Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Đuričko, Okanović i Đola Đola u Exit (R)Evoluciji

  • PDF

Sa snimanja spotova za EXIT 2013Exit (R)Evolucijina samom početku kampanje odlučili su da se priključe i mnoga poznata lica srpske javne i kulturne scene. Poznati glumci Nikola Đuričko i Nenad Okanović,kao i Đola Đola iz Beogradskog sindikata su među prvima dali svoj doprinos u novom talasu (R)Evolucije krenuvši u „avanturu“snimanja serije reklamnih spotova koji najavljuju predstojeći EXIT festival.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najskuplji sir za spas Balkanskog magarca

  • PDF

Slobodan Simić na promociji najskupljeg sira na svetu.Heraklit je smatrao da ona voli da se okruži tajnama, Spinoza ju je izjdenačio sa Bogom, a engleski pesnik Džon Milton je poručio da budemo milostivi prema njoj, jer ona je svoje učinila, a sada je red na nas da učinimo svoje. PRIRODA, ta neshvatljiva raskoš postojanja, danas se zadržala samo u nekim zabitima ili u omeđanim prostorima, i dok se u prvim štiti nepristupačnošću, sama, u drugom slučaju, u simbiozi sa čovekom, našla je mogućnost opstanka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Francuska NVO renovirala školu na Kosovu

  • PDF

Arno Gujon sa učenicima OŠ Bora StankovićFrancuska nevladina organizacija „Solidarnost za Kosovo“ nastavlja uspešne humanitarne akcije na radost stanovništva u srpskim enklavama. Nakon što su ove godine dopremili Srbima 4 konvoja sa 40 tona hrane za narodnu kuhinju, 1 konvoj garderobe i odveli 40-tak mališana sa Kosova na more u Herceg Novi,  u ponedeljak, 3. decembra 2012. godine, svečano su otvorili i renoviranu OŠ „Bora Stanković“ u selu Straža kod Gnjilana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novom Bečeju Pristanište na Tisi

  • PDF

Novi Bečej danasPredstavnici novobečejske opštine dobili su priliku da na manifestaciji “Open Days 2012.” održanoj u Briselu, budu domaćini večeri na predstavljanju Vojvođanskog regiona i predstave projekat Pristaništa na Tisi, kao jedan od razvojnih prioriteta njihove opštine i regiona u narednom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Qatar Airways započeo poslovanje u Srbiji

  • PDF

Na areodoromu „Nikola Tesla“,u utorak,20.novembra 2012. godine, upriličena je ceremonija povodom  dočekagrupe putnika koji su sleteliprvim letomavio-kompanije Qatar Airways-a u Beograd, na čelu sa generalnim direktorom te kompanije, gospodinom Akbarom Al Bakerom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Od kućnih ljubimaca do lutalica

  • PDF

Kućni ljubimci, a pre svih psi, nam nisu sve u životu, ali nam čine život ispunjenijim. Dobar marketinški potez je da snimite srceparajuću reklamu sa nekim kućnim ljubimcem, pre svih sa psom, jer su takve zagarantovano najgledanije.
 Nasuprot reklamama, u medijima, u horor tj. crnim hronikama, neiscrpni su primeri štete, ujeda, masakriranih ubogih ljudi od strane razjarenih zveri, koji su ponekad, ponekom kućni ljubimci. Nekako smo uvek puni ljubavi kada pričamo o nečemu dalekom, a kada dođemo u priliku da tu ljubav i pokažemo, onda je to druga priča.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SKUD Sveti Sava iz Šida pobrao ovacije u Rumuniji

  • PDF

Međunarodni festival folklora u Rumuniji, održan je 17. put po redu u Targovištu. Festival je trajao tri dana od 7. septembra do 9.septembra 2012. godine. Učešće na festivalu uzeli su ansambli iz Moldavije, Bugarske, Crne gore, Srbije i nekoliko domaćih ansambla iz Rumunije. Povodom toga, članovi izvođačkog ansambla SKUD „Sveti Sava“ iz Šida, boravili su na turneji u Rumuniji i učestvovali na međunarodnom festivalu folklora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Miladin Ševarlić promovisan za počasnog profesora Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta

  • PDF

Prof. dr Miladin Ševarlić prima priznanje od Rektora A.S. OvčinikovaNa svečanosti Volgogradskog državnog agrarnog univerziteta (VolGAU) održanoj 6. septembra 2012. godine, u prisustvu dva člana Saveta Federacije Rusije, predstavnika Volgogradske oblasti, ministrsa poljoprivrede, rektora drugih univerziteta i agrobiznis sektora, rektor prof. dr Aleksandar Semjonovič Ovčinikov je u zvanje POČASNI PROFESOR inagurisao redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu dr Miladina M. Ševarlića, šefa Katedre ekonomike poljoprivrede i tržišta i predsednika Društva agrarnih ekonomista Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vratite nam baru Trskovaču!

  • PDF

Priroda ima svoje zakone, i tamo gde je zamislila da bude voda, biće voda. Ali, ponekad to čovek ne može da shvati i prođe i previše vremena da se priznaju zablude. Nekada to biva prekasno, ali za ovu priču još ima nade, mada ne i vremena.

Područje bare Trskovača nalazi se u južnom delu Srema, zvanom Podlužje, na teritoriji opštine Rumа, u neposrednoj blizini selа Plаtičevo, na površini od oko 168 ha. Ono je stavljeno pod zаštitu prirode kаo zаštićeno stаnište ribe linjaka i barskog karaša (zlatni karaš), retke vrste vilinog konjica, Ophiogomphus cecilia, gmizavaca Lacertidae (koje spadaju u grupu ugroženih zbog nestanka staništa) i svrstаvа se u III kаtegoriju zаštićenih prirodnih dobаrа.

Bara Trskovača predstavlja prirodnu depresiju, dužine od oko 3 km, a na samom lokalitetu su prokopani kanali, koji sa već prirodno postojećim kanalom Vranj, čine vodni režim povezan sa Obedskom barom. Ovim putevima ribama i pticama vezanim za vodena staništa bio je omogućen mrest i gnežđenje duž kanala. Danas je ovo područje primer najdrastičnijih promena prirodnog staništa izazvanih hidromeliorativnim zahvatima započetim sa ciljem dobijanja novih poljoprivrednih površina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dobrim pripremama i turnirima do afirmacije ženskog boksa u Srbiji

  • PDF

Mlada bokserska reprezentacija Srbije završila pripreme u SomboruVremena se menjaju. Dokaz za to nalazimo i u boksu, sportu koji je kod nas pomalo u zapećku. Setimo se samo svojevremenih šampiona Slobodana i Tadije Kačara, Vujkovića i drugih. Danas izostaju rezultati srpskih boksera na velikim takmičenjima, ali u borilačkim sportovima, pa i u boksu, sve više nas afirmišu takmičarke. Ta nada postaje još veća nakon završenih priprema mladih bokserki u Somboru, čiji su talenat i volja za radom i uspehom nesporani, ali za vrhunske rezultate, potrebni su mečevi, tj. iskustvo.
Baterije su napunjene u Somboru, gde su danas završene pripreme članica juniorske i mlađe ženebokserske selekcije Srbije, a po iskustvo naša bokserska ekspedicija odlazi na turnir u Čigirin (Ukrajina), gde nastupa šest takmičarki: Tamara Miloradović (Trstenik) 57 kg, Semra Bogučanin ( Novi Sad ) 63 kg, Milena Matovi ( Trstenik ) 70 kg. kod juniorki, dok u kategoriji mlađe žene nastupaju Milanka Tadić ( Banat Zrenjanin ) 54 kg, Marija Pavlov ( Šakaši Žabalj ) 57 kg, Sandra Maran (Gard Vršac ) 54 kg.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com