Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM

Planinski turizam

Nova godina, novi rekordi na Zlatiboru

  • PDF

Zlatibor ovih dana            Da je zima na Zlatiboru poseban doživljaj za veliki broj turista svedoči još jedna uspešna zimska sezona. Nedostatak organizovanih prazničnih proslava i neizvesna epidemiološka situacija, koja nas prati i početkom 2021. godine, nisu osujetili planove velikog broja gostiju da zimski odmor provedu na „zlatnoj planini''. Snega, sunca i čistog vazduha ima u izobilju. Novi izgled Kraljevog trga, jezera i otvaranje najduže panoramske gondole na svetu učinili su da ova zimska sezona već polovinom januara obori prošlogodišnje rekorde u posećenosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ambasadori Egipta i Češke u poseti Zlatiboru

  • PDF

Ambasadori Tomaš Kohta (levo) i Amr Alguvejli (desno) u društvu Vladimira Živanovića, direktora TO Zlatibor             Povodom otvaranja „Gold Gondole“ na Zlatiboru, koja spaja centar Zlatibora sa planinskim vrhom Tornik i predstavlja najdužu gondolu tog tipa na svetu, u poseti Zlatiboru boravili su ambasadori Arapske Republike Egipta i Češke Republike u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Info centar na Kraljevom trgu dragocena pomoć turistima

  • PDF

Novi Info centar TO Zlatibor            Turistička organizacija Zlatibor je u četvrtak, 10. decembra 2020. godine otvorila novi, savremeni INFO CENTAR. Osim postojećeg info centra koji se nalazi u poslovnim prostorijama Turističke organizacije, na ulasku u Zlatibor, turistima će biti na raspolaganju i novi Info centar, koji se nalazi na Kraljevom trgu, u samom centru turističkog naselja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ski centar Tornik čeka skijaše

  • PDF

U očekivanju početka ski sezone na Zlatiboru            Ski sezona na Kopaoniku je najavljena od 03 - 06. decembra. Već sada (bolje reći odavno i oduvek)  za Ski opening  na najpoznatijem skijaškom centru u Srbiji, pa i u regionu, vlada veliko interesovanje. Ništa manje nije slučaj ni sa Ski centrom „Tornik“, gde će kao i uvek početak skijaše sezone zavisiti od vremenskih uslova (očekivanje za drugu polovinu decembra). Zlatibor ima svoj šarm i svoju publiku, koja će se sa sigurnošću za nekolikok puta povećati nakon puštanja u rad Gold gondole, koaj je prošla probni rad i krenuće u pogon sa prvim snegom i ski danima. Prednost zlatne planine je višestruka - bliža je (Novi Sad - Zlatibor 264km, Beograd - Zlatibor 230km), ima veće smeštajne kapacitete, lakše je doći do nje i još mnogo toga. Tako će Ski centaar već od ove godine biti ozbiljan takmac Kopaoniku.    Šta očekuje skijaše u Ski centru „Tornik“?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doživi Kopaonik leti i zimi

  • PDF

Raskošni Kopaonik            Izuzetnost situacije uticala je da letnja sezona 2020. godine u najraskošnijem planinskom centru Srbije bude zapamćena kao uspešna, i podsetila na vreme iz sredine osamdesetih godina prošlog veka, kada je po broju turista letnja turistička sezona ozbiljno konkurisala zimskoj. Promet i broj posetilaca je u leto 2020 za 2.7 puta nadmašio prošlogodišnji, i iz tog razloga turistički radnici spremno očekuju zimu u opravdanoj nadi da će „probiti“ sve dosadašnje rekorde, kada je broj gostiju u pitanju. Tome će doprineti i izgradnja novih staza, hotela, skijaške infrastrukture. U intervalu od 03 - 06. decembra, biće organizovano zvanično otvaranje ski sezone 2020/2021, deseti po redu Ski opening, kada će Kopaonik spremno dočekati goste dobrodošlicom i uobičajenim popustima za ski karte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gold gondola razvija Novi Zlatibor

  • PDF

Novi zamah zlatiborskog turizma            Zlatiborska Gold gondola, koja će uskoro biti puštena u rad, sa svojih impresivnih 9 kilometara trase, preuzeće titulu najduže panoramske gondole na svetu. Zlatiborska „zlatna“ gondola povezivaće centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh Zlatibora. Srce gondole nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

„Vrelo“ u Stopića pećini

  • PDF

Sa nastupa rumske grupe "Vrelo"            Narodno pozorište Užice u saradnji sa Ansamblom „Kolo“ iz Beograda organizovalo je Etno samit „TradicijaNova“ koji je trajao od 27. oktobra do 1. novembra. Manifestacija je okupila naučnike, teoretičare i praktičare, a ove godine tema je biti samo pevanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rajko Nikolić: Kopaonik će za par godina biti najtraženiji zimski centar u Evropi

  • PDF

Rajko Nikolić svakodnevno na terenima Kopaonika            Odgovarajući na neprestane kritike upućene od strane ljubitelja prirode i posetilaca Kopaonika, Rajko Nikolić, čuvar zaštićenog područja NP „Kopaonik“ sa stažom dužim od tri decenije, odgovorno staje u odbranu svega što se trenutno dešava u našem najlepšem i najprosperitetnijem planinskom turističkom centru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vila Pina - za odmor iz snova

  • PDF

Vila Pina na Zlatiboru            Vila Pina - jer svojom koncepcijom zasnovanom na autentičnosti i tradiciji i apostrofiranjem njihovih vrednosti, godinama privlači goste koji se odlučuju za boravak na Zlatiboru

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prednosti Zlatibora - visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

  • PDF

Zlatibor vrvi od sportskih ekipa            Opština Čajetina čini sve da se turisti na Zlatiboru osećaju sigurno i bezbedno, i među preventivnim merama o zaštiti od bolesti kovid-19 značajno mesto zauzima svakodnevna dezinfekcija trgova, ulica, parkova i svih prostorija javnih ustanova na Zlatiboru, i na kompletnoj teritoriji opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com