Wed12132017

Poslednja izmena:10:31:11 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

MATEMATIČKE SUBOTE se nastavljaju na Prirodno-matematičkom fakultetu

  • PDF

Prilika za matematičare da upotpune svoje znanjeOve subote, 16. decembra Prirodno-matematički fakultet poziva zainteresovane na dva zanimljiva predavanja.
Predavanje Kristine Ago je od 10h na temu “Značajne tačke trougla”.
Pored četiri najpoznatije značajne tačke trougla koje se proučavaju u školama (centri opisane i upisane kružnice, ortocentar i težište) u svakom trouglu se može izdvojiti još veliki broj zanimljivih tačaka: Toričelijeva, Brokarova, Žergonova, Lemuanova,… Na ovom predavanju posetioci će se upoznati sa nekima od njih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan austrijsko - srpski poslovni susret u Beču

  • PDF

Žive aktivnosti Privredne komore Vojvodine u zemlji i inostranstvuViše od 70 austrijskih i srpskih kompanija okupilo se u Beču na konferenciji „Serbia meets Austria - Explore Serbia's industrial hub Vojvodina“, na kojoj su predstavljeni potencijali za ulaganje u Vojvodini. Organizator konferencije je konsalting kuća „Grimex Consult“ iz Beča, uz podršku Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine (PKV). Delegaciju AP Vojvodine predvodili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik PKV Boško Vučurević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan susret internih revizora u PKV

  • PDF

Sa sastanka u Privrednoj komori VojvodineEdukativni skup internih revizora na temu „Poslovna etika i etičke dileme“, namenjen internim revizorima i rukovodiocima preduzeća i drugih organizacija i članovima organa upravljanja, održan je danas u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u organizaciji Udruženja internih revizora Srbije (UIRS), a u saradnji sa PKV.
Na skupu je istaknuto da, pored uobičajenih ciljeva koje imaju susreti namenjeni profesionalnom usavršavanju, za UIRS ovaj skup ima i širu društvenu dimenziju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dragoslav Ivanišević: Odlična saradnja Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu sa privredom traje decenijama

  • PDF

Ekipa Poljoprivrednog fakulteta na Sajmu Nauka za privreduMogućnost povezivanja nauke i privrede, kao osnov za dugoročan razvoj svih sektora društva, tema je Sajma „Nauka za privredu“ koji je održan 04. i 05. decembra u Kongresnoj sali Novosadskog sajma, na inicijativu Pokrajinske vlade. Jedan od učesnika ove sajamske priredbe je i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, sa ciljem prezentacije delatnosti fakulteta u okviru svih osam departmana, sa svim segmentima kojima može da podrži privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Viktorova: Educons razvija novi koncept saradnje Univerziteta i privrede

  • PDF

Ekipa Univerziteta Educons sa članovima Privredne komore Vojvodine na Sajmu Nauka za privreduDa je Univerzitet Educons u Sremskoj Kamenici dinamična visokoškolska ustanova koja prati i usvaja naučne i obrazovne trendove, prvenstveno po ugledu na primere dobre prakse koji dolaze sa prestižnih univerziteta sa Zapada, potvrđuju brojne inovacije jedinstvene na našem prostoru. Ove godine otvoren je sportski centar kojem je prehtodilo otvaranje studentskog doma Educons, i na taj način, kroz jedan zaokružen studenski sadržaj Univerzitet promoviše zdrav koncept učenja: učim - živim - bavim se sportom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Matematičke i hemijske čarolije za vikend na novosadskom PMF-u

  • PDF

Prilika da se saznaju odgovori na mnoge nepoznanice iz hemije i matematikeZa predstojeći vikend biće mnogo lepih i zanimljivih dešavanja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu (PMF), Trg Dositeja Obradovića broj 3.
Petak, 8. decembar, rezervisan je za manifestaciju Dani matematike. Toga dana u zgradi Departmana za matematiku i informatiku PMF-a, od 14h, biće organizovan Simpozijum pod nazivom „Savremeni problemi matematike“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Pekez: Tehnološka opremljenost naših kompanija u zaostatku za konkurenstkim svetskim kompanijama

  • PDF

Vojvođanski privrednici izuzetno zadovoljni ostvarenim na Industrijskom samitu u BursiU saradnji sa PK Vojvodine i PK Bursa (Turska), Vojvodina Metal Klaster (VMC) organizovao je posetu svojih članova industrijskom sajmu u Bursi (Turska) - Bursa industrial sumit - BURSMETAL2017. Sajam je bio međunarodnog-interkontinentalnog karaktera.
Iz naše zemlje bilo je prisutno 29 kompanija/58 lica - predstavnika (svi su članovi VMC).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i Radio televizija Vojvodine potpisale Protokol o saradnji

  • PDF

Boško Vučurević i Miodrag KopricvicaPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Radio televizija Vojvodine (RTV) potpisale su danas Protokol o saradnji, u cilju informisanja i bližeg upoznavanja javnosti o događajima i temama od značaja za javnost u AP Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Olivera Đuragić: Potrebna bolja saradnja nauke i privrede

  • PDF

Prof. dr Olivera Đuragić (druga s desna) sa ekipom saradnika na Sajmu nauke u Novom SaduNa inicijativu Pokrajinske vlade, Novosadski sajam je po prvi put, tokom 4. i 5. decembra, domaćin poslovnom Sajmu „Nauka za privredu“, a u cilju povezivanja kompanija i naučno-istraživačkih organizacija. Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i načno-istraživačku delatnost omogućio je u Kongresnom centru Novosadskog sajma uslove za predstavljanje fakulteta, univerziteta i Razvojne agencije Vojvodine, kao i poslovne susrete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano otvoren prvi sajam Nauka za privredu

  • PDF

Najavljena mnogo intenzivnija primena savremenih naučnih dostignuća u realnoj ekonomijiDelegacija Privredne komore Vojvodine (PKV) predvođena predsednikom PKV Boškom Vučurevićem prisustvovala je svečanom otvaranju prvog poslovnog sajma „Nauka za privredu“ u ponedeljak, 4. decembra 2017. godine na Novosadskom sajmu, na inicijativu Pokrajinske vlade, a uz saradnju PKV, Univerziteta u Novom Sadu, Novosadskog sajma i Razvojne agencije Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com