Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA

Najava

Dani bunjevačke kulture u Kulturnom centru Novog Sada

  • PDF

Plakat kao pozivnicaManifestacija "Dani bunjevačke kulture" održava se na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada od 25. do 30. avgusta. Tokom šest dana, posetioci će imati priliku da se kroz izložbe, predavanja, radionice i projekciju filma, upoznaju sa kulturom ovog naroda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni festival svadbenih običaja i festival gajdaša i frulaša u Zrenjaninu

  • PDF

Sa nastupa Veselih Banaćana na Biznis samitu u Vrnjačkoj BanjiKUD “Veseli Banaćani” u suorganizaciji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, u petak, 21. avgusta 2015. godine, organizuju VIII Međunarodni festival svadbenih običaja i VI Međunarodni festival gajdaša, frulaša, okarina, kavala i zurli.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bean festival na Salašu 137

  • PDF

Bean festival u ambijentu Salaša 137Sa željom da nastave misiju koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji – pasulja, organizatori čuvene Temerinske pasuljijade-Bean festivala - „Ekocentar Vodomar 05“ i „Salaš 137“, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, obaveštavaju da će ovu čuvenu i višestruko nagrađivanu manifestaciju organizovati 13. septembra 2015. godine, po 11 put, a prvi put na čenejskom “Salašu 137”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

I Karaoke bitka na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu

  • PDF

 Italijanski duo Nando e Maila odigraće urnebesnu predstavu pod nazivom Sconcerto d’AmoreFestivala uličnih svirača koji se po 15. put organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Naftne industrije Srbije, Telekoma Srbije i Generali Osiguranja Srbije, biće održan od 3. do 5. septembra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Praznik svetskog sportskog filma na Zlatiboru

  • PDF

Novaku Đokoviću, šampionu za sva vremena, nagrada za životno deloZlatibor je godinama najposećenija srpska planina, kako od strane „redovnih“ turista, tako i brojnih sportskih ekipa i sportista, koji ovde, na 1000mnv imaju idealne uslove za pripreme. Odavde su mnoge naše sportske ekipe i pojedinci odlazili na velika, svetska takmičenja, i odatle se vraćali sa najsjajnijim odličjima. Jedan od poslednjih primera za ovu tvrdnju su vaterpolisti Srbije, koji su pripreme za Svetsko prvenstvo u vaterpolu 2015. godine završili upravo u zlatiborskom hotelu „Olimp“, da bi se sa prvenstva vratili sa titulom najboljih na svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tango spektakl u Novom Sadu u najavi

  • PDF

Plakat kao pozivnica na festivalUdruženje Todo Tango objavilo je Agendu festivala „Novi Sad – tango grad“, koji će biti održan od 21-23. avgusta 2015. godine u srpskoj Atini.
Naučno predavanje pod nazivom “SciTango: od sinhronizacije u prirodi do sinhronizovanog plesa”, u petak 21. avgusta u 16h u Galeriji Matice srpske (Trg galerija 1), otvoriće ovu međunarodnu manifestaciju. Svi zainteresovani moći će da od prof. dr Ivane Kovačić i dr Milene Čukić čuju sve o tome šta je sinhronizacija, gde se dešava i pod kojim uslovima, sa posebnim akcentom na sinhronizaciju plesača. Ulaz je slobodan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Medija Kup u džet ski-ju u Boljevcima

  • PDF

Plakat kao pozivnicaPovodom brojnih аktivnosti koje Džet Ski sаvez Srbije orgаnizuje, а koje imаju podršku mnogobrojnih medijа, ovim putem pozivаmo sve predstаvnike medijа dа uzmu učešće u Medijа Kupu u džet ski-ju i nа tаj nаčin se bolje upoznаju sа džet ski sportom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SOS FEST Filmsko-muzički međunarodni festival Bački Petrovac krajem avgusta

  • PDF

Detaljan program festivalaFestival (sa skraćenim nazivom SOS FEST) će se prvi put održati od 26. do 30. avgusta 2015. godine u Bačkom Petrovcu, gradiću koji se smatra kulturnim centrom Slovaka koji žive u Srbiji. Radi se o jedinstvenoj akciji ovakvog karaktera u jugoistočnoj Evropi. Tokom svake od četiri festivalske večeri posetioci će imati priliku da pogledaju 3 ili 4 nema filma uz muzičku interpretaciju uvek drugačijom muzičkom formom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival fotografije „24 kadar“ od četvrtka do nedelje u Novom Sadu

  • PDF

Prilika da vidimo novosti u fotografskoj umetnosti i kulturiOvogodišnji Festival fotografije „24. kadar“, biće održan od 13. do 16. avgusta u Novom Sadu. Spomenuta manifestacija je nastala u sklopu zajedničke saradnje vizuelnih umetnika i za primarni cilj ima razvoj fotografske umetnosti i kulture, kao i ponovno druženje starih prijatelja i uopšte ljudi bliskih senzibiliteta. Na ovogodišnjem takmičenju će učestvovati veliki broj proverenih autora sa područja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Splet takmičenja i manifestacija za Hajdučko veče i regatu u Bogatiću za vikend

  • PDF

Plakat kao pozivnicaInspirisana motivima iz romana „Hajduk Stanko“ Janka Veselinovića, davne 1966. godine, nastala je manifestacija „Hajdučko veče“. Život junaka Hajduk Stanka bio je direktan podsticaj crnobarskim momcima da se počnu takmičiti između sebe, te da pobednik u nadmetanju osvoji zvanje harambaše-hajdučkog starešine. Vremenom takmičenje u spretnosti i snazi postaje izazov i za momke iz okruženja. Takmičenje se održava u neposrednoj blizini ušća reke Drine u Savu, gde su nekad boravile hajdučke čete, i odakle je čuveni Zeka Buljubaša sa svojim golaćima odlazio u Bosnu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com