Sun01192020

Poslednja izmena:09:06:05 PM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

EXIT Fusion bina: Hedlineri Ana Popović, Delilah i Prong

  • PDF

Ana PopovićFusion bina, sinonim za sjajne žive nastupe do jutra, i ove godine ugostiće vrhunske predstavnike različitih muzičkih pravaca, a kao prvi potvrđeni izvođači predstavljeni su Anu Popović, Prong i Delilah.
Ana Popović, poznata kao „ženski Hendrix“, jedna je od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Talenat i želja su je odveli iz Beograda, preko Holandije, čak do Memfisa, prestonice bluza. Po izdavanju prvog albuma „Hush“ biva prepoznata i priznata kao najbolji evropski bluz muzičar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kreiraj svoj EXIT!

  • PDF

EXIT nije samo muzika.
EXIT nije samo Tvrđava.
EXIT si i ti.
Po prvi put EXIT festival poziva sve pojedince i organizacije da kreiraju festival po svojoj meri i pridruže se EXIT timu! Sa tim ciljem pokrenut je konkurs pod nazivom „JA SAM EXIT“, na kojem će svako od fanova festivala moći da napravi sopstvenu binu iz snova, predloži ideje, unese novu dozu zabave, osmisli umetničke instalacije koje će da krase tvrđavu, dizajnira majice za EXIT ili bude deo reklamne kampanje festivala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT 2013: Fatboy Slim zvezda ovogodišnje Dance Arene

  • PDF

Norman Cook, čovek koji se krije iza imena Fatboy SlimFatboy Slim, jedan od najvećih DJ-eva svih vremena, sa portfoliom domaćina najvećih elektronskih žurki u istoriji čovečanstva, u velikom stilu otvoriće ovogodišnju Dance Arenu. U2, Madonna, Beastie Boys samo su neka od imena sa kojima je ovaj velikan sarađivao, a prestižni Q magazin uvrstio ga je na listu “50 izvođača koje morate videti pre nego što umrete”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maja Kostandinović, devojčica sa sviralom

  • PDF

Maja KostandinovićFrula je stari instrument pastira koji nije svojstven samo Srbima, ali ga Srbi najlepše sviraju. Kada pomislimo na frulu, „po default-u“ nam se javlja zvuk frule najboljeg srpskog umetnika na ovom instrumentu, Bore Dugića, ali u srpskom narodu ima i drugih umetnika na fruli. Da spomenemo samo Adama Milutinovića, prvog srpskog frulaša koji je, na počecima radija u Srbiji, frulu učinio medijski popularnom, Savu Jeremića, Tihomira Paunovića, Velju Kokorića, Borivoja Todorovića, Slobodana Vukićevića, Spasoja Jovića, Andriju i Tomislava Bajića, Radovana Jovanovića, Milinka Ivanovića Crnog, koji je osam puta osvajao titulu “Prve frule Srbije”, koji danas ima školu frule "Sveti Vladika Velimirović" u Kragujevcu i jedanaest godina je član grupe “Bistrik”, Bilje Krstić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X-BASS R:EVOLUCIJA

  • PDF

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da se EXIT R:Evoluciji priključio UKF Music(www.ukfmusic.com), najveća i najznajčajnija svetska muzička platforma posvećena širenju, predstavljanju i promovisanju svih aspekata underground i bass muzičke kulture. UKF i EXIT predstaviće novi muzički program na ovogodišnjem festivalu pod nazivom X-Bass Takeover.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koncert Kulturnog skloništa revija mladih talenata

  • PDF

Novosađani uživali u nastupu budućih muzičkih zvezdaPrvi, iliti zimski koncert Centra za muzičko obrazovanje „Kulturno sklonište“ za školsku 2012/13. godine, održan je u utorak, 18. decembra u novosadskom Studiu „M“. Dvo i po časovni nastup učenika, uz malu podršku njihovih profesora, ispunio je do poslednjeg mesta salu, a prisutni su mogli da uživaju u ranovrsnom programu čiji je imenitelj bio stari dobri rock’n’roll.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ceca Palada: Imam šta da kažem u muzici

  • PDF

Ceca PaladaSvetlanu Cecu Paladu, zatekli smo na koncertu Centra za muzičko obrazovanje “Kulturno sklonište” koju vodi poznati gitarista, i član legendarne YU-Grupe, Petar Jelić, sa kojim sarađuje već neko vreme. Trenutno u “Kulturnom skloništu”, Ceca podučava petnaest darovitih, mladih pevača i po njenim rečima potpuno se našla u toj ulozi, na obostrano zadovoljstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobra vest: EXIT o(p)staje uz promene

  • PDF

Detalj sa ovogodišnjeg Yout Festa, prethodnice EXIT-aEXIT 2013. biće održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, od 10. -14. jula. Trajanje festivala biće produženo na 5 dana, dok će sam festival doživeti značajna koncepcijska unapređenja.Ovo je osnovni i najvažniji zaključak izrečen na konferenciji za novinare povodom EXIT-a 2013., održanoj u utorak, 12. decembra 2012. godine u Domu Omladine u Beogradu, koja će obradovati brojne ljubitelje muzike, ali i sve one koji su od ove manifestacije dobro zarađivali tokom njegovog održavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hor Srednje muzičke škole Josif Marinković iz Zrenjanina vrhunsko umetničko delo

  • PDF

Zorica Kozlovački sa članovima Hora Srednje muzičke skole Josif Marinković iz Zrenjanina.Novosadska gimnazija „Isidora Sekulić“ je u petak, 7. decembra 2012. godine, bila domaćin koncerta horske muzike, realizovanog u okviru projekta WHOSEMUSICHUSR/1002/222/168, IPA prekogranične saradnje Srbije i njenog severnog suseda Mađarske. U programu, održanom u Svečanoj sali, nastupili su: Kamerni hor „Konzi“, Ženski omladinski hor „Bella Sorpresa“ iz Segedina i Ženski i Mešoviti hor Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

YU Grupa, najbolja, ikada

  • PDF

YU Grupa oduševila na koncertu u Novom SaduPosle nebrojano godina, YU grupa je na Đurđic, 16. novombra 2012. godine, održala koncert u novosadskom SPENS-u, i tako se vratila u grad u kome je i počela svoj, sada epohalni pohod na jugoslovensku rock scenu. Danas, nešto stariji i iskusniji, gospoda-članovi benda, proveli su prisutne, njih preko 1.500, kroz vremensku mašinu rađanja i nastajanja, te trajanja i istrajavanja na dobrim vibracijama i karakterističnom zvuku iz nekog nostalgičnog vremena. Bilo je i onih novih klinaca, koji su začudo bili sasvim dobro upućeni u repertoar YU-ovaca, na kojima su stasavali njihovi roditelji, čime su samo potvrdili da je dobra muzika bezvremenska i da ne bira generacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com