Tue05302017

Poslednja izmena:06:47:25 AM

Hrana

Stevica Marković: Jedi malo, jedi dobro, kao što je Leskovački ajvar

  • PDF

Stevica MarkovićStevica Marković iz Brestovca kod Leskovca, član je Udurženja „Leskovački ajvar“ i jedan od proizvođača srpskog brenda - Leskovački ajvar. Udruženje Leskovački ajvar je uz pomoć Privredne komore Leskovca i italijanskog instituta uspelo da u maju 2011. godine registruje svoj proizvod na nacionalnom nivou, a 2012. i na svetskom, u Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu sa sedištem u Ženevi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vrbički prolećni beli luk za ukusnija jela i bolje zdravlje

  • PDF

Sabo RudolfPod rednim brojem 68, u Registu oznaka geografskog porekla, u aprilu prošle 2016. godine, registrovana je oznaka geografskog porekla za „Vrbički beli luk“. Udruženje poljoprivrednika „Vrbički prolećni beli luk“ (Doža Đerđa 40, Vrbica, opština Čoka), čini dvadesetak članova koji na 20 – 30 hektara, u zavisnosti od godine, sade Vrbički prolećni beli luk. - Reč je i o jedinstvenoj sorti koja je prilikom naseljavanja sela preneta iz okoline Makoa u Mađarskoj, kod koje je raspored čenova spiralan, a način sadnje manuelan - kaže gospodin Sabo Rudolf, član Udruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Olivera Đuragić: Za bezbednost hrane važna kontrola celog procesa proizvodnje

  • PDF

Prof. dr Olivera ĐuragićKakva je bezbednost hrane koju jedemo, koji se koraci preduzimaju da na tržištu budu proizvodi koji zadovoljavaju sve propisane uslove, bila je tema Okruglog stola „Bezednost hrane u Srbiji“, održanog u utorak, 16. maja, na Novosadskom sajmu, a u okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stevica Marković: Veliki zadaci pred Savezom Original Srbija

  • PDF

Stevica MarkovićPosle iznenadnog odlaska sa životne scene gospodina Gorana Puače, predsednika Udruženja Futoški kupus, inicijatora mnogih inovativnih ideja u očuvanju i zaštiti tradicionalnih proizvoda u Srbiji, među kojima i Saveza proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije "ORIGINAL SRBIJA", na ovom poslednjem, dužnost predsednika preuzeo je gospodin Stevica Marković, poljoprivredni proizvođač iz Brestovca i predsednik Skupštine Udruženja "Leskovački domaći ajvar“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Velika zainteresovanost proizvođača za organsku proizvodnju

  • PDF

Sa poslovnog susreta organskih proizvođačaU okviru 84. tradicionalnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, u utorak 16. maja održan je poslovni susret organskih proizvođača i izložba organskih proizvoda u organizaciji Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede, a uz podršku Privredne komore Vojvodine. Tom prilikom nakon reči dobrodošlice od strane predsednika PKV Boška Vučurevića i menadžera VOK-a Marije Nikolajev, učešće na okruglom stolu „Podrška organskoj poljoprivredi“ uzeli su: Ivana Simić, generalni sekretar Nacionalne asocijacije za organsku proizvodnju „Serbia organica“, Veljko Jovanović ispred Centra za organsku proizvodnju Privredne komore Srbije, Vladislav Krsmanović, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Saša Bilinović iz Uprave za privredu Grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Trgovina poljoprivrednim proizvodima na pijacama - izazovi i mogućnosti

  • PDF

Detalj sa konferencijeAgrobiznis magazin je u saradnji sa Udruženjem novinara za poljoprivredu AGROPRESS organizovao konferenciju na temu Trgovina poljoprivrednim proizvodima na pijacama - izazovi i mogućnosti”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroljub Janković: Tradicionalni proizvodi Original Srbija su identitet kraja iz kojeg dolaze

  • PDF

veliko interesovanja grupa i pojedinaca za proizvode Original SrbijaSavez proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije „Original Srbija“, drugu godinu kako uz podrški Ministarstva poljoprivrede organizovano nastupa u Hali 1 u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajam u Novom Sadu. Ove godine Savez predstavlja deset proizvođača iz raznih krajeva Srbije: Svrljiško jagnje i belmuž sir– organski proizvodi iz sela Svrljig, Svrljiški kačkavalj, Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka, Ariljska malina, Sremski kulen, Petrovska klobasa, Leskovački ajvat, Fruškogorski lipov med, Homoljski med i Futoški kupus.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Gorski svečano otvorio prvi prostor za degustaciju sireva u Srbiji

  • PDF

Mirjana Paušić Mojić i Milan Mojić organizovali promociju za predstavnike medija- Ovo možda nije globalno veliki događaj ali za nas jeste - ovim rečima dočekala je goste, političke zvaničnike, predstavnike medija, svoje prijatelje, gospođa Ljiljana Paušić Mojić, vlasnica Poljoprivrednog gazdinstva „Gorski“ na svečanosti povodom otvaranja prve u Srbiji „prostorije za uživanje u siru“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turijci sa kobasicama ušli u EU

  • PDF

Miroslav Medurić ČikaTurijska kobasicijada, koja se organizuje pune 33 godine, odavno je na turisitčkoj mapi manifestacija Srbije. Kao i svake godine mesari se trude da obore svetski rekord u dužini kobasice, pa je ovog, poslednjeg vikenda februara, napravljena kobasica dugačka 2.033 metra, i prodata za samo dva i po sata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Nikolajev, novi menadžer Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede

  • PDF

 Izlaganje prof. dr Branke LazićTreća sednica Skupštine Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede, koga broji 66 članova, među kojima je i Univerzitet Edukons, održana je u utrorak, 4. aprila 2017. godine, u Sremskoj Kamenici, u prostorijama Edukons Univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com