Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA IZLOŽBE

Izložbe

Exit i Arena Cineplex vraćaju bioskop na festival

  • PDF

Najbolji filmovi iz sala Arene Cineplex sele se na otvoreni bisokop na Petrovaradinskoj tvrđaviNa zahtev brojnih fanova, nekadašnja omiljena bina za odmor vraća se na EXIT u potpuno novom izdanju. Stage koji će pružiti pravo uživanje u filmovima i kvalitetan predah od celovečernjeg đuskanja na festivalu predstaviće neka od najaktuelnijih filmskih ostvarenja svake večeri u terminima od 22:00h i 01:00h. Arena Cineplex će zajedno sa distributerima Megacom film, Taramount film i CON film predstaviti ostvarenja najistaknutijih reditelja kao i neke od najtraženijih muzičkih fimova kao što su 20 hijada dana na Zemlji, Iaina Forsita i Džejn Polard, The Beatles: Eight Days a Week - Godine Bitlmanije, Rona Hauarda, Trainspotting i Trainspotting 2, Denija Bojla, Ovo mora da je to mesto, Paola Sorentina, Guardians Of The Galaxy VOL. 2, Džejmsa Gana i Gimme Danger, Džimija Džarmuša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Selimiru Raduloviću nagrada Despotica Angelina Branković na Slove ljubvu na Arači

  • PDF

Sa uručenja prestižne nagrade ovogodišnjem laureatuSvečana akademija pod nazivom „Slovo ljubve“ juče je, u organizaciji Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa, održana na srednjovekovnom lokalitetu Arača, nadomak Novog Bečeja. U porti crkve iz 13. veka „Slovo ljubve“ je upriličeno povodom tri jubileja vezanih za despota Stefana Lazarevića i despota Đurđa Brankovića, koji su tokom tzv. „zlatnog“ perioda ovog srednjovekovnog naselja bili vlasnici Arače.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Martin Candir: Sto fotografija sa deset Tamburica

  • PDF

Martin CandirSamo dva dana pošto ga je Svetska asocijacija festivala, umetnika i izvođača (VAFA), u konkurenciji tradicionalnih etno festivala u Škotskoj, Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Rusiji, Mađarskoj, Kazahstanu, Ukrajini i dr. zemljama, proglasila za najbolji festival etno muzike u Evropi, u Novom Sadu je svečano otvoren jubilarni, deseti Svetski tamburaški festival „Tamburica fest“. Ove godine, na radost mnogih sugrađana, zvuci tamburice pronosiće se iz samog centra grada, sa Trgu slobode, od 20.- 24. juna, i za sve posetioce, ceo program tokom četiri festivalska dana biće besplatni. Kvalitet više ovogodišnjeg izdanja je predstavljanje široj javnosti kulturno-umetničke aktivnosti koje je festival podržavao i negovao tokom minulih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oslikani prvi murali na Fruškoj gori

  • PDF

Fruškaći muralima ulepšali FruškuUmetnici okupljeni oko udruženja Fruškać iz Novog Sada iscrtali su najveći mural na Fruškoj gori i intervenisali na nekoliko objekata u cilju oplemenjivanja zapuštenih i zanemarenih lokacija. Ovo je još jedna u nizu akcija Udruženja koja prati nameru da napušteni i oronuli objekti dobiju nov život i svrhu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treći Foto skup u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

  • PDF

Sa jednog od prethodnih skupova predstavnika medijaTuristička organizacija Čačka organizuje od petka do nedelje, 2-4. juna 2017. godine, treći po redu Foto skup u Ovčarsko-kablaskoj klisuri, predelu izuzetnih odlika, koji će okupiti najpoznatije fotografe, a sve u cilju promocije ovog jedinstvenog područja u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju

  • PDF

Laureati ovogodišnje manijfestacije„Obzorja na Tisi - Dani Josifa Marinkovića“ u Novom Bečeju već punih dvadeset i pet godina čuvaju tradiciju srspke solo pesme, podstičući stvaranje novih kompozicija i afirmaciju mladih pevača, u znak sećanja na rodonačelnika solo pesme na ovim prostorima i najizrazitijeg predstavnika srpskog romantizma, Novobečejca, Josifa Marinkovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturne poslastice iz Pečuja u Novom Sadu

  • PDF

Žolnai vaze - ukras PalićaU okviru manifestacije „Dani Pečuja u Novom Sadu“, koja se održava od 26. do 28. maja 2017. godine na više lokacija u Novom Sadu. Muzička omladina Novog Sada poziva ovom prilikom sve zainteresovane da prisustvuju programima u novosadskoj Sinagogi, za koje je ulaz besplatan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Likovna kolonija kod Malog Miše u Zmajevu

  • PDF

Marija Rudan, Miša Rudan, Đorđe Stanić, Janoš Mesaroš, Dejan Deki Milivojević, Olivera Protić, Jan Glozik, Radmila Samardžija, Tanja Mali Ristić i Elizabeta BerčekVeliki ljudi i vizionari žive mirno i nenametljivo i u malim sredinama. Jedan od njih je Miodrag Rudan, alijas Mali Miša, koji je od 15. do 20. maja, dvanaestu godinu za redom u svom etno domaćinstvu „Panonska školjka“ u Zmajevu kod Vrbasa, organizovao Likovnu koloniju „Kod Malog Miše“. Kao velikom ljubitelju umetnosti, Malom Miši, ljudini i građom i duhom, davnašnja želja je bila da postane kolekcionar dela poznatih i priznatih slikara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ALEX FASHION - Revija koja je SFW auditorijum podigla na noge

  • PDF

Aleksandar Kosovac i Sanja Lončar u razgovoru sa urednicom portala TOPSRBIJA.COMKompanija Alex Fasion iz Novog Sada uz pomoć plesnog studija iz Beograda, prikazana je u drugom bloku revija četvrte večeri aprilskog Serbia Fasion Week-a, koji je od 24.- 29. aprila održanog u Novom Sadu, kolekciju za leto 2017. Nove modele ženskog i muškog donjeg veša, pidžama, sporstkog programa i kupaćih kostima u dinamičnom i svežem nastupu prikazalo je dvanaest plesača, pokazujući tako na originalan način kako nešto lepo i atraktivno u isto vreme može i treba da bude udobno i prijatno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Nikolić Stanković: Svaki komad je unikat

  • PDF

Aplauzi za IvanuIvana Nikolić Stanković, Kragujevčanka po rođenju, interdisciplinarni je umetnik, sa završenom Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu i Filološko-umetničkim fakultetom, odsek - grafički dizajn. Pored grafičkog dizajna njena najveća ljubav je slikanje kao i izrada oslikanih odevnih predmeta. Umetnost kao svoj veliki dar, promoviše na način na koji najbolje ume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com