Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Radovan Bokić: ZZ Agro-Klek se oslanja na sopstvene snage

  • PDF

Radovan Bokić            Ariel Enriko Guarko iz Argentine, predsednik Međunarodnog zadružnog saveza (ICA COOP), sa sedištem u Briselu, svoju kratku posetu našoj zemlji, dajući na taj način podršku zadružnom sektoru i unapređenju srpskog zadrugarstva, krunisao je posetom nekolicini uspešnih zemljoradničkih zadruga. Jedna od dve zadruga kojuu je predsednik Međunarodnog zadružnog saveza posetio bila je Zemljoradnička zadruga „Agro-Klek“ iz Kleka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ariel Enriko Guarko: Zadrugarstvo je put do prosperiteta

  • PDF

Ariel Enriko Guarko u poseti ZZ AgroKlek u Kleku            Nakon susreta sa nadležnim ministarstvima i međunarodne konferencije „Budućnost je u zadrugarstvu“ u Palati Srbije, Ariel Enriko Guarko iz Argentine, predsednik Međunarodnog zadružnog saveza (ICA COOP), za vreme svoje kratke posete Republici Srbiji sredinom marta, krenuo je na teren obilazeći nekolicinu uspešnih zemljoradničkih zadruga, prvo u centralnoj Srbiji: „Morava“ iz Gorobilja, „Naši voćari“ iz Milićevog sela i „Pčelari nektar 031“ iz Arilja, potom i Vojvodini: „AgroKlek“ iz Kleka i „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja. Predstavnici zadružnih saveza Srbije i Vojvodine uvaženom gostu su se predstavili dobrim rezultatima i primerima dobre prakse, i želeli da čuju što više utisaka koje je poneo iz naše zemlje, da podeli sa njima neke sugestije na osnovu prebogatog iskustva stečenom širom sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šest i po decenija Štamparije Forum

  • PDF

Edvina Erdedi, Jugoslav Popov i Gabor Mokuš (Foto: Čila David)            Poverenje izgrađivano na kvalitetu, poslovnosti i sigurnosti tokom 65 godina Štamparija FORUM u Novom Sadu, obeležila je pred novogodišnje praznike omažom ostvarenog i planovima za budućnost.
            Takvim pristupom od osnivanja davne 1957. godine, ova štamparija je zavredila preporuku da: - AKO ŽETITE DA NEŠTO ODŠTAMPATE DOBRO IDITE U FORUM. Na to je podsetio Gabor Mokuš, pomoćnik direktora zadužen za štampariju, predstavnik treće generacije „forumovih“ radnika iz porodice Mokuš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi dizajn visokog obrazovanja za novo doba

  • PDF

Prof. dr Dragan Soleša            Prof dr Dragan Soleša, dojučerašnji dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) novi je rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Pozicija dekana, ovog IT stručnjaka, od 2013. i naredna tri mandata, dala je značajnu referencu. Na FIMEK-u je zatekao dva strudijska programa i 400 studenata, a posle devet godina „ostavio“ 14 studijskih programa, šest na osnovnim, pet na master i tri na doktorskim studijama, 1.200 studenata i preko 80 zaposlenih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Biti dekan - piznanje, izazov, obaveza

  • PDF

Prof. dr Milan Počuča            Nakon 35 godina radnog iskustva i raznih rukovodećih pozicija na kojima se nalazio, prof. dr Milan Počuča postavljen je 01.X 2022. za dekana Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Dekanska pozicija za profesora koji je punih 15 godina radi u ovoj sredini predstavlja veliki profesionalni izazov i istovremeno poruku poverenja vlasnika i osnivača fakulteta porodice Carić da je bio uspešan, posvećen i fokusiran na postavljene ciljeve i planirane zadatke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Imamo još mnogo da radimo na digitalnoj transformaciji u sektoru turizma

  • PDF

Branislav Mamić            Pravci i rezultati delovanja poslovnih ljudi najbolji su pokazatelj njihovog profesionalnog postignuća i u krajnjoj instanci, uspeha. Biti nasmejan, prirodan i tih, za S. Jesenjina je najveća umetnost. Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine je sve to osim što zna da bude glasan u odbrani svojih stavova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Javno privatno partnerstvo u funkciji održivog regionalnog razvoja turizma

  • PDF

Tanja Jakšić            Lokalni i regionalni razvoj je koncept koji podrazumeva ne samo jačanje administrativnih, funkcionalnih i finansijskih kapaciteta teritorijalnih jedinica, već i strateško planiranje, unapređenja kvaliteta javnih usluga, infrastrukturnih objekata i sadržaja kojima bi se ostvarili interesi, potrebe i zahtevi stanovnika svih uzrasta.  Ulaskom u dugoročnu saradnju sa privatnim sektorom u vidu javno-privatnog partnerstva, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu osigurati razvoj svog područja i poboljšati kvalitet života lokalnog stanovništva. Ovakvim načinom rada lokalne i područne jedinice postale bi uspešnije u realizaciji javnih projekata, privukle bi nove investitore i stanovnike, što bi im omogućilo ulogu pokretača razvoja na svom području.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ključ uspeha poljoprivredne proizvodnje je u znanju, udruživanju i stočarskoj proizvodnji

  • PDF

Nikola Mihajlović            Jedan od učesnika skupa, pod nazivom „Uz zadruge do savremene mehanizacije", održanog u sredu, 05. oktobra, na parceli ZZ „Žitopromet“ d.o.o. Kikinda i u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), KITE d.o.o. Novi Sad i Zemljoradničke zadruge „Žitopromet" Kikinda, bio je Nikola Mihajlović, predsednik Zadružnog saveza Srbije(ZSS).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Radovan Pejanović: Nove ideje za novo doba sa Dunavskog biznis foruma

  • PDF

Prof. dr Radovan Pejanović            Nemojte ubiti svoj san, ostvarite ga - poruka je koju je poslalo preko 100 učesnika iz domena politike, diplomatije, privrede, nauke, kulture, medija, sa XII Dunavskog biznis foruma, održanog 26. i 27. septembra u kongresnim salama Hotela „Fruške terme“ u Vrdniku, Fruška gora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jorgovanki Tabaković priznanje Dunavski cvet Dunavskog biznis foruma

  • PDF

Jorgovanka Tabaković sa prof. dr Radovanom Pejanovićem i Perom Zubac            Ambiciozno zamišljen dvodnevni regionalni skup: XII Dunavski biznis forum, posvećen Dunavskoj strategiji, pozitivnim iskustvima i očekivanjima, uspešno je priveden kraju. Postignuti ciljevi opravdali su njegov značaj kao novog modela komunikacije i bitnog faktora u procesima prepoznavanja, pokretanja, saradnje, promocije svega onoga što vodi boljitku, i u skladu je sa pravcima regionalne integracije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com