Sun04232017

Poslednja izmena:09:35:28 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Na Privrednoj akademiji održana radionica o usklađivanju srpskog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU

  • PDF

Prof. dr Marijana Carić, prof. dr Vladimir Medović i Tamara Krstić na otvaranju radioniceProf. dr Marijana Carić, predsednik Saveta Unverziteta Privredna akademija u Novom Sadu, pozdravila je učesnike radionice pod nazivom „Usklađivanje srpskog zakonodavstva sa pravnim tekovibana Evropske unije“, koja je održana u petak, 21. aprila uokviru Žan Mone modula: Pristupanje Srbije Evropskoj uniji, odobrenog za finansiranje od strane Evropske komisije, Izvršne agencije za programe iz oblasti obrazovanja, medija i kulture (EACEA . Nakon pozdravnih reči, prof. Carić se posebno osvrnula na potrebu organizovanja ovakvih radionica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Timiš, Temišvar

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma dve kokmore u TemišvaruPrivredna komora Vojvodine i Privredna komora Timiš, sa sedištem u Temišvaru, potpisale su u četvrtak, 20. aprila 2017. godine, Sporazum o saradnji u Temišvaru, Rumunija, čime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju. Potpisnici Sporazuma su predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i generalni direktor Privredne komore Timiš Florika Kirita (Florica Chirita).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF Noć biologije u petak

  • PDF

Sa jedne od prethodnih Noći biologijeTradicionalna manifestacija Noć biologije biće održana po sedmi put u petak, 21. aprila 2017. godine, na Depertmanu za biologiju i ekologiju, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, od 17 do 23 časa. Ono po čemu se Noć biologije prepoznaje, jesu interaktivne radionice koje su osmislili studenti, doktoranti i mladi saradnici, kao i profesori sa ovog prestižnog fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mehanizacija kraljica 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma

  • PDF

Sa konferencije za medije na Novosadskom sajmuMeđunarodni poljoprivredni sajam, ove godine će biti održan od 13. do 19. maja, a najzastupljeniji segment i ove godine biće poljoprivredna mehanizacija. Tim povodom danas je na Novosadskom sajmu održana konferencija za novinare na kojoj se govorilo o nastupu Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF sa uspehom organizovao obuku o savremenim trendovima uparivanja hrane i vina

  • PDF

Zajednički snimak učesnika obukeU organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju turizam i hotelijerstvo, Katedre za gastronomiju, u subotu 01.04.2017. godine, uspešno je realizovana druga obuka o stručnom usavršavanju nastavnika i zaposlenih u ugostiteljstvu pod nazivom “Savremeni trendovi uparivanja hrane i vina”, akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, (kataloški broj seminara 681), čiji je rukovodilac dr Dragan Tešanović, redovni profesor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Milica Pavkov Hrvojević: Studenti PMF-a su najaktivniji

  • PDF

Menadžment PMF-a uvek uz svoje studenteDrugi po redu Studentski sajam stručnog usavršavanja na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, održan je u sredu, 12. aprila, u organizaciji Saveza studenata i Studentskog parlamenta ovog fakulteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pravna obuka sudskih veštaka na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe

  • PDF

Prof. dr Miloš Marković, Nikola Dragović i Tamara KrstićNa Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u sredu, 12.04.2017. godine održana je konferencija za predstavnike medija na kojoj je predstavljen prvi ciklus edukacije za sudske veštake „Pravna obuka sudskih veštaka“, koja će početi sa realizacijom 22.04.2017. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Započete pripreme terena za poljoprivredne inkubatore za mlade u Kumanu

  • PDF

Sve spremno za početak novog projektaU Kumanu su u toku radovi na pripremi terena na kom će se nalaziti tri nova poljoprivredna inkubatora za mlade u okviru projekta koji Omladinski klub Novog Bečeja realizuje u saradnji sa opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj - Banat. Ciljevi projekta su smanjenje nezaposlenosti mladih u opštini i razvoj poljoprivrede, odnosno plasteničke proizvodnje. Prvu fazu pripreme terena obavljaju radnici JP „Komunalac“ iz Novog Bečeja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Studentski sajam stručnog usavršavanja na PMF-u u utorak

  • PDF

Prilika za nova saznanjaStudentski sajam stručnog usavršavanja predstavlja projekat Saveza studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Studentskim parlamentom Prirodno-matematičkog fakulteta, koji je nastao sa ciljem boljeg informisanja i podizanja nivoa svesti studenata o važnosti ličnog rasta i usavršavanja, sticanju boljih pogleda na svoje buduće profesije i pravljenju prvih karijernih koraka, ulaganjem u sebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Arad

  • PDF

Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Arad iz Rumunije potpisali su u ponedeljak, 10. aprila 2017. godine Sporazum o saradnji u Aradu, Rumunija, čime je postavljen čvrst temelj za buduću saradnju. Na ovaj način, zajedničkim snagama obe Komore promovisaće ekonomsku i socijalnu saradnju između svojih članova na teritoriji Rumunije i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com