Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

ISTORIJSKI USPEH SRPSKE MODE: SUZANA PERIĆ NAGRAĐENA U MILANU

  • PDF

Sa svečanosti dodele nagrada            Srpska moda doživela je najveći uspeh u svetskoj prestonici mode - Milanu, u u svojoj istoriji. Kao pobednica u kategoriji „Winner for Mad Mood” na „Serbia Fashion Week-u“, dizajnerka Suzana Perić svoju novu kolekciju premijerno je predstavila 19. septembra na platformi „Mad Mood” na „Milano Fashion Week-u”. Predstavljanje kolekcije “La Perla Bianca” uz hitove koje je uživo izvodila specijalna gošća, džez pevačica Lena Kovačević, izazvalo je neverovatnu pažnju medija. Srpskoj kreatorki podršku iz prvih redova pružili su njen kolega Saša Milojković, prvak „Formule 3” Paolo Brajnik, konzul Srbije u Milanu Radmila Selaković, direktorka sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić, voditeljka Nikolina Pišek, stilista i voditelj Filip Maksimović, Elma Zukorlić, Marko Nikolić i mnogi drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U kuharicama sve piše

  • PDF

Najmanji kuvar na svetu 2x2cm ima 136 strana i 100 recepata            Jedinstvenom izložbom „Najstariji kuvari Evrope” u Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović” u Staroj Pazovi, započeta je manifestacija Gastro-Srem koju je svečano otvorio gospodin Zlatko Puntijar, ugostitelj i kolekcionar iz Zagreba. On je u Staru Pazovu došao u pratnji jednog od njegove četvoro dece, ćerke Ane, studenta hotelijerstva i turizma, i predstavnika šeste generacije porodične tradicije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SVETSKE ZVEZDE PODRŽALE SRPSKU PLATFORMU NA PARIS FASHION WEEK-u

  • PDF

Svetlana Horvat            Najprestižnija svetska nedelja mode „Paris Fashion Week“ počije 23. septembra, a poslednja tri dana, od 28. do 30. septembra u okviru PFW značajna dizajnerska imena iz sveta svoje kolekcije prikazaće na platformi „Defile a Paris“, na čijem čelu je predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i „Serbia Fashion Week-a“ Svetlana Horvat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno održan prvi Internacionalni festival pozorišta u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Detalj iz nagrađene predstave Muškarčine            Prošlog četvrtka, pred više od 350 gledalaca, zvanično je otvoren prvi Internacionalni festival pozorišta u Vrnjačkoj Banji. Festival je otvorila predstava „Oleanna“ u režiji Vide Ognjenović, koju su maestralno izvele glumice Jovana Todorović i Annamaria Serda sa beogradskog Fakulteta savremenih umetnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veče mladih dizajnera otvara nove ideje razvoja SFW

  • PDF

Mladost Serbia Fashion Week-a i srpske mode na delu            Mnogo mladih ljudi iz sveta moda okupilo se u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ 06. maja, na izložbi polufinalista - Fashion Talent Designers Competition (FTDC) i European Fashion Talent Designers Competition (EFTDC). Prisutni su mogli videti skice radova dizajnera koji su tek zakoračili u Art Fashion, ali i njihovu realizaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sinergija mode i vina na 12. Serbia Fashion Week-u

  • PDF

Jedan od zaključaka - Ono što se obuče i pije govori o samoj ličnosti            Poslednjeg revijalnog dana SFW-a, Nacionalne nedelje mode u Master centru Novosadskog sajma, u nedelju, 05. maja, uz sjajna predstavljanja domaćih i stranih dizajnera, punih energije i glamura, organizovan je panel na temu „Brendiranje modom - moda i vino“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week: Novi trendovi, tradicionalne ideje

  • PDF

Svetlana Horvat Vranješević i Eymeric Francois uspešno realizovali još jednu spektakularnu Nedelju mode

            Predstavljanjem projekta „Retro Inovation“ uz modne vinjete modnih kreatora, učesnika prolećnog izdanja Serbia Fashion Week-a, u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ održano je završno veče XII festivala mode, u Srpskoj Atini - Novom Sadu, ovogodišnjoj Omladinskoj prestonici Evrope i Evropskoj prestonici kulture 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Igor Todorović: Biti drugačiji, biti poseban

  • PDF

Igor Todorović u razgovoru sa Elizabetom Berček            Za njega 12-ta Nedelja srpske mode u Novom Sadu predstavlja sjajno iskustvo i povratak među prijatelje, „osluškivanje“ novog talasa i ukusa publike. Smatra to korisnom razmenom ideja o kojima on, kao umetnik koji se bave vizuelnom umetnošću, nema potrebu za verbalnim izrazom. Dovoljno je posmatrati, kaže etablirani modni dizajner Igor Todorović, koji se drugog dana Serbia Fasion Week-a, u Master centru Novosadskog sajma predstavio novom kolekcijom pod nazivom „KarLneval”, svojevrsnom omažu bogatog nasleđa velikog Karla Lagenfelda, a mi imali privilegiju da budemo njegovi savremenici. S druge strane kolekcija je vazana za karnevale i zabavu, koji dozvoljavaju da, skriveni iza neke maske, budemo autentični i svoji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bata Spasojević otvara SFW 2019 kolekcijom za sve koji se duhom osećaju mladi

  • PDF

Bata Spasojević            Ove godine Bata Sapasojević obeležava 25 godina rada i 20 godina brenda. Njegova revija „Forever young 2019“, SFW zatovorila je Beogradsku, a otvoriće ovogodišnju Novosadsku nedelju mode. XII Serbia Fashion Week i ovoga puta ugostiće najprestižnije domaće i strane dizajnere i kao nikada pre pred njih staviti nove izazove. Oni pravi, oni najbolji, raduju se svemu što je novo, drugačije. Zato su i najbolji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šta nas sve čeka na prolećnom SFW-u 2019

  • PDF

Sa konferencije za medije u Gradskoj kući u Novom Sadu            Master centar Novosadskog sajam će od 03. – 07. maja biti domaćin 12. po redu Serbia Fashion Week-a, jedine licencirane nedelje mode u Srbiji. Publiku očekuju brojne revije domaćin i stranih dizajnera, ali i iznenađenja, koja će, po rečima gospođe Svetlane Horvat, predsednice SFW-a i čelnice Nacionalne komore za modu Srbije, osvežiti ovogodišnje izdanje ovog prestižnog modnog događaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com