZ „Agro-Klek” Klek i član Upravnog odbora Saveza, Dragan Lončar, direktor ZZ „Beška” Beška i član Upravnog odbora Saveza i Miloš Petrović, direktor ZZ „Agro Čoka” Čoka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Put razvoja zadružnog sektora i formiranje složenih zadruga

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            O utiscima sa 49. Simpozijuma „Agro tehnika - precizna poljoprivreda“ (AGROTEH PP), koji je privukao veliku pažnju mladih poljoprivrednika, zadrugara, stručnjaka iz oblasti poljoprivrede, univerzitetskih profesora, o čemu je najbolje svedočila prepuna sala Hotela „Dunav Turist“, održanog u intervalu od 31. januara do 03. februara na Zlatiboru, mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), jednog od suorganizatora ovog skupa je izjavila:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com