Tue08222017

Poslednja izmena:08:27:30 AM

Back KULTURA MUZIKA

Muzika

Jelena Tomašević sinonim za vrhunski kvalitet

  • PDF

Jelena Tomašević u društvu Mirjane Martinović i Boška NegovanovićaU mestu kroz koje prolaze svi putevi i u kojem vlada harmonija prirodne i kulturne baštine, ove godine, u organizaciji Turističke organizacije opštine Ruma, pod pokroviteljstvom Opštine Ruma i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, 02. i 03. avgusta, održan je sedmi Rumfest, manifestacija posvećena gastronomskoj i vinskoj tradiciji ovog kraja, kako i dolikuje mestu u kojem se spajaju „vinski“ i „svinjski“ Srem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Duh Buenos Ajresa u Novom Sadu

  • PDF

Spektakularno muzičko veče u najaviNarednog petka (25. avgust, 20h), u Novosadskoj sinagogi, gostuje beogradski Beltango kvintet (čine ga: Aleksandar Nikolić - bandoneon , Ivana Nikolić - klavir, Antonija Barna - violina, Bogdan Pejić - gitara, Petar Holik - kontrabas), jedan od najpriznatijih tango orkestara u Evropi. Daniel Pjacola, sin slavnog kompozitora Astora Pjacole, svojevremeno je rekao da muzika njegovog oca treba da se izvodi baš kao što to čini Beltango.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT sa istorijskim maksimumom od 215.000 posetilaca ušao u novu eru

  • PDF

Predstavnici medija i ove godine su dali nemerljiv doprinos uspehu EXIT festivalaEXIT festival ove godine je zabeležio novi rekord posete od preko 215.000 ljudi koji su od 5. do 9. jula prošli kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi! Ovogodišnje izdanje biće upamćeno po nekoliko velikih prekretnica kao što su nulti dan sa apsolutnim hedlajnerima na glavnoj bini, ali i na novoj, spektakularnoj mts Dance Areni za koju pohvale stižu sa svih strana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubav i borba za spas planete poruke EXIT-a 2017

  • PDF

EXIT na krilima mladosti, radosti i ljubaviPošto su se kapije EXIT-a za 2017 zatvorile sa do sada, najspektakularnijom žurkom na Dance Areni koju je predvodila najpopularnija dama svetske elektronske scene Nina Kraviz, i dok se patike, sa kojih je sprana petodnevna petrovaradinska prašina, još suše na nemilosrdnom kontinentalnom suncu, polako se pakuju rančevi i koferi. Oni najodvažniji, produžavaju za Crnu Goru, gde će na plaži Jaz nastaviti uživanje u Letu ljubavi 2017, a mi, koji ostajemo, slažemo utiske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT obeležio 50. godišnjicu Leta ljubavi uz spektakularno otvaranje festivala

  • PDF

Detalj sa spektakularnog otvaranja (foto: Nick Slotter)Nakon snažnog starta već od nultog dana Exita, sinoć je na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoreno svih 43 muzičkih bina i raznih festivalskih zona koje su ugostile više od 42.000 posetilaca. Ovo izdanje Exita ostaće upamćeno i po dosad najspektakularnijem otvaranju sa kojim je i zvanično obeležena 50. godišnjica Leta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni hipi pokret čije su osnovne vrednosti bile ljubav, mir i zajedništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamburica fest najbolji festival etno muzike u Evropi

  • PDF

Sa prošlogodišnjeg otvaranja Tamburica festa u Novom SaduLepa vest stigla je iz Svetske asocijacije festivala, umetnika i izvođača (VAFA) u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Svetski tamburaški festival „Tamburica fest“ proglašen je za najbolji festival etno muzike u Evropi, a prestižna nagrada biće uručena na ovogodišnjoj muzičkoj manifestaciji koja će se održati od 20. do 24. juna u centru Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promenada našeg grada u sredu posvećena najmlađim Novosađanima

  • PDF

Sa jednog od prethodnih koncerata MŠ KULTURNO SKLONIŠTEKao i prošle godine, pod sloganom PROMENADA NAŠEG GRADA u sredu, 21. juna, i Novi Sad će biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se slaviti i promovisati muzika!
Drugačiji od uobičajenih muzičkih festivala, Svetski dan muzike je događaj besplatan za publiku i otvoren za sve učesnike - amatere i profesionalce koji žele javno da nastupe. Dan muzke „dopušta“ svu žanrovsku i stilsku raznovrsnost s ciljem promovisanja muzike same pred širokim auditorijumom. Tako će biti i u našem gradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promenada našeg grada na Svetski dan muzike

  • PDF

Plakat kao pozivnica na muzički hepeningSvetski dan muzike, 21. jun će se ove godine u Novom Sadu obeležiti na poseban način. Biće u potpunosti posvećen deci i onima koji se tako osećaju!
Novosađani će tokom dana moći da poslušaju muzičku priču o Babaru, malom slonu, da uživaju u likovnim radionicama škole slikanja HAND'Sart i da se zabave uz program Kreativnog pogona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruska federacija Zemlja prijatelj Tamburica festa 2017.

  • PDF

Sa jednog od prethodnih nastupa ruskih umetnika„Zemlja prijatelj“ ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala „Tamburica fest 2017“ je Ruska federacija. To su u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, i dr Jovan Pejčić, direktor „Tamburica festa“ i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Exitova povorka ljubavi i prijateljstva krenula iz Novog Sada u Umag

  • PDF

Biciklistička povorka prijateljstva i ljubaviUoči Sea Star festivala koji EXIT Tim ovog maja po prvi put pokreće u Umagu, danas je ispred Gradske kuće u Novom Sadu krenula velika biciklistička povorka prijateljstva i ljubavi. Vožnja je humanitarnog karaktera, a akciju je inicirala EXIT fondacija u cilju promovisanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com