Sat10212017

Poslednja izmena:04:10:11 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

U subotu, 28. oktobra PMF, FTN, Akademija umetnosti, Poljoprivredni i Tehnološki fakultet otvaraju svoja vrata budućim studentima

  • PDF

Dobra prilika za donošennje odluke o svom budućem akademskom životuMaturanti i budući studenti imaće priliku da u subotu, 28. oktobra od 11 - 14h na gore navedenim fakultetima, VIDE, UPOZNAJU, OSETE, PITAJU, RAZMISLE, a možda i donesu bitne ODLUKE o svom budućem akademskom životu. Pored edukativnog dela, na raspolaganju su im profesori, asistenti, istraživači i studenti koji će im dati odgovore na sva pitanja u vezi studentskog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slikarstvom do jače povezanosti regiona

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kolonije u IgaluU duhu tradicije održavanja likovnih kolonija, ali i proglašenja Grada Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine, u hotelu „Vojvodina“ u Igalu, nedavno je održana međunarodna likovna kolonija „Herceg-Novi-Sad 2017“, šesta po redu. Na ovogodišnjoj koloniji, učestvovalo je 15 autora iz tri zemlje - Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore, u organizaciji Kulturnog centra Novi Sad i Akademije umetnosti Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Privredne komore Vojvodine (PKV).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej dobija luku na Tisi, Arača novi izgled

  • PDF

Tisa kod Novog BečejaUtvrđivanjem predloga Odluke o pristupanju izradi plana detaljne regulacije luke na Tisi u Novom Bečeju započela je 47. sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej, održana u utorak, 17. oktobra. Prema rečima Branka Svilengaćina, zamenika predsednika Opštinskog veća i zamenika predsednika opštine Novi Bečej, u pitanju je proces koji će trajati u narednom periodu, a nakon pronalaženja operatera, potrebno je doneti niz akata i odluka koje će Opštinsko veće predložiti Skupštini opštine Novi Bečej na usvajanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Subota 28. oktobar je Tuning Day na Novosadskom sajmu

  • PDF

Pozivnica na veliko Tuning druženje na Sajmu automobila u Novom Sadu“Tuning Styling Show”, revija automobila sa modifikovanim izgledom biće priređena u subotu, 28. oktobra u Hali 3 i na otvorenom delu Sajmišta, a u okviru Sajma automobila.
Svi koji su mislli da je tjunerska sezona završena, prevarili su se. Novosadski sajam i Auto tjuning klub u Beogradu pripremili su iznenađenje za sve ljubitelje četvorotočkaša i to pred sam kraj automobilske sezone.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Krejić sa PMF-a potpredsednica Evropskog matematičkog konzorcijuma

  • PDF

Prof. dr Nataša KrejićECMI - Europian Consortium for Mathematics in Industry je konzorcijum akademskih institucija iz Evrope i industrijskih kompanija koji deluju u kooperaciji, prvenstveno sa ciljem da promovišu i podrže matematičko modeliranje u aktivnostima koje su od društvene i ekonomske važnosti. Takođe, edukuju matematičare za rešavanje realnih problema i na taj način povećavaju broj matematičkih eksperata u odgovarajućoj oblasti primenjene matematike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub za dnevni boravak penzionera u Novom Bečeju obeležio jubilej

  • PDF

Svečanim programom obeležene 2 decenije uspešnog rada KlubaKlub za dnevni boravak penzionera koji postoji u okviru Doma za odrasla lica „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ u Novom Bečeju u petak, 6. oktobra, proslavio je veliki jubilej - dvadeset godina svog postojanja. Svečani program je održan u pozorišnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej, dok je za ovu priliku pripremljena i retrospektivna izložba dvadeset godina rada Kluba koja je izložena u galeriji „Selo“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine domaćin panela o agraru

  • PDF

Veliko interesovanje za aktuelne teme u agraruU okviru Dunavskog biznis foruma, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održan je panel o agraru pod nazivom „Aktuelni problemi sela i poljoprivrede Srbije i mogućnosti njihovog prevazilaženja“, u organizaciji „Dnevnik-Poljoprivrednika” AD Novi Sad, uz podršku Privredne komore Srbije i PKV. Panel je obuhvatio dve teme - značaj udruživanja sa aspekta razvoja zadrugarstva i ruralnog razvoja u Srbiji i klimatske promene i poljoprivreda. Ove godine ideja organizatora je da se istaknu aktuelni problemi sela i poljoprivrede Srbije, ali i da se naglase mogućnosti njihovog prevazilaženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljena turistička ponuda regiona u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak učesnika regionalnog sastanka u PKVU okviru Sajma turizma, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), 06. oktobra, predstavljena je turistička ponuda regiona. Predstavnici privrednih komora (PK) regiona saglasni su u tome da je najvažnija regionalna saradnja i da ujedinjeni mogu mnogo više da doprinesu pospešivanju razvoja turizma u regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podizanje ekološke svesti jedan je od prioriteta Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Boško Vučurević na terenu u jednom od intervijuu sa predstavnicima medijskih kućaNajteže, a nezaobilazno pitanje u pregovorima sa Evropskom unijom (EU) je poglavlje 27 koje se odnosi na životnu sredinu. Jer, ako nemate dovoljno čist vazduh ili vodu za piće, ugrožen je vaš opstanak. Glavne tačke tih razgovora odnose se na ekološki čiste ili obnovljive izvore energije i prozvodnju hrane po organskim principima.
Jedan od sektora kojem Privredna komora Vojvodine (PKV) poklanja veliku pažnju, jeste sektor poljoprivrede, koji se između ostalog bavi i ovim značajnim temama za budući razvoj, kako poljoprivredne proizvodnje tako i očuvanje životne sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF partner u projektu za jačanje turizma na Balkanu

  • PDF

Kulturni turizam - bogatstvo SrbijeProjekat “Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom -CULTURWB”, jedan od 3 uspešna koordinatorska projekta Univerziteta u Novom Sadu iz EU programa Erazmus plus, započet u decembru prošle godine i trajaće naredne tri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com