Fri06232017

Poslednja izmena:08:06:04 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Održana javna rasprava Nezavno pravosuđe u budućem Ustavu Republike Srbije

  • PDF

Sa javne rasprave na Privrednoj akademiji u Novom SaduNa Univerzitetu Privredna akademija 21.06.2017. godine odžana je javna rasprava na temu “Nezavisno pravosuđe u budućem Ustavu Republike Srbije”, u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji. Na javnoj raspravi govorili su dr Vladimir Međak, Evropski pokret u Srbiji, Milan Antonijević, Jukom, prof. dr Violeta Beširević, Pravni fakultet, Univerzitet Union, prof. dr Vladimir Medović, Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu. Moderator javne rasprave bio je Đorđe Mićić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine u poseti subotičkoj privredi

  • PDF

Delegacija Privredne komore Vojvodine u poseti preduzeću Park PalićPredsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučureviće i sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Slavica Hajder posetili su u utorak, 20. juna 2017. godine DOO za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“, Palić i Zdravstvenu ustanovu „Gudvil (Goodwill) apoteka Subotica“.
Predsednik Vučurević predstavio je privrednicima jedinstveni komorski sistem i novu organizacionu šemu Privredne komore Vojvodine. Istakao je da sada u Privrednoj komori Vojvodine postoje tri udruženja – usluge, industrija i poljoprivreda, a najavio je i formiranje grupacija unutar udruženja u narednom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Novi Bečej nagradila đake generacije osnovnih škola

  • PDF

Nagrađeni đaci generacije škola sa teritorije opštine Novi BečejNakon završene školske godine, proslavljenih malih i velikih matura, polaganja završnih ispita, došlo je vreme da se, makar na simboličan način, nagrade oni koji su tokom svog školovanja bili najuspešniji i koji su zbog svojih uspeha izabrani za đake generacija škola sa teritorije opštine Novi Bečej. U zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju upriličen je prijem za ove učenike, njihove nastavnike i roditelje. Tom prilikom uručene su im novčane stimulacije u iznosu od po 20 hiljada dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velike mogućnosti ekonomske saradnje PK Vojvodine i PK županije Čongrad, Segedin

  • PDF

Boško Vučurević najavio dalji nastavak dobre privredne saradnje dve komoreUpravni odbori Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore županije Čongrad, Segedin, održali su u petak, 16. juna 2017. godine, u PKV zajedničku svečanu sednicu.
- Cilj je podizanje atmosfere i stvaranje privrednog ambijenta kako bi se privrednici iz županije Čongrad osećali pre svega prijatno i videli da u nama imaju partnere za razvoj privrede, te da ćemo i dalje nastaviti kontinuiranu saradnju. Bez obzira na tradiciju koja postoji između naše i mađarske privrede, i uopšte između županije Čongrad i AP Vojvodine, mi želimo da unapredimo tu postojeću saradnju, a današnja sednica je početak - rekao je predsednik PK Vojovdina, Boško Vučurević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PKV I FTN potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji

  • PDF

Višestruko korisnu saradnju najavili Boško Vučurević i prof. dr Rade DoroslovačkiPredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), Boško Vučurević, i dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN), Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Rade Doroslovački, potpisali su u četvrtak, 15. juna 2017. godine, u PKV Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji radi uspostavljanja dugoročne poslovne saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Olivera Đuragić: FINS prepoznat kao vodeći iz oblasti hrane u zemlji

  • PDF

Olivera ĐuragićSa 24-rogodišnjim iskustvom u Zavodu, tada delu Tehnološkog fakulteta, a od 2007. Naučnom institutu za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu (FINS), kao samostalnoj instituciji, njegova direktorka, dr Olivera Đuragić, bila je svedok stasavanja i njegovog preobražavanja u eminentnu institucija od međunardnog ugleda. Kao presudnu godinu za Institut pominje 2008. i dobijanje FP7 međunarodnog projekta FEED-TO-FOOD, kada je bezmalo pola miliona evra uloženo u kupovinu savemene opreme za proizvodnju hrane za životinje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna akademija uručila sertifikate Žan Mone modula

  • PDF

Zajednički snimak dobitnika sertifikata i domaćina predavanjaNa Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, u sredu, 14.06.2017. godine, održana je svečana dodela sertifikata polaznicima drugog ciklusa predavanja u okviru Žan Mone modula - Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan otvorenih vrata na Departmanu za biologiju i ekologiju

  • PDF

Sa jedne od prethodnih manifestacija na PMF-uPrirodno-matematički fakultet u Novom Sadu poziva sve zainteresovane za upis na studijske programe biologije i ekologije da ih posete u subotu, 10. juna 2017. godine, gde na informativnoj prezentaciji studijskih programa biologije i ekologije mogu saznati sve detalje o prijavljivanju, prijemnom ispitu i upisu za školsku 2016/17 godinu.
Prezentacija će se održati sa početkom u 12 časova, u amfiteatru A1 koji se nalazi u prizemlju Departmana za biologiju i ekologiju, Trg Dositeja Obradovića 2, Novi Sad. Tim profesora sa PMF-a biće spreman da odgovorimo na sva vaša pitanja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Udruženjem Klaster za energetsku efikasnost

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnjiPredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), Boško Vučurević, i predsednik Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“, prof. dr Zoltan Zavargo, potpisali su u sredu, 7. juna 2017. godine Sporazum o saradnji u prostorijama PKV. Stupanjem u partnersku saradnju, obe strane saglasne su da će raditi na ostvarenju zajedničkog cilja - promovisanje energetske efikasnosti u zgradarstvu, korišćenje obnovljivih izvora energije i ostvarivanja svojih strateških interesa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredne komore Vojvodine i Republike Srpske ozvaničile saradnju

  • PDF

Sa potpisivannja sporazuma dve komorePredsednik Privredne komore Vojvodine (PKV), Boško Vučurević, i predsednik Privredne komore Republike Srpske (PK RS), Borko Đurić, potpisali su u utorak, 6. juna 2017. godine u Banjaluci Sporazum o saradnji između dve institucije koje zastupaju. Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ognjen Bjelić, i ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske, Petar Đokić, kao i privrednici iz AP Vojvodine i Republike Srpske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com