Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Mr Jelena Nestorov: Udružujte se i investirajte zajedno

  • PDF

Mr Jelena Nestorov            „Uz zadruge do savremene mehanizacije“ naziv je prve tematske manifestacije održane 05. oktobra 2022. na parceli u Kikindi, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), KITE d.o.o. Novi Sad i ZZ „Žitopromet“ Kikinda, i prilika da se na istom mestu susretnu struka i praksa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Đorđe Mišković: Digitalna pismenost je imeprativ napretka

  • PDF

Mr Đorđe Mišković            - Iako je još rano govoriti o rezultatima i efektima ove godine, na ovom mestu na njivi, reći ću da je za komapaniju KITE d.o.o. i nabavku poljoprivredne mehanizacije, ova godina u suštini bila dobra, s obzirom na ekstremne vremenske uslove i okolnosti na svetskom tržištu koje se osećaju i kod nas. Uvoz će biti očekivan od oko 2.000 traktora, možda i više u zavisnosti kojom brzinom se budu donosila rešenja za programe IPARD 2, za nacionalne mere, podršku lokalne samouprave i Pokrajinske vlade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marko Đurđulov: Poljoprivredna mehanizacija je parametar produktivnosti

  • PDF

Obraćanje Marka Đurđulova            Prva tematska manifestacija „Uz zadruge do savremene mehanizacije" u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine, KITE d.o.o., Novi Sad i Zemljoradničke zadruge „Žitopromet" Kikinda, održana je 05. oktobra, na parceli kikindrske zadruge.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prijem brucoša Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF

Pozdrav profesora budućim pravicima            Svečani prijem nove generacije studenata upisanih u prvu godinu osnovnih akademskih studija školske 2022/2023. godine održan je u ponedeljak, 3.10.2022. godine u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK, Univerzitet Privredna akademija Novi Sad: Na pravom ste mestu -

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša poželeo studentima uspeh u školovanju

            U amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment 3.10.2022. održan je svečani prijem nove generacije brucoša. U pozdravnom govoru prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija poželeo je srećan početak studentima i preneo pozdrave prof. dr Marka Carića, dekana koji je ovog puta bio sprečen da studentima lično poželi dobrodošlicu na FIMEK.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Lazar Lazić dočekao 61. generaciju studenata na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

  • PDF

Pozdravni govor prof. dr Lazara Lazića            - Srećno vam studiranje, da što pre završite, da se što pre zaposlite i budete uspešni - poručio je prof. dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, 03. oktobra, na svečanosti povodom prijema brucaša geografa, školske 2022/2023. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nenad Ivanišević: Manifestacije pokreću dobre stvari i zato ih treba podržati

  • PDF

Pokrajinski sekretar u društvu vrednih Slovakinja iz Stare Pazove            Da bi postigli nešto, mora da se deluje, ali i sanja, da se planira i veruje. Jer, ništa se ne dešava bez namere koja pokreće energiju da se ona (namera) ostvari. Ideja, namera i energija postoje i prepoznate su.
            Ovogodišnja manifestacija turističkih, gastronomskih i etno vojvođanskih manifestacija ROGALJ 2022, okupila je preko 30 organizatora različitih događaja, s obzirom na sve veći značaj ovog načina prezentacije ruralne sredine i njenog prosperiteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinska tura Walk’n’wine, početak velike promocije Fruške gore i Srema

  • PDF

Hodaj Fruškom i uživaj - novi turistički proizvod u najavi            Značaj manifestacija ili svetkovina, kojima se na privlačan i atraktivan način animira dolazak posetilaca iz drugih mesta, je sve veći. Želja da se nešto pokaže i podeli sa drugima, takođe. Turistička organizacija Vojvodine je u cilju promocije i popularizacije vrednosti Fruške gore, osmislila vinsku, i ne samo vinsku turu - „Walk’n’wine“, kroz irišku opštinu u dužini od 12 kilometara, namenjenu ljubiteljima prirode, vina i sremačkih đakonija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šest decenija hemije u Novom Sadu

  • PDF

Detalj sa svečanosti u Rektoratu novosadskog Univerziteta         Još jedan lep jubilej na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) Univerziteta u Novom Sadu. Ovoga puta obeležavanje 60 godina Departmana za hemiju biohemiju i zaštitu životne sredine, održan u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u petak, 23. septembra 2022. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TwinSubDyn - novi projekat novosadskog PMF-a

  • PDF

Novi projekat prilika za dalje učenje i usavršavanje            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu je koordinator projekta „Podizanje kapaciteta i izvrsnosti u oblasti uticaja primene organskih suplemenata na zemljište u pogledu dinamike nutrijenata  i kontaminanata u podzemlju” - TwinSubDyn (Twinning excellence on organic soil amendments effect on nutrient and contaminant dynamics in the subsurface), koji se realizuje u okviru Horizont Evropa programa specijalno namenjenog za jačanje kapaciteta zemalja Zapadnog Balkana. Konzorcijum čine, pored PMF-a, University of Vienna, Forschungszentrum Jülich, Spanish National Research Council -Instituto de Recursos Naturales y Agrobiología de Sevilla i Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg. Projekat traje od 1. avgusta 2022. do 31. jula 2025. Ukupan budžet projekta iznosi skoro 1,5 milona eura.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com