Wed05242017

Poslednja izmena:07:38:51 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Ivan Đoković: Još mnogo prostora za saradnju između Srbije i Rumunije

  • PDF

Ivan ĐokovićPo drugi put u Temišvaru, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, 17. i 18. maja, održani su „Dani Vojvodine“ u Temišvaru. Polazna ideja i cilj ove manifestacije je da se kroz promociju turističkih potencijala AP Vojvodine, intenzivnije povežu turistički radnici dve zemlje radi povećanja broja rumunskih turista u severnoj srpskoj pokrajini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oleksandr Aleksandrovič: Turistička saradnja između Srbije i Ukrajine ima veliki potencijal

  • PDF

Njegova ekselencija Oleksandr Aleksandrovič u društvu zaposlenih u TONS-uU okviru višednevne manifestacije „Dani Ukrajine“ u Novom Sadu, koja ima za cilj probližavanje kulture dva naroda, u prostorijama Informativnog centra Turističke organizacije Novog Sada, u ponedeljak, 22. maja, održana je konferencija za novinare na kojoj je o turističkim vezama Srbije i Ukrajine govorio ambasador Ukrajine u Srbiji, njegova ekselencija, gospodin Oleksandr Aleksandrovič.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i Dnevnik-Poljoprivrednik ozvaničili saradnju

  • PDF

Dr Gordana Radović i Boško VučurevićPrivredna komora Vojvodine (PKV) i „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad, potpisali su u sredu, 17. maja 2017. godine, Sporazum o saradnji. Ispred PKV Sporazum je, na štandu PKV na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, potpisao predsednik Boško Vučurević, a ispred lista „Dnevnik-Poljoprivrednik“ direktorica, dr Gordana Radović.
Cilj zaključivanja Sporazuma je razvijanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa strana potpisnica radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva - razvoja poljoprivrede, agroprivrede i ruralnog razvoja na području AP Vojvodine i Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Diplomirani inženjer saobraćaja na FIMEK-u

  • PDF

Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom SaduStudijski program Drumski saobraćaj i transport je koncipiran u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, Bolonjskom deklaracijom i standardima za akreditaciju. Namenjen je onima koji žele da steknu sadržajna i kvalitetna, kako teorijska tako i praktična znanja, koja će im omogućiti da postanu uspešni profesionalci sposobni da planiraju, projektuju, upravljaju i kontrolišu procese i sisteme u raznim vidovima, oblastima i tehnologijama drumskog saobraćaja, transporta, komunikacija i logistike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Vojvođansko-mađarski poslovni forum na Poljoprivrednom sajmu

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnjiVojvođansko-mađarski poslovni forum, u organizaciji Skupštine AP Vojvodine, Ambasade Mađarske u Republici Srbiji, Mađarsko-srpske trgovinsko-industrijske komore, Trgovinske kuće Mađarske i Privredne komore Vojvodine (PKV), a pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, održan je u četvrtak, 18. maja 2017. godine u okviru 84. Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poslovni susreti organskih proizvođača u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Marija Nikolajev i Boško VučurevićPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Vojvođanski klaster organske poljoprivrede (VOK) potpisali su u utorak, 16. maja 2017. godine Memorandum o saradnji u Privrednoj komori Vojvodine, a u okviru drugih po redu Poslovnih susreta organskih proizvođača, koje organizuje VOK u saradnji sa PKV. Sporazum su potpisali predsednik PKV Boško Vučurević i menadžer VOK Marija Nikolajev.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan poslovni forum Srbija-Ukrajina u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF

Produbljena postojeća poslovna saradnja između srpskih i ukrajinskih privrednikaTreći po redu poslovni forum „Srbija-Ukrajina“, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS), Privredne komore Vojvodine (PKV), Ukrajinske trgovinsko-industrijske komore i Vojvođanskog metal klastera (VMC), održan je u ponedeljak, 15. maja 2017. godine u PKV, a pod okriljem 84. međunarodnog sajma poljoprivrede. Tema ovogodišnjeg poslovnog foruma, koji je okupio više od 60 privrednika iz Ukrajine i Srbije, jeste proizvodnja i trgovina poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, kao i poljoprivredom mehanizacijom.
Poslovni forum „Srbija-Ukrajina“ otvorio je potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, koji je istakao da je današnji skup sjajna prilika za produbljivanje postojeće saradnje srpskih i ukrajinskih privrednika, ali i za uspostavljanje nove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Pekez: Metalski sektor Srbije je vitalan i beleži konstantan rast

  • PDF

Saradnjom do još boljih rezultataU prostorijama Privredne komore Vojvodine nedavno je potpisan Memorandum o saradnji između PK Vojvodine i Vojvođanskog metalskog klastera (VMK) i time uspostavljena osnova za trajnu i kontinuiranu saradnju. Memorandum su potpisali predsednik PKV, gospodin Boško Vučurević i menadžer VMK, gospodin Zoran Pekez. Cilj potpisivanja Memoranduma po rečima gospodina Pekeza je pospešivanje i kanalisanje dalje saradnje, kako bi efekti bili bolji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vuk Radojević: Podrška udruživanju u zemljoradničke zadruge

  • PDF

Obraćanje Vuka RadojevićaPokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević izjavio je uoči današnje redovne godišnje sednice Skupštine Zadružnog saveza Vojvodine da je podrška poljoprivrednicima da se udružuju u prave oblike zadrugarstva, po tradicionalnim bazičnim zadružnim principima, jedno od vrlo jasnih opredeljenja Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Asocijacijom industrijskih gasara Srbije

  • PDF

Boško Vučurević i Dejan TomićPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Asocijacija industrijskih gasara Srbija (SIGA) potpisale su Sporazum o saradnji u četvrtak 27. aprila 2017. godine, u PKV čime je unapređena dosadašnja međusobna saradnja u oblasti proizvodnje, prometa i bezbednog korišćenja industrijskih gasova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com